Podpłomyki to wersja szybkiego "pieczywa z patelni", wystarczy mąka, woda i szczypta soli, a za kilka chwil możemy mieć gorące placuszki, które już bez dodatków smakują wybornie. Do tej pory przygotowywałam flatbread oraz proziaki , które z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo do kanapek i nie tylko. Do tego rodzaju "pieczywa z patelni" świetnie pasują pasty warzywne, ale i wszelkiego rodzaju
Moja smaczna kuchniaWitajcie :) dzisiaj propozycja wykorzystania ziemniaków które zostały Wam z obiadu. Placuszki serowo-ziemniaczane pyszna propozycja na obiad, można je podać z dowolnym sosem lub po prostu z ostrym ketchupem Parczew . Szybko się je przygotowuje i nie potrzeba dużo składników. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki : 250 g białego chudego sera 100 g ugotowanych zmielonych ziemniaków 1 duża cebula 1 ząbek
Sama słodycz i szczypta chilimiski, wkruszyć drożdże, dodać mąkę, jaja, cukier i zmiksować na gładką masę. - Całość odstawić w ciepłe miejsce, poczekać aż ciasto podwoi swoją objętość. - Dużą łyżką kłaść placuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć 2-3 min z każdej strony. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem i żurawiną. SMACZNEGO
Pora na pora i pomidoradodatek do ciast, kremów. Dużo ludzi lubi jeść tą cytrynową masę do bułeczki. Pomysłów jest dużo. Można obłożyć tą masą andruty lub inne ciasteczka. Jako dodatek do lodów,naleśników, placuszków itp. To jest pyszne, wszystkim smakuje Cytryny sparzyć, wysuszyć. Zetrzeć na tarce skórkę. Miseczkę położyć na garnuszku z gotującą się wodą. do miski wrzucić startą skórkę z cytryn, masło, cukier
Kuchnia Pokoleńciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1 h). Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić, podzielić na 14 równych części , formując z nich kulki. Każdą część rozwałkować na placuszek. Na wierzchu posmarować nadzieniem. Następnie zwinąć razem z nadzieniem, w taki sposób jak zwijamy naleśniki. Następnie naleśnik złożyć na pół. Ostrym nożem przeciąć go w połowie, pozostawiając nieprzecięte
dom-agi.plśliwka czy jagoda A gdy zniknie – będzie szkoda! Ale gdy w brzuszku ląduje już niczego nie żałuję :) Taki smak to sama radość nigdy go nie mam dość omleciki i placuszki musli, bułki i racuszki Wszystko smaczniejsze to mam gdy konfitury trochę dodam. Miłego wieczoru :) Gratuluję!!! :) Swoje dane adresowe proszę przysłać na adres email mala.cukierenka@gmail.com, Pozdrawiam gorąco
Mała Cukierenkapoczytałam na temat mąki kasztanowej, przez co myślałam, że będzie miała ona bardzo intensywny orzechowo-korzenny smak, ciężki do zaakceptowania bez połączenia z inną mąką. Jednak zaryzykowałam i zrobiłam placuszki 100 % kasztanowe. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, ponieważ owszem wyszły orzechowe, ale bardzo przyjemne w smaku, nie tak mocno aromatyczne jak myślałam. Kompletnie nie ma tu żadnej goryczki, intensywność orzechowego smaku
Zdrowie na języku :Psiebie to zajrzyjcie pod etykietę Placki , zapraszam. Te dzisiejsze powstały jak miałam sporo maślanki bo robiłam masło i własna maślanka została. Dołożyłam do nich pyszne mango i śniadanie gotowe. Placuszki z mango i maślanki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieulubione przyprawy: u mnie to sól, pieprz, majeranek. W celu lepszego połączenia się masy dodajemy 1 łyżkę mąki. Wyrabiamy całość na gładką masę. Lekko wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie, podłużne placuszki i smażymy na oleju do zrumienienia z obu stron. Zjadamy gorące
Walijskie Pichcenieciasto będzie letnie rozbijamy je mikserem a następnie kolejno i pojedynczo dokładnie mieszając, dodajemy jajka. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papier do pieczenia placuszki o średnicy około 4-5 cm i grubości około 1 cm w odległości 2-3 cm od siebie, ponieważ ciasto parzone bardzo zwiększa swoją objętość. Pieczemy
Kuba GotujePlacuszki owsiane Podłomyki Hummus Scones Domowe muesli Flapjack Jaglanka/Placuszki/Serek czekoladowy Zielony koktajl Masło daktylowe
NA MOIM TALERZUrzepakowy i olej kokosowy. Od razu po otwarciu paczki nie mogłam się oprzeć, by nie przygotować dań z otrzymanymi olejami. Na blogu w niedzielę ukazał się przepis na pyszne placuszki z serka kanapkowego smażone właśnie na oleju kokosowym od Olejowe Smaki - serdecznie zapraszam do spróbowania. A dlaczego warto wybrać oleje od Olejowe Smaki?: Wyselekcjonowany surowiec Do produkcji olei starannie
Słodkie okruszkiłyżek kakao Sposób przygotowania Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy na zwartą masę. Ciasto powinno się lekko kruszyć, ale dać ubić w kulkę. Kawałki ciasta formujemy w małe placuszki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczmy w 20 minut w temp
KucharzycaRyżowe /bezglutenowe/ placki (pancakes) z ricotty i jogurt grecki, domowy sos czekoladowy Placuszki same w sobie są bez cukru. Rozpusta, a teraz czas na naukę. byle do egzaminu. Przepis: / 1 porcja lub 2 mniejsze / własny 40 g mąki ryżowej 100 g ricotty 2 łyżki jogurtu (u mnie grecki) jajko Ricottę, jajko, jogurt i mąkę wymieszać bądź zmiksować. Rozgrzać
tost z dżememmusi dojrzeć do tych decyzji, a na razie niech odpoczywa. Aby na nowo przywołać swobodny, letni nastrój po tych poważnych rozmowach, robię mu szybki, letni obiad: placuszki drobiowe z pieczarkami (które już znacie) i złociste talarki z młodych ziemniaków z czosnkiem, które dziś wymyśliłam. Sądząc po tempie, w jakim wszystko znikało z talerza, jestem pewna, że było pyszne. Spróbujcie. Składniki
W mojej kuchni