placuszki - 9092 przepisów (strona:274/607)

Placki zielone super zdrowe 15

Pyszne placuszki, szybkie do wykonania można włożyć dzieciaczkom do pudełka do szkoły albo do pracy wziąć i zajadać ze smakiem. Do usmażenia placków użyłam patelni nieprzywierającej bo smażyłam bez tłuszczu. Placki są bardzo delikatne ale smakują wybornie, spróbujcie koniecznie. Placki zielone super zdrowe - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placki z soczewicy i ogórków kiszonych 14

tych placków. Odkąd ich spróbowałam to na stałe zagościły w moim domu. Przepis pochodzi z bloga rozkosznego, który jest prowadzącym w programie ,,master chef'' nastolatki. Dziękuję za ten przepis, placuszki są obłędne!  Składniki:  1 szklanka (190 g) zielonej soczewicy, 1 łyżeczka soli, 250 g ogórków kiszonych, 1 cebula. 2 ząbki czosnku, 1 pęczek natki pietruszki, 1 łyżka majeranku

kulinarne odsłony pati
Przepisy z wykorzystaniem serków homogenizowanych Danio 40

cieszyć się pysznym i sycącym śniadaniem. Danio jako dodatek do naleśników lub racuchów Serek homogenizowany Danio to również świetny dodatek do naleśników lub racuchów. Wystarczy nałożyć go na ciepłe placuszki i udekorować ulubionymi owocami lub sosem, np.: Naleśniki z Danio o smaku waniliowym, truskawkami i miętą Racuchy z Danio o smaku ciasteczkowym, z bananami i orzechami Naleśniki z Danio

Słodkie okruszki
Chlebki naan 21

Wszystkie składniki dokładnie łączymy.Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok.1h. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 8 różnych części i formujemy kuleczki. Następnie rozgrzewamy patelnię. Placuszki rozwałkowujemy na cienkie okręgi i pojedynczo kładziemy na suchej patelni. Każdy chlebek pieczemy ok 2-3 minuty po czym przewracamy na drugą stronę i podpiekamy znowu ok. 2-3 minuty

I LOVE LIFE
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym i surówką z kiszonej kapusty 48

skrobię dodaj do masy ziemniaczanej. Masa ziemniaczana: Wymieszaj ziemniaki, cebulę, jajka, mąkę, sól i zagotowane mleko. Smażenie: Łyżką kładź porcje ciasta ziemniaczanego na średnio rozgrzany olej i smaż, aż placuszki będą złociste z obu stron. Szybki sos grzybowy z natką pietruszki: 300 g pieczarek lub leśnych grzybów (pokrojonych w plasterki) 1 mała cebula (drobno posiekana) 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez

Moja Książka Kucharska
Puszyste racuchy drożdżowe 88

Puszyste drożdżowe placuszki, idealne na śniadanie lub podwieczorek. Składniki 2,5 szklanki mąki pszennej 3 jajka 7 g suchych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 3 łyżki drobnego cukru 2 jabłka Przygotowanie Wszystkie składniki (oprócz jabłek) umieść w misce. Ciasto wyrabiaj kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Następnie ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę. Przed

Wasze Przepisy
Dlaczego warto jeść orkisz i produkty orkiszowe? 19

Jest bogata w wapń, fosfor, witaminę. Jest polecana osobom na diecie i tym z problemami z układem krążenia. To również wszechstronny produkt w kuchni. Można ją dodać do placków, placuszków, do zagęszczania sosów, zup, przygotować na niej pyszne bułeczki i paluchy drożdżowe. /Artykuł sponsorowany/ The post Dlaczego warto jeść orkisz i produkty orkiszowe? first appeared on Słodkie okruszki Blog

Słodkie okruszki
Pancakes dyniowe 24

pędzla odrobiną oleju i po rozgrzaniu wlewamy po około 2 duże łyżki ciasta na jednego naleśnika. Smażymy aż na powierzchni pojawią się bąbelki (2 minuty) na średnim ogniu. Odwracamy placuszki na drugą stronę i smażymy jeszcze minutę. Podajemy np. z syropem klonowym, kosteczką masła i pestkami dyni

Delicious Place
Racuchy z dynią z cynamonem 34

szczyptę soli, mleko i proszek. Trzepaczką całość wymieszaj lub łyżką. Na średnim ogniu rozgrzej łyżkę masła klarowanego. Wyłóż łyżką porcje ciasta. Smaż przez około 2-3 minuty. Następnie przewróć placuszki na drugą stronę i smaż na rumiano. Usmażone placki układaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby wchłanął nadmiar tłuszczu. Podawaj gorące, oprószone cukrem pudrem, syropem klonowym lub z granatów. Podawaj

AZgotuj!
Placki jaglane z twarożkiem 23

niej wyczarować mnóstwo dań i możecie je sobie na blogu odszukać. Pomysłów szukajcie klikając tutaj . Potem może coś się spodoba to napiszcie koniecznie. Dziś proponuję kaszę jaglaną w postaci placuszków na ostro. Będzie pysznie i zdrowo w domu czy w szkole albo w pracy. Popróbować zawsze warto, są pycha. Placki jaglane z twarożkiem - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z serka wiejskiego 42

produktów, którego u mnie w domu niemal nigdy nie brakuje. Wymieszany w pokrojonymi warzywami jest idealny jako dodatek do kanapek. Ale też świetnie sprawdzi się jako dodatek do placuszków czy też jako ich główny składnik (np. twarożkowe placki z pomarańczą ). Tym razem też postawiłam na kolację na ciepło i przygotowałam zapiekankę z serka wiejskiego - jest pyszna, syta, a jej przygotowanie

Z notatnika dietetyka
3 przepisy keto na diecie wegańskiej 20

Przełóż zmielony kalafior na patelnię i smaż przez kilka minut, aby odparować nadmiar wilgoci. Dodaj mąkę migdałową, mielony len, oliwę oraz przyprawy. Dobrze wymieszaj. Z powstałej masy uformuj małe placuszki (tortille) i piecz je w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut, aż będą złociste i chrupiące. Curry z mlekiem kokosowym i szpinakiem Składniki: 1 puszka mleka kokosowego

Blendman
Spektakularna metamorfoza pani Sandry :) Wywiad, który doda Ci skrzydeł! 21

spaghetti, niebo w gębie… Na śniadanka uwielbiane przeze mnie wrapy, w zależności od ochoty z jajecznicą, z tuńczykiem, no i nie mogę nie wspomnieć o wszelkiego rodzaju placuszkach, omletach, na samą myśl ślinka cieknie. Rozpisany plan to jedno, ale przecież dysponuje już Pani także narzędziami do samodzielnego komponowania zdrowych posiłków Tak, zdecydowanie. Wielokrotnie sama zaczynam szukać i eksperymentować

Natka Pietruszki
Pieczone kąski z cukinii - na przekąskę 20

Placuszki pieczone z cukinii, proste i pyszne. Idealne na przekąskę, lub lekki obiad. Polecam szczególnie teraz kiedy mamy dużo cukinii w ogrodzie... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Krążki jabłkowe w cieście naleśnikowym 528

cieście naleśnikowym i przekładam na rozgrzaną z olejem patelnię. Smażę z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu jabłka odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem placuszki posypuję cukrem pudrem. Artykuł Krążki jabłkowe w cieście naleśnikowym pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!