Kiedy wszystkie składniki nam przestygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajka, bułkę tartą i doprawiamy dobrze do smaku (pasztet ma być pikantny, muszę powiedzieć że dość sporo trzeba tych przypraw wsypać). Dokładnie wszystko razem łączymy, a następnie przykładamy do aluminiowej foremki lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st
charlotte gotujeCiasto jest bardzo wilgotne, co myślę że jest zaletą, może trochę podobne do marchewkowca. Przepis znalazłam na blogu pikantna słodycz. Zapraszam na facebooka, na pewno nic wtedy nie przeoczycie :) https://www.facebook.com/charlotte.gotuje Składniki: 2 szkl dyni startej na małych oczkach 2 szkl dyni pokrojonej w bardzo małą kosteczkę 1 szkl oleju 1 szkl cukru 3 jajka 2,5 szkl mąki
charlotte gotujeząbek czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chili do smaku dodatkowo: 4 plasterki sera havarti 4 łyżki kiełków brokuła kilka plasterków czerwonej papryki 4 małe ogórki kiszone 4 łyżki pikantnego ketchupu (użyłam ketchupu z cukinii) 4 łyżeczki musztardy dijon Mąkę mieszamy z drożdżami, solą, cayenne i wodą. Wyrabiamy mikserem około 5 minut (lub ręcznie trochę dłużej). Następnie dodajemy oliwę, pokrojone
Mienta blogktóry w ekspresowym tempie stał się hitem, łącząc w sobie smaki azjatyckie z amerykańskimi. My z kolei postanowiliśmy dodać do tego polski akcent, wykorzystując polski makaron jajeczny oraz domowe, pikantne chutney (konfiturę) z białej cebuli, które swoją słodkością z powodzeniem zastępuje ketchup i świetnie pasuje do wołowiny. Do kompletu dodaliśmy soczystego, wołowego burgera, plaster sera, jajko sadzone oraz majonez
Nerds Kitchenmoim przypadku rozeszły się w mgnieniu oka. Polecam więc :) WYTRAWNE MUFFINY WEGETARIAŃSKIE. /własny; współpraca z marką Winiary;/ na 11-12 sztuk 1 zielona papryka 300g pieczarek 150g pikantnego sera (np.Cheddar) 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek posiekany pietruszki 1,75-2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Winiayr 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka papryka słodka i ostra
W kuchni Karmel-itkiżywnością można dostać już posiekaną i zamrożoną trawę cytrynową. Możemy również dodać 1/2-1 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej. ** Jeżeli nie uda Wam się kupić sosu Sriracha, możecie dodać odrobinę pikantnego ketchupu
Tajskie smakiAromatyczne, pikantne, lekko słodko-kwaśne od chrupiących ogórków konserwowych, i z dodatkiem pysznych, małych mięsnych kuleczek. Takie jest to leczo. Niezbyt tradycyjne ale my uwielbiamy ... z kromką świeżego pieczywa smakuje idealnie. Polecam gorąco zwłaszcza w chłodniejsze dni. Składniki: (na duży garnek) 6 sporych cebul 400g pieczarek 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sól pieprz słodka papryka ostra papryka
Walijskie Pichceniekońca fit jak to u mnie ale w kuchni liczy się smak a to Najważniejsze! Składniki: 2 Średnie cukinie pęczek pietruszki 40 g kiełbasy chorizo (ja użyłam pikantnej) 40 g sera mozzarelli 30 g sera gouda 0,5 szklanki kaszy jaglanej 5 listków świeżej bazylii / 0,5 łyżeczki suszonej Sól i pieprz to Smaku Przygotowanie: Kaszę wsypać
Niezły Młynektemat rzeka, więc pewnie będziemy nimi zasypywać. W naszym gofrowym repertuarze m.in. bezglutenowe: czekoladowe, cynamonowe, amarantusowe, bardzo chrupiące, owocowe, kawowe, mocno maślane, orzechowe, kokosowe, migdałowe, bakaliowe, anyżowe, kukurydziane, pikantne, paprykowe itd. Wszystkie te „odmiany” oczywiście można wykonać w wersji nie-bezglutenowej. Ostatnio też wyczarowałyśmy gofry dietetyczne, proteinowe, dozwolone na diecie Dukana! Jeśli macie ochotę, podzielimy się gofrową wiedzą. Więcej naszych
Wypisz Wymalujkażdy wie o co chodzi. My dziś chcemy przedstawić placki... z cukinii ! :) Tak jak te ziemniaczane, można je jeść z czym dusza pragnie. Są genialne zarówno w wersji pikantnej, słodkiej, jak i... bez niczego. Robi się je łatwo i przyjemnie, zjada się je szybko, z uśmiechem i mimo, że są dość sycące, to mało kto się przy tym ogranicza
Wypisz Wymalujpierogi ruskie) Nareszcie aparat spisał się na tyle, aby pokazać Wam co oznacza w naszym domu cieniuteńkie, idealne ciasto przypominające pergamin. Przed Wami pieróg idealny - Pan Napakowany i Pikantny. Taki co na hasło "pokaż kotku co masz w środku" może się spokojnie rozkleić i zaprezentować wnętrze. Ale kto by w takiej chwili tracił czas na zbędne pogaduszki, jak można przejść
Wypisz Wymalujwypadku nie przypomina drożdżowego placka na którym zlazł się przegląd lodówki. Łączymy smaki, zahaczamy o różne walory, ale jak zwykle mamy kilka zasad, którymi się kierujemy! Farsz musi być pikantny (pieprz ziołowy zawsze i wszędzie) i ułożony na bogato. Ciasto - obojętnie w której odmianie (tradycyjna, bezglutenowa owsiana bg), a tu nas czasem ponosi, musi być chrupiące i utrzymujące grubą
Wypisz Wymalujktóre wielu uważa za najlepsze. Roboty dużo, ale warto, bo mamy na prawdę smaczny obiad na kilka dni. Świetnie smakują podgrzewane. Nawet podczas mrożenia nie tracą swoich smakowych walorów. Pikantny farsz z dużą ilością warzyw sprawdzi się zawsze i wszędzie. Taka już ich (gołąbków) natura - smakować muszą! Bez dwóch zdań. Nasze boksery krążą koło piekarnika. Układają się pod nim ciężko
Wypisz WymalujDanie, które zna chyba każdy - kurczak w sosie słodko-kwaśnym :) Pyszne połączenie ananasa, brzoskwiń i pikantnego ketchupu. Kurczak jest tak mięciutki, że rozpływa się w ustach. Sos, w zależności do upodobań, można doprawić bardziej na ostro. Najlepiej smakuje podany z ryżem. Zapraszam do gotowania! :) Składniki dla dwóch osób: 2 piersi z kurczaka sól świeżo mielona pieprz świeżo mielony mąka
Tajskie smakibazylią. Do podsmażonego mięsa dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki. Jeszcze chwilę smażyć, następnie dorzucić pomidory. Dokładnie wymieszać, dodać ugotowany wcześniej ryż, ew.doprawić do smaku (ja dodałam dodatkowo łyżkę pikantnego ketchupu). Przełożyć masę do naczynia do zapiekania. Wyrównać, posypać na wierzchu startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25min
Walijskie Pichcenie