placki - 22990 przepisów (strona:611/1533)

Tylko 2 składniki! Pieczone faworki z ciasta francuskiego. 74

mój wazy 320 g cukier puder do posypania faworków Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Rulon ciasta francuskiego rozwinąć i lekko rozwałkować na cieńszy placek. Następnie ciasto przeciąć na paski o szerokości 2 cm i każdy z nich podzielić na trzy mniejsze części o długości 5 cm, lub według uznania. Na każdym paseczku zrobić

Pani M - kuchnia smakowita
Faworki idealne 50

perfekcyjne faworki. Delikatne, kruche i leciutkie. Po prostu pyszne! Składniki 1 kg mąki 10 żółtek duża śmietana 18% szczypta soli 10 ml spirytusu lub octu Przygotowanie Połączyć składniki. Rozwałkować placki, pokroić na paski o szerokości 3 cm i długości 15 cm. Naciąć wzdłuż w środku i przewinąć. Smażyć na złoty kolor na oleju. Ostudzone posypać cukrem pudrem. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Bułki wrzecionowate 62

mąką. Ciasto odgazować, uformować w kulę i podzielić na 8 części. Każdą z części uformować w mniejszą kulkę i rozwałkować w owal o grubości ok. 1,5 cm. Następnie placek zwinąć, skleić i zrolować, sklejając dokładnie końce. Uformować w podłużny kształt wrzeciona. Bułki ułożyć na blasze do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 10 minut

Weekendy w domu i ogrodzie
Węgierska zupa gulaszowa 141

gulaszu W Polsce, gulasz to zazwyczaj pokrojone w kostkę i zrumienione na tłuszczu mięso w sosie z dodatkiem cebuli i ewentualnie innych warzyw.  Serwujemy go z ziemniakami, kopytkami, plackami ziemniaczanymi albo z kluskami na parze. Węgierskim odpowiednikiem polskiego gulaszu jest pörkölt.  Gulyásleves - w skrócie gulyás to na Węgrzech i w krajach ościennych (m.in. w Rumunii), rodzaj gęstej

Cztery Fajery
Kurczak w sosie cytrynowym 72

bourguignon –  stek z sosem whiskey –  schab z pieczarkami –  pikantny gulasz z czerwonym winem –  kurczak barbecue –  pomysł na kurczaka –  polędwica z marynowanym pieprzem –  placek po węgiersku –  młoda kapusta KURCZAK W SOSIE CYTRYNOWYM Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji: 3-4 Składniki: 2-3 piersi kurczaka, w zależności od wielkości 2 łyżki oliwy

nietylkopasta.pl
Faworki 70

podanych składników zagniatamy ciasto. Ja zrobiłam to przy użyciu robota, ale możecie także zrobić to ręcznie. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich rozwałkowujemy na cienki placek a drugą owijamy w folię spożywczą, by nie wyschła. Rozwałkowane ciasto dzielimy na prostokąty o szerokości około 3 cm, a długości około 10 cm. W środku każdego prostokąta robimy nacięcie

Przepiski.pl