Od dzisiaj możecie zakupić książkę, która jest efektem pracy 10 blogerów kulinarnych, w tym mnie, Towarzystwa Dietetyki oraz Kruszwicy SA. Projekt nazywa się "Dieta dla
Bernika - moj kulinarny pamietnikLubicie dania jednogarnkowe? bo ja tak..i taki jest ten właśnie gulasz....przepis znaleziony w książce Kuchnia Polska.. 1 kg mięsa z indyka pokrojonego
Moje domowe kucharzenieMłodszej córce zachciało się nuggetsów... no ,ale ja miałam mięso z kurczaka gulaszowe.. w kawałkach..tak więc powstały pyszne kotleciki nuggetsowe...pomysł na nie podpatrzyłam
Moje domowe kucharzeniePost Galaretka drobiowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeSkoro trwa u nas weekend amerykański to postanowiłam zrobić coś innego niż hamburgery. Sięgnęłam do kuchni Nowego Orleanu i odkurzyłam przepis na jambalaye. Ostatnio robiłam ja
Bernika - moj kulinarny pamietnik"Doskonały sos winegret jest tak prosty do przyrządzenia, ze nie widzę najmniejszego powodu, aby korzystać z gotowych dressingów" - Julia Child. Święte słowa i tego
Bernika - moj kulinarny pamietnikTen przepis kroił się w mojej głowie już od dawana, odkąd w jednej z włoskich restauracji miałam okazje zobaczyć makaron, który wyglądał jak płaty lazanii, ale
Bernika - moj kulinarny pamietnikZostając w temacie dietetycznym polecam zrobienie drobiowych pasztecików z dodatkiem pieczarek. W cieście nie ma mąki, bułki, jest tylko mięso, jajka i trochę jogurtu i majonezu
Bernika - moj kulinarny pamietnikŚwięta bez domowego pasztetu to jak oktoberfest bez piwa. A nic nam nie zastąpi dobrego domowego pasztetu, zrobionego z myślą o śniadaniu świątecznym dla najbliższych. Ten
Bernika - moj kulinarny pamietnikOdkąd jakiś czas poznałam inne oblicze tej kaszy i wiem, że pęczak może być pyszny, staram się ją przygotowywać regularnie, jako dodatek do gulaszu czy samodzielne
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Sałatka Gyros pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojepyszny dodatek do upieczonego kurczaka, który może zastąpić inne dodatki jak ziemniaki, ryż itp. Wypróbujcie tą metodę. Jeśli nigdy wcześniej nie faszerowaliście kurczaka, to nadzienie z chleba będzie dla Was doskonałą wprawką do przygotowania trudniejszych farszy. Kurczak nadziewany chlebem powstał po lekturze wpisu na thespurceeat.com Wypróbuj nasz przepis na pieczonego kurczaka marynowanego w maślance . Składniki: Kurczak(...)Przy pomocy łyżki nafaszeruj chlebem kurczaka, dobrze ubijając jeśli farszu jest go za dużo. Nie musisz spinać wykałaczkami kurczaka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez 30 minut, polewając wytworzonym sosem kurczaka co 15 minut. Po godzinie pieczenia przewróć kurczaka plecami do góry i piecz
Niedzielny kucharzpieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Kurczaka osusz ręcznikiem. Roztop w rondelku łyżkę masła. Polej kurczaka stopionym masłem i rozprowadź po całej tuszce. Drugą łyżkę masła pokrój w kostkę i wsuń pod skórę na piersiach – żeby to zrobić natnij delikatnie skórę pod skrzydełkami i delikatnie wsuwaj pod nią palce. Jeśli nie masz doświadczenia(...)kurczaka co 15 minut. Po godzinie pieczenia przewróć kurczaka plecami do góry i piecz go w ten sposób przez 15 minut. Następnie znowu odwróć piersiami do góry i podpiekaj jeszcze przez 15-20 minut. Wyjmij kurczaka z pieca i przykryj szczelnie folią aluminiową. Pozwól kurczakowi odpocząć przez 15 minut. Następnie zdejmij folię, pokrój i podawaj. Artykuł Niedzielny obiad: Kurczak
Niedzielny kucharzpieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Kurczaka osusz ręcznikiem. Roztop w rondelku łyżkę masła. Polej kurczaka stopionym masłem i rozprowadź po całej tuszce. Drugą łyżkę masła pokrój w kostkę i wsuń pod skórę na piersiach – żeby to zrobić natnij delikatnie skórę pod skrzydełkami i delikatnie wsuwaj pod nią palce. Jeśli nie masz doświadczenia(...)kurczaka co 15 minut. Po godzinie pieczenia przewróć kurczaka plecami do góry i piecz go w ten sposób przez 15 minut. Następnie znowu odwróć piersiami do góry i podpiekaj jeszcze przez 15-20 minut. Wyjmij kurczaka z pieca i przykryj szczelnie folią aluminiową. Pozwól kurczakowi odpocząć przez 15 minut. Następnie zdejmij folię, pokrój i podawaj. Artykuł Niedzielny obiad: Kurczak
Niedzielny kucharzchowu bez antybiotyków), 4 ząbki czosnku, 2 cebule, 4 łyżki oleju, kopiasta łyżka papryki w proszku, kopiasta łyżka mąki, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Zrób tak: z kurczaka wykrój nogi, skrzydełka i piersi. To, co zostanie, a więc głównie kręgosłup i szyja, odłóż i zachowaj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj i rozetrzyj na desce. Kawałki kurczaka przełóż do brytfanki
Kulinarna Polska