placki - 22990 przepisów (strona:1284/1533)

Razowa pizza z kurczakiem 176

mieszanka przypraw do kuchni włoskiej Ciasto: wszystkie składniki łączymy ze sobą. Wyrabiamy. I rozwałkowujemy cieniutko. robimy dziurki widelcem. Sos:  Do przecieru dodajemy przyprawy i rozdrobniony czosnek. Smarujemy nim placek. Na wierzch układamy warzywa i pokrojona pierś obsypaną przyprawami oraz ser żółty Pieczemy w tem. 180 st. przez 30 min. Pizze podałam z sosem czosnkowym przepis

NaKońcuJęzyka
Rolada ziemniaczana 157

smażymy na oleju...doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z kuchenki dodajemy koperek.Odstawić do przestygnięcia. Ziemniaki rozwałkowujemy tak aby powstał prostokąt o grubości nie więcej niż 1 cm.  Smarujemy placek pieczarkami i ciasto zawijamy w rulon. Nasze ciasto przekładamy na ściereczkę najlepiej lnianą i mocno zwijamy. Końce ścierki mocno zawiązujemy sznurkiem bawełnianym, ostrożnie wkładamy do rondla z gotującą się

NaKońcuJęzyka
Placuszki ziemniaczano- marchewkowe z olejem rzepakowym 163

Kocham placki ziemniaczane...ale panuje taka wichura na zewnątrz że ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to wyjść do sklepu...Także z kilku pozostałych jeszcze  ziemniaków zrobiłam placuszki z nutką  marchewki...I były na prawdę przepyszne... Ostatnio dzieliłam  się  z wami postem odnośnie oleju i jego zastosowania w potrawach oraz sposobie ich przyrządzania...wnioski

NaKońcuJęzyka
Kuleczki Henia 169

pozostać żadna woda, ale gdy mamy jej za dużo musimy ryż odsączyć).Do ostudzonego ryżu dodajemy ser żółty, kurkumę i słodką paprykę. Z ryżu formujemy na dłoni mały  placek na środek wkładamy startą marchewkę, nakładamy ryżu na górę i formujemy kuleczki lekko je spłaszczając. obtaczamy w otrębach. Do woku wlewamy olej, podgrzewamy i smażymy kuleczki... Po usmażeniu wykładamy

NaKońcuJęzyka
Podsumowanie Roku 211

Rolada Serowa  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-oliwkami-i-pieczarkami.html 4. Białko   http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/biako.html 5. Naleśniki Inaczej   http://kulinariada.blogspot.com/2013/05/nalesniki-inaczej.html 6. Chłodnik z Arbuza   http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/orzezwiajacy-chodnik-z-arbuza-z-serem.html 7. Placki ziemniaczane   http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/placki-ziemniaczane.html    8.  Ciasto Bounty z Bananami   http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/ciasto-bounty-z-bananami.html 9. Marynowany czosnek  http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/marynowany-czosnek-w-chilli.html 10. Quiche Śródziemnomorska  http://kulinariada.blogspot.com

NaKońcuJęzyka
Rodzaje mąk bezglutenowych 162

uzyskania mąki. Mąka ryżowa jest bardzo dobrym zamiennikiem dla mąki pszennej. Mąka ryżowa znajduje zastosowanie przy produkcji pieczywa oraz papieru ryżowego. Coraz częściej jest wykorzystywana do przyrządzania makaronu, ciast, placków czy ciasta naleśnikowego 3.Mąka Sojowa Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem, który staje się bardziej wyrazisty po krótkim prażeniu ziaren soi. Mąka ta jest miałka i puszysta. Wypieki wykonane(...)smak. Ciasto z mąki kukurydzianej ma wyraźne pory,jest lekkie i aromatyczne.  Mąka kukurydziana wykorzystywana jest w cukiernictwie i piekarnictwie. Dodaje się ją do ciast, ciasteczek, pieczywa oraz placków. Służy do zagęszczania sosów, zup i potraw chińskich.  Powszechnie używana jest w kuchni meksykańskiej do wyrobu tortilli, nachos, tacos

NaKońcuJęzyka
Sękacz domowy- przepis podstawowy 309

termoobiegu. Tortownice (ja użyłam o średnicy 24 cm) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. 3 łyżki naszego ciasta wykładamy do tortownicy i rozsmarowujemy  po całej tortownicy na cieniutkie placki..Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż zarumieni się nam góra ciasta.. Następnie wyjmujemy z piekarnika i na upieczony spód kładziemy powtórnie 3 łyzki ciasta rozsmarowujemy i pieczemy ponownie

NaKońcuJęzyka
Kruche ciasteczka z budyniem- przepis bezglutenowy 264

wyrobić gdyż jest za rzadkie dodajemy więcej mąki ja dodałam kukurydzianej. Wyrabiamy bardzo dokładnie aż ciasto będzie samo odchodziło od dłoni.  Formujemy kuleczki, spłaszczamy na kształt  placka i na środek dodajemy budyń, smarujemy skłóconym jajkiem. Zapiekamy około 40 min w tem 200st

NaKońcuJęzyka
Pierogi smażone 167

Mąkę, jajko, sól, olej i wrzątek zamknąć w misce do ciasta i energicznie zamieszać. Otworzyć miskę, łyżką do ciasta oddzielić ciasto od mąki, powtórnie energicznie zamieszać .Ciasto rozwałkować na placek grubości około 3 mm .Szklanką lub foremką do pierogów wycinać krążki , na każdym położyć grzyby [ugotowane i podsmażone oraz doprawione] i zlepiać pierogi..Smażyć na gorącym oleju.Osuszy

Moje domowe kucharzenie
Chyba winna Wam jestem podsumowanie... z jajem? 224

jajkiem w koszulce  (Widelce) Tosty z jajkiem w koszulce  (Lawendowy Poranek) Leśne śniadanie  (Lawendowy Poranek) Jedzonko do pracy czyli tortilla z jajkiem  (Codzienne Gotowanie) Tosty. Placki i inne zapiekanki: Szybki i proste zapiekanki z jajkiem i suszonym pomidorem  (Jak zdrowo żyć i nie zwariować) Jajeczne muffinki  (Misiu Lubi Zjeść) Jajka zapiekane z serem

bastalena
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 304

rocznicy bloga :) Fakt ten odkryłam przez przypadek i musiałam coś na szybko wymyślić- oczywiście słodkiego, a że pod ręką były śliwki z rodzicielskiego mini-sadu - oto prosty przepis na placek ze śliwkami SKŁADNIKI         na ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
Pizzerinki 274

zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Po tym czasie ciasto powinno zwiększyć swoją objętość. Z wyrośniętego ciasta urywamy kule i rozwałkowujemy je na placki o średnicy ok. 7 cm. Następnie blachę do pieczenia smarujemy oliwą i posypujemy kaszą manną. Na tak przygotowaną blachę nakładamy nacze pizzerinki i dekorujemy je ulubionymi dodatkami. W moim

Emcia Pichci
Kluski na parze - pampuchy z dżemem (w parowarze) 184

mleka na dnie szklanki) Wyrabiamy ciasto Zostawiamy ciasto pod przykryciem na godzinę, żeby dobrze wyrosło Gdy już ciasto wyrośnie, dzielimy je na 6 części. Z każdego kawałka ciasta lepimy placek, nakładamy na jego środek łyżeczkę dżemu i zalepiamy. Tak powstałe kule zostawiamy pod przykryciem (łączeniem zwróconym do spodu) jeszcze na 20 min. Następnie wkładamy je do parowaru

Malowane smakiem
Mini tarty czekoladowe z powidłami śliwkowymi i bezą 150

temperaturze 180 C. Studzimy spody i smarujemy po jednej łyżce powidłami. W misce ubijamy białka na sztywno, cały czas ubijając dodajemy cukier aby się dobrze połączył. Białkami smarujemy placki i pieczemy w temperaturze 160 C przez 10-15 minut, aż się zarumienią.  Smacznego! KROKUS  wyposaża Niezły Młynek w powidła

Niezły Młynek
Appeltaart 219

smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy rozwałkowane ciasto do tortownicy, dokładnie wylepiamy nim boki. Do tak przygotowanej formy wykładamy nadzienie jabłkowe. Ciasto, które nam zostało wałkujemy na cienki placek, z którego następnie wycinamy paski, mające nam posłużyć do stworzenia charakterystycznej kratki. Kratkę smarujemy rozkłóconym jajkiem, oprószamy białym cukrem i wstawiamy do piekarnika na około 80 minut. Pozostawiamy

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania