placki z serem - 3507 przepisów (strona:165/234)

Grillowane tortille z sałatką z kurczaka 389

samo w sobie tworzy świetne danie do zjedzenia na zimno – tak też je zjadam jeśli coś zostanie mi po przygotowaniu tortilli. Jednak zamknięcie tych smaków w pszennym placku i dodatkowo zagrzanie ich w opiekaczu sprawia, że prosta sałatka staje się daniem obiadowym, smacznym zawiniątkiem do zgarnięcia do pracy lub na piknik. Składniki (na około 10 tortilli): 10 pszennych, dużych(...)pekińskiej 2 łyżki oleju sól, pieprz, słodka czerwona papryka, granulowany czosnek do oprószenia kurczaka Na sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 1 ząbek czosnku 100g drobno startego sera żółtego sól i pieprz do smaku   Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek i przekrawamy na pół – proponuje przekroić je wzdłuż tak aby kawałki były cienkie i dopiekły się

Smaczna Strona
Imprezowe zawijasy z tortilli 177

placek tortilli kilka plastrów szynki 2-3 ogórki korniszone Krakus do posmarowania spodu jakiś serek na kanapki (ja użyłam o smaku chrzanowym) kilka listków szpinaku lub rukoli Przygotowanie: Placek tortilli smarujemy cienką warstwą serka kanapkowego, następnie układamy równomiernie na całej powierzchni liście świeżego szpinaku lub rukolę, na to rozkładamy plastry szynkę. Na końcu rozkładamy z brzegu ogórki. Ciasno(...)czasie wyciągamy z lodówki, zdejmujemy w folię. Kroimy na plastry o grubości 1,5 cm i układamy na talerzu. Podajemy z ulubionym sosem. Możecie do tego dodać również plastry sera na szynkę a na to ogórki. Wówczas taką tortillę polecam chwilę podgrzać w piekarniku by ser rozpuścił się i wtedy kroimy oczywiście na większe kawałki.  Nie dość że wygląda

Gotuj z Mąką
Naleśnik żytni z wegańskim kremem dyniowym 202

wystarczająco dobre by i tym razem stworzyć mały kuchenno-fotograficzny plan. Ale gdzieś, kiedyś, niedawno pojawiła się myśl, by stworzyć naleśniki w nieco innej odsłonie niż połączenie szpinaku i sera które darzę sympatią przeogromną. Samej gramatury i w ogóle przepisu na ciasto naleśnikowe nie podaję dlatego, że mi nigdy z żadnego przepisu nie wychodzą. Zawsze w trakcie smażenia muszę(...)patelni, a z tym także bywa różnie. Także wierzę, że w naleśnikowej kwestii radzicie sobie znacznie lepiej niż ja. Od siebie mogę tylko dodać, że w moich, ledwie udanych plackach, w większości znajduje się mąka żytnia, więc weźcie to pod uwagę, bo nadaje sporo smaku! Na zdjęciu mamy prawdziwą, karotenoidową ucztę dla kubków smakowych i ogólnego zdrowia całego organizmu

Kuchnia Ellie
Zapiekanka ziemniaczana na 5 sposobów 497

suszonymi. Wszyscy, którzy lubią łagodne smaki, powinni spróbować zapiekanki ziemniaczanej z dynią – po upieczeniu zyskuje ona miękką, lekko kremową konsystencję. Warto sięgać także po szpinak, zwłaszcza w połączeniu z serami, takimi jak feta albo ricotta.   Zapiekanka ziemniaczana inaczej Kawałki ziemniaków z warzywami, mięsem, rybami… Co zrobić, by zapiekankę przyrządzić w zupełnie innej formie? Postaw na babkę ziemniaczaną ! To danie(...)chrupiąca skórka na zewnątrz – babki z ziemniaków to naprawdę dobry sposób na zapiekankę. Szukasz jeszcze innych inspiracji? Weź więc pod uwagę tartę ziemniaczaną, w której rolę spodów spełniają puszyste placki, albo roladę z masy ziemniaczanej. Nadziać ją można dowolnie, np. duszoną marchewką, jajkiem albo mięsem. Ziemniaki to warzywa popularne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Wprowadź do swojego menu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 277

domu, płacimy i klika minut później mamy w dłoniach ciepłą bułę. W zaciszu domowej kuchni trzeba się trochę bardziej naskakać. Ja zawsze zaczynam od naszykowania dodatków – bułek, bekonu, sałaty, sera i sosu. Tym razem na zdjęciach bułki typu brioche (co mnie niezmiennie zaskakuje – w Aldi jest naprawdę ogromny wybór świetnego pieczywa!). Bułki kroimy w poprzek na pół. Najpierw wytapiam(...)znacznie i swoją średnicę, i objętość. Po uformowaniu odważonej ilości mielonego mięsa w zgrabnego burgera, warto zrobić w nim wgłębienie zostawiając naokoło delikatnie grubszy rant mięsa, jak przy formowaniu placka na pizzę – zapobiegnie to wybrzuszaniu, sprawi też, że mięso będzie kurczyć się wolniej i równomiernie. Rozgrzewam dużą patelnię z grubym dnem, wlewam na nią i rozgrzewam odrobinę tłuszczu – tylko

Karo in the Kitchen
Łódeczki Tureckie z farszem z kurczaka 1401

Jeśli lubicie pizze i macie ochotę na jakąś alternatywę, to właśnie przepis dla Was.Zapraszam na wersję Turecką, zwaną  pide. Pide to placek z białej mąki, odpowiednik arabskiej pity. Można go podawać, tak jak pitę, czyli jako dodatek do mięsa, jednak według mnie najlepiej smakuje z nadzieniem. Farsz do pide może być naprawdę różny, wszystko zależy od waszej kreatywności(...)worhestershire ·       ½ puszki kukurydzy ·       ½  puszki czerwonej fasoli ·       150 g startego sera, lub każdy inny który lubicie (może być owczy, bo właśnie taki podaje się w oryginalnej wersji) ·       około 7-8 ziaren kolendry

Mania Gotowania
Jak zrobić pizzę w 10 minut 123

tasty.co Jeśli szukasz przepisy jak zrobić pizzę i się przy tym nie narobić polecamy przepis na pizzę bez zagniatania . Wypróbuj też przepis na błyskawiczną pizzę z figami i trzema serami . Składniki: Mąka samorosnąca 2 szklanki mąki 1 szklanka jogurtu greckiego 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli Dodatki Sos pomidorowy ( np. według tego szybkiego przepisu ) Mozzarella Łyżeczka oregano Dowolne(...)przykładać, jak w przypadku ciasta drożdżowego, chodzi tylko o połączenie składników. Krok 3 Uformuj z cista kulę, podziel na połowy, podsyp blat mąką i rozwałkuj jedną część na cienki placek, podsypując mąką, żeby ciasto nie kleiło się do blatu i wałka. Krok 4 Są dwa sposoby pieczenia pizzy: szybki i wolniejszy, choć tak naprawdę łączny czas oczekiwania na gotową

Niedzielny kucharz
Placuszki twarogowe z bananem 181

Szybki sposób na zdrowe i pożywne śniadanie. Jeżeli jesteście w  posiadaniu  bardzo dojrzałych bananów,  przygotujcie sobie  przepyszne placuszki  serowo- bananowe. Przepis

magiczna kuchnia Kasi
Rożki łakomczuszki 158

wykonaniu i bardzo smaczne   Składniki 100 g mąki 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru kryształu 3 jajka 1/2 gorzkiej czekolady  1/4 l śmietany kremówki 1 serem mascarpone  truskawki Wykonanie  1 . Jajka wbić do miski dodać 100 g cukru pudru ,miksować . partiami wsypywać mąkę cały czas miksować aż masa będzie  puszysta. 2 . Cukier kryształ wsypać(...)blachę wyłożyć papierem do pieczenia . Wylewać po łyżce ciasta . Wypukłą stroną łyżki uformować krążki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec az ciasto się zrumieni. 5 . Upieczone placki zdejmować z blachy i od razu formować rożki. 6 . Czekoladę rozpuścić i maczać w niej brzegi ostudzonych rożków. 7 . do miski wlać śmietanę dodać pozostałą część cukru pudru . Ubijać

Eli Gotowanie
Pizza z wędzonym kurczakiem 137

Pizza z wędzonym kurczakiem Składniki: Porcja ciasta na pizzę przygotowanego według  tego przepisu podstawowego ketchup do posmarowania ciasta przyprawa do pizzy – u mnie firmy Cykoria

Kuchenne zapiski Edyty
Minipizze rozmaitości 136

czosnku - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 0,5 łyżeczki ostrej papryki - 0,5 łyżeczki soli - składniki - dowolne, u mnie; - 1 kula mozzarelli - 1 opakowanie sera camembert - 2 plastry sera typu rokpol - 1 pomidor - duża garść czarnych oliwek - 1 czerwona cebula - 4 kawałki suszonych pomidorów - 1 garść rukoli(...)płyn i zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny. przygotowujemy sos z koncentratu, przeciśniętego przez praskę czosnku i przypraw, konsystencję regulujemy wodą. formujemy 4 placki, smarujemy je sosem i układamy składniki (pełna dowolność), u mnie wyglądają następująco: 1: mozzarella, camembert, rokpol 2: mozzarella, pomidor, oliwki, cebula 3: mozzarella, suszone pomidory, oliwki, cebula 4: camembert

Gocha gotuje!
KULINARNE PODRÓŻE - BUKOWINA TATRZAŃSKA 169

dole budynku. Dla noclegowiczów  jest 10% rabatu na całą kartę. Jedzenie jest przepyszne, domowe i nie drogie. Śniadania za 15 zł/os i jest ogromne. Standardowo jajecznica, parówki, ser, dżem, miód, dwa rodzaje chleba oraz kawa lub herbata czy kakao. Na przystawkę polecić mogę bez wątpienia smażony oscypek z żurawiną, na obiad kwaśnicę i pierogi!!!!  Fantastyczne!!! W życiu(...)również naleśniki z jagodami, smalec z ogórkiem kiszonym. W ogóle surówka z marchewki i kapusty kiszonej również poezja. Ponadto żurek z białą kiełbaską bez skórki no i obowiązkowo placki ziemniaczane z sosem borowikowym.  W Wancie można również kupić bilety do term z 10% rabatem :-) Podsumowując Wanta pod względem jedzenia nie do zastąpienia. Pokoje też ok.tylko jest dosyć głośno

pieprzny smaczek
Ciastka piwoszki + film 179

marmoladą to niesamowicie prosty pomysł na smaczną przekąskę w sam raz na podwieczorek przy kawie lub herbacie. Piwoszki również świetnie smakują na słono, z ulubionymi przyprawami bądź żółtym serem i mogą stanowić znakomitą przekąskę do piwa.   składniki na około 30 sztuk 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka cukru kryształu pół szklanki jasnego piwa 200 g masła lub margaryny(...)oczkach i wlewamy piwo. Dłonią wyrabiamy elastyczne ciasto (w razie potrzeby możemy dosypać odrobinę mąki).Wyrobione ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek i foremką wykrawamy z niego ciastka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na środku każdego ciastka kładziemy po pół łyżeczki konfitury lub marmolady. Tak przygotowane ciasta pieczemy

Smakowite Dania
KOPERKOWE KLUSKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE 94

  Kluski kładzione to chyba najłatwiejsze i najprostrze kluski do zrobienia. Ich zastosowanie w kuchni może być bardzo wszelakie: jemy je okroszone cebulką lub boczkiem, pyszne

Walijskie Pichcenie
NALEŚNIKI PO CHŁOPSKU - Z FARSZEM ZIEMNIACZANYM I SOSEM PIECZARKOWYM 162

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 65 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 ŚREDNICA PATELNI: 22 CM. Składniki na naleśniki: 2 szklanki mąki

JejKuchnia
Sos serowo-śmietanowy (keto, bezglutenowy) 95

serowo-śmietanowy jest mocno śmietankowy i posiada ciągnący się ser żółty, po prostu smakuje bajecznie! I tak, nie należy do lekkich sosów, dlatego polecam go w połączeniu z makaronem z cukinii, lub makaronem koncjac. Geneza powstania tego sosu jest prosta. Moja druga połówka upodobała sobie sos serowy typu fix. Po przejrzeniu składu stwierdziłam, że mogę przygotować domową wersję Przepis(...)maśle , dopóki nie zmięknie. W międzyczasie ścieramy ser żółty na tarce, oraz opcjonalnie kroimy suszone pomidory na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy mąkę , mieszamy i dolewamy śmietankę oraz mleko , całość mieszamy. Dodajemy przyprawy ( pieprz , zioła prowansalskie ) oraz opcjonalnie suszone pomidory , płatki drożdżowe i kostkę warzywną , dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy ser rozsypując go po całości i intensywnie mieszając. Sos serowo-śmietankowy

WegePrzepis
Pierogi z bobem / Broad beans pierogi 90

cooking! SKŁADNIKI: Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 szklanka wrzątku (200 ml) szczypta soli Farsz: 500 g bobu 200 g surowego wędzonego boczku 1 średnia cebula 250 g sera Capreggio INGREDIENTS: Pastry: 300 g white flour 1 cup of boiling water (200 ml) pinch of salt Filling: 500 g broad beans 200 g bacon 1 medium onion 250 g Capreggio(...)wodę, posól ją, do gotującej się wody wrzuć bób, gotuj 15-20 minut, gdy już będzie gotowy odcedź. Poczekaj chwilę aż przestygnie i obierz z łupinek. Obrany bób i ser wrzuć do miski, rozgniataj widelcem aż powstanie jednolita masa. Dorzuć boczek z cebulką i wymieszaj dokładnie wszystko razem. Posól i popierz do smaku. Wracamy do ciasta. Jest kilka szkół wałkowania

Martyna Cooks
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 247

świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki: 450-500 g piersi z kurczaka lub 5 sznycli drobiowych 2 jajka 100 g żółtego sera łyżka majonezu 3 łyżki mąki przyprawa gyros lub kebab olej do smażenia   Piersi kurczaka przekrój i rozbij tłuczkiem na kotlety o grubości ok. 1 cm (lub pokrój mniejsze kotleciki) . Posyp(...)przyprawą gyros i lekko wetrzyj ją dłońmi w mięso. Odłóż na bok. W tym czasie w głębszej misce wymieszaj jajko, 2 łyżki wody, majonez, mąkę i drobno starty ser (do mieszania wygodnie jest użyć miotełki do ubijania) . Mieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Na patelni rozgrzej olej, połóż kotlety i smaż na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor

Kulinarne S.O.S.
Ai Cecinelli czyli rybna pizza 204

Chrupiące cienkie ciasto, łosoś, tuńczyk, krewetki, pachnący sos pomidorowy i aromatyczne czarne oliwki to przepis na uwielbiany przez nas, idealny płaski placek rodem ze słonecznej Italii z dużą ilością rybnych dodatków. Składniki: Ciasto: 42g świeżych drożdży 300g mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru oliwa do wysmarowania formy(...)Pozostałe składniki: 200g wędzonego fileta z łososia 130g krewetek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 150g pieczarek 1 garść kukurydzy z puszki kilka czarnych oliwek 300g żółtego sera gouda sól pieprz oregano Wykonanie: 1. Ciasto Drożdże pokruszyć, dodać cukier, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, oliwę, sól, wodę i drożdże. Ciasto dokładnie wyrobić, przykryć

Szalona Kuchnia Eweliny
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 130

wodę, posól ją, do gotującej się wody wrzuć bób, gotuj 15-20 minut, gdy już będzie gotowy odcedź. Poczekaj chwilę aż przestygnie i obierz z łupinek. Obrany bób i ser wrzuć do miski, rozgniataj widelcem aż powstanie jednolita masa. Dorzuć boczek z cebulką i wymieszaj dokładnie wszystko razem. Posól i popierz do smaku. Wracamy do ciasta. Jest kilka szkół wałkowania(...)pomocy szklanki, kubka. Pozostałą część ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę

Martyna Cooks
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 159

wodę, posól ją, do gotującej się wody wrzuć bób, gotuj 15-20 minut, gdy już będzie gotowy odcedź. Poczekaj chwilę aż przestygnie i obierz z łupinek. Obrany bób i ser wrzuć do miski, rozgniataj widelcem aż powstanie jednolita masa. Dorzuć boczek z cebulką i wymieszaj dokładnie wszystko razem. Posól i popierz do smaku. Wracamy do ciasta. Jest kilka szkół wałkowania(...)pomocy szklanki, kubka. Pozostałą część ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę

Martyna Cooks
Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką 195

rozcieramy palcami, by uzyskać konsystencję mokrego piasku. Na wyrośnięte ciasto wykładamy najpierw masę serową, w taki sposób, by pozostawić ok. 0,5 cm między brzegiem ciasta a blaszką. Na ser wykładamy owoce, ja układam je w 3 rzędach w różnych kierunkach. Ciasto posypujemy kruszonką. Ponownie przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy na ok. 10-15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie: Temperatura - 180ºC(...)Ciasto jest bardzo smakowite, pierzynka serowa, tak jak i kruszonka nie jest przesadnie słodka, dzięki czemu ciasto to nie jeden wielki ulepek. Owoce dodają kwaskowatego akcentu równoważąc słodycz ciasta. Placek owinięty folią spożywczą i ściereczką naprawdę długo zachowuje swoją świeżość. Idealne na drugie śniadanie czy do popołudniowej kawki - mniam

Cooking Monster
Ravioli z wypływającym żółtkiem 165

świeży szpinak  1 duży ząbek czosnku 100 g białego sera + 100g serka Ostrawia z czosnkiem (w oryginale jest ser ricotta, ale my jakoś nie przepadamy za tym typem sera) sól, pieprz, masło, tarty parmezan Szpinak udusić na masełku, doprawić czosnkiem, solę i pieprzem. Po ostudzeniu dodać rozdrobnione serki. Farsz pozostawić w lodówce na 20 minut, by doszedł :D Mąkę(...)się składników. Uformować kulę z ciasta, zawinąć w ściereczkę i odstawić na pół godziny.Po tym czasie ciasto odpocznie i znacznie nabierze miękkości. Ciasto  rozwałkować wałkiem na bardzo cienki placek na podsypanej mąką stolnicy. Połowę każdego placka posmarować białkiem, na posmarowanej połówce ułożyć po łyżeczce nadzienia w odstępach 2 - 3 cm od siebie, w każdej kupce zrobić dołek

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania