pieczarek (ok. 100 g), - pół cukinii (ok. 112 g), - 50 g szpinaku, - 1/3 kostki sera Feta (ok. 90 g), - przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka, bazylia, czosnek. Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę z łyżeczką oleju, solą, letnią wodą i wyrabiamy ciasto. 2. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w łyżeczce oleju i ulubionych przyprawach, następnie smażymy na patelni teflonowej. 3. Drobno
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachsyna. Na szpinak kręci nosem, mięty też nie chce, a papryka dla niego też jest mało atrakcyjna i jak to się skończyło? Papryka była warunkiem decydującym o przygotowanie tortilli, szpinak i miętę zjadł nieświadomie. Dowiedział się po zjedzeniu 3 tortilli i stwierdzeniu "Pyszne to było Mamuś". Trochę mina mu zrzedła jak się dowiedział co jadł, ale już się przyzwyczaił(...)większe listki mięty pomarańczowej kawałek ogórka zielonego 1/2 dużego pomidora szczypior, malutki pęczek kilka listków szpinaku garść miksu sałat garść rukoli 1 mała czerwona cebulka 4 placki tortilli Sos czosnkowy - improwizowany: mały jogurt naturalny 3-4 ząbki czosnku sól czosnkowa z ziołami Wykonanie: Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Gałązkę rozmarynu obrywamy z listków i siekamy
Blondynka Gotujeobecne dopiero od ubiegłego roku. I za każdym razem, gdy je jem, zastanawiam się, dlaczego wcześniej tego nie robiłam :) 2 porcje: 2 piersi kurczaka pokrojone w medaliony 2-3 garści oczyszczonych kurek 2-3 kostki mrożonego szpinaku lub ok. 100 g świeżego 2 łyżki mascarpone 2 łyżki jogurtu sól i pieprz do smaku olej do smażenia Kurczaka podsmażamy na rozgrzanym
KucharzycaSzybki makaron ze szpinakiem - przepis Przepis z serii "szybko, smacznie i zdrowo"! Składniki (porcja dla 4 osób): - paczka mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 1 opakowanie makaronu (u mnie kokardki) - sól morska - pieprz świeżo mielony - oregano - przyprawa do kurczaka - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 2 łyżki oleju rzepakowego - parmezan Sposób przygotowania: - kurczaka pokroić na drobne kawałki, posypać przyprawą do kurczaka
MintTastekurczakiem - idealna na lunch / lekki obiad. Świetnie nada się do zabrania ze sobą do pracy :) SKŁADNIKI (344 kcal) 100 g piersi z kurczaka 50 g mozzarelli (u mnie w małych kulkach) mała garść mieszanki sałat mała garść szpinaku 100 g pomidorków koktajlowych garść czarnych oliwek 1 łyżeczka pikantnej oliwy (lub zwykła +pieprz/chili) sól, pieprz, słodka papryka PRZYGOTOWANIE Kurczaka doprawiamy solą
Moje Kuchenne Rewelacjeinnej formie np. jak te roladki . Tym razem drobiowe kotleciki z jarmużem. Łatwe, szybkie, a jakie pyszne. Oczywiście jarmuż można zastąpić szpinakiem, świetny sposób na przemycenie zdrowego składnika do obiadu. Polecam! Przepis z tej strony. Składniki: podwójna pierś z kurczaka cebula 2-3 ząbki czosnku duża garść jarmużu sól, pieprz, przyprawa do kurczaka bułka tarta/otręby Pierś z kurczaka, cebulę
NA MOIM TALERZUSkładniki/4 porcje: – duża pierś z kurczaka (ok.500g) – 5-6 suszonych pomidorów – 80 sera feta – 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego w liściach – suszone oregano, sól i pieprz – ząbek czosnku – 375 g ciasta francuskiego – gałka muszkatołowa, ostra papryka – 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Szpinak płukamy, wrzucamy na patelnię i podgrzewamy aż zmiękną liście. Jeśli mamy
I LOVE LIFEBardzo smaczna rolada. Smakuje na ciepło i na zimno. Tym razem z pieczarkami, ale pyszna jest również ze szpinakiem. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g sera żółtego 2 pojedyncze piersi z kurczaka (jeśli małe to 3) 500 g. pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać majonez, wymieszać żeby połączył się z jajkami
Agusiowe smakołykipierogi inspirowane kuchnią naszych Wschodnich Przyjaciół"). W "karcie" za 16 zł znajdziemy nieco inne dania, mniej lub bardziej kojarzone z PRLem, bo choćby pierś z kurczaka panierowana z brzoskwinią zapiekana pod serowym kożuszkiem czy łosoś na szpinaku. Późny wieczór. Spróbowaliśmy, oczywiście nie solo, tatara - faktycznie świeże mięso, bez maggi (!), ręcznie siekane i z prawdziwym żółtym żółtkiem od kury pierzastej. Naprawdę
Right Behind The Kitchenzdjąć z tofu, gdyż nie posmarowałam tofu olejem i przywarło. Więc polecam zanim zaczniecie tofu grillować posmarować lekko olejem. 2 piersi z kaczki / opakowanie naturalnego tofu 2 cm siekanego drobno świeżego imbiru opakowanie szpinaku baby dymka świeża kolendra ( dużo) sos: z z limonki i połówki pomarańczy 2 łyżki sosu rybnego ( ja dałam mniej bo nie przepadam za nim) papryczka
AZgotuj!jedzeniem zanim jeszcze go weźmiemy do ust. Po przyprawy do tego dania zapraszam na www.Skworcu.com.pl.Składniki: 3-4 duże piersi kurczaka 6-7 pieczarek 2 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki posiekanej marynowanej papryki 3-4 świeże liście szpinaku mąka, jajko i biały sezam do panierowania oliwa do pieczenia wykałaczki 1. Filety rozbić na jak największe, uważając żeby pozostały
Apetyczna babeczkadzisiejszy obiad to inspiracja dania z programu "Szczypta Smaku" KLIK Składniki na roladki: 500 g piersi z kurczaka opakowanie 70 g szynki dojrzewającej 1/2 cytryny 1 duży ząbek czosnku polskiego marchewka korzeń pietruszki seler biała część pora pieprz posiekana papryczka chilli Składniki na sos - używamy blendera: papryczka żółta chilli marynowana papryczka pepperoni garść listków bazylii 1 szalotka(...)naturalnego typu greckiego pieprz Składniki na pesto - używamy blendera: 10 oliwek zielonych 10 oliwek czarnych kopiasta łyżka kaparów 1/2 avokado garść szpinaku z roszponką ostra papryczka czerwona chilli oliwa z oliwek utarta skórka z 1/2 cytryny Przygotowanie: Piersi myjemy i oczyszczamy. Mi z 2 dużych piersi wyszło 5 kawałków jak na kotlety schabowe :) Mięso ubijamy pięściami. Smarujemy je marynatą (czosnek
ClauditteMissCookingnadaje potrawie cudownego smaku. Dla mojego męża, który jest miłośnikiem mięcha, dodałam do sosu usmażoną w kostkę pierś z kurczaka. Serdecznie polecam do dania z makaronem kieliszek winka, według mnie jest to idealne połączenie smaków...Zapraszam na moją odsłonę makaronu 😊 Składniki: szpinak 250 g, pieczarki 350 g, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, śmietanka 30 % 250 ml, sól i pieprz
kulinarne odsłony patiserka philadephia 250 śmietanki 250 g karczochów w zalewie z oliwy 6 suszonych pomidorów w zalewie z oliwy garść szpinaku 1 łyżka posiekanego, świeżego tymianku sól i pieprz do smaku Dodatkowo 600 g filetów z piersi kurczaka 300 g makaronu gemelli Masło 2 łyżki (ostatnią łyżkę rozpuść jak wyjmiesz kurczaka) rozpuść w głębokim rondlu. Kurczaka potnij na cienkie paski, oprósz(...)Wlej wywar z kurczaka, śmietankę. Dodaj philadephia i parmesan. Wlej oliwę z karczochów i pomidorów. Dopraw sos solą i pieprzem i gotuj przez 5 minut. Włóż mięso, tymianek i szpinak. Gotuj przez 3 minuty. W międzyczasie ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź makaron, a zaoszczędź szklankę wody od gotowania. Wlej sos do makaronu i wymieszaj. W razie
codojedzeniasera gorgonzola Olej do smażenia 200 ml białego wina 200 ml gęstej śmietany* Gałka muszkatołowa Sól, pieprz Szpinak umyj, osącz, oberwij ogonki. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Czosnek obierz, usuń rdzeń, przepuść przez praskę lub drobno posiekaj. Filety z piersi kurczaka natrzyj solą i pieprzem, pokrój na mniejsze kawałki i obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, czosnek oraz białe wino
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska