przerzucę się na wytrawne :D A Wy, bardziej lubicie mleczko kokosowe w wersji na słodko czy słono? :P Składniki (2 porcje): 100 g ryżu parabolicznego 1 pierś z kurczaka 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 1 puszka pomidorów (u mnie koktajlowe) 150 ml mleczka kokosowego 3 czubate łyżeczki curry 1 łyżeczka
Zdrowie na języku :Psolimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać troszkę wody. Opcja z mięsem pierś z kurczaka podsmażamy na rozgrzanej oliwie doprawiamy. Na osobnej patelni prażymy pestki słonecznika posypujemy już na talerzu Smacznego
Kukuleczkitzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa. Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy na mniejsze kawałki i solimy. Do maślanki dodajemy przyprawę o tzatziki
Smaki Ewyzazwyczaj dużo droższe. Spróbuj kupić płatki owsiane i do tego luzem na wagę dodatki według uznania (np. suszona żurawina, orzechy itp.) 7. Mięso - bez kości, bez skóry piersi z kurczaka są oczywiście wygodne i praktycznie bez tłuszczu, ale są zazwyczaj dużo droższe. Kup całego kurczaka i podziel go własnoręcznie, a kości użyj np. jako bazę do zupy. Dotyczy to również
Tradycyjna Kuchniaciepło jak i na zimno. Składniki: Naleśniki: 250ml mleka 150g mąki pszennej 100g mąki gryczanej 100ml oleju rzepakowego 50ml wody niegazowanej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat kilka pomidorków koktajlowych 1 ogórek świeży 1/2 opakowania sera sałatkowego półtłustego 2 ząbki czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego sól, pieprz do smaku Dodatkowo
Kuchnia w czekoladzieKotlety siekane są świetna alternatywą dla zwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego. Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 10 g parmezanu 2 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu olej do smażenia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz
magiczna kuchnia Kasidrogo i smacznie. DANIA GŁÓWNE DO WYBORU: Rosół z kury Flaczki sojowe z jajkiem gotowanym na twardo Krem z boczniaków 2. Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami tu Sałatki : Sałatka a'la caprese po polsku
pieprzny smaczekmłoda kapusta, 1,5 łyżki soku z cytryny, 500g piersi z kurczaka, 2 łyżeczki cukru, 3 szklanki wody, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, 1 pęczek koperku, olej do smażenia. Dzisiaj propozycja idealna na długi majowy weekend. Minimum poświęconego czasu w kuchni - maksimum efektu :) Danie jest naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu, a zaserwowane
Świat Domowej Kuchnisię bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz olej Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach i mieszamy z rozbełtanymi jajkami i majonezem. Wykładamy na wyłożoną papierem
Jadło i czytadłoTaki gulasz można zrobić i z mięsa wieprzowego. 70 dkg piersi z kurczaka 2 cebule 50 dkg pieczarek 1/2 szkl.śmietany pomidory mielone Skworcu zioła Małgorzaty Skworcu szusz warzywny Skworcu sol, pieprz liście laurowe ziele angielskie koperek Mięso i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę podsmażyć , dodać mięso i razem lekko podsmażyć.Dodać pokrojone pieczarki ,przyprawy.Wlać wodę i gotować
Moje domowe kucharzeniepyszna, mięciutka i soczysta wędlina. Delikatnie pachnie majerankiem, zachęca aby ją położyć na pajdę chlebka. A w dodatku jest bardzo łatwa do przygotowania. - 1 podwójna duża pierś z kurczaka - 2 pełne łyżki żelatyny - 2 łyżki suszonego majeranku - 1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu - sól - folia spożywcza Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, delikatnie nacinamy oba płaty i rozkładamy jak "książkę". Na koniec
kawawszklancemleczko) i zmiksować blenderem. Przetrzeć przez sito. Podawać z grzankami lub podsmażonym tofu (zamarynowanym w sosie sojowym i miodzie). W wersji niewegetariańskiej można podać z podsmażonymi kawałkami piersi z kurczaka
zadanie-gotowaniewszystko szykuje na tzw."oko" ;) *pokrojone pieczarki i cebulka podsmażone na małej ilości oleju *czerwona papryka i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę (ogórków w oryginalnym przepisie nie było) *pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą gyros *żółty ser starty na tarce o dużych oczkach *ugotowany ryż *ketchup i majonez wymieszany razem na sos, proporcje pół na pół
Zrób to smaczniepizzy - może być keczup lub koncentrat pomidorowy ROLESKI 1 niepełna łyżka pasty paprykowej ROLESKI Wykonanie: *Z kilku łyżek mąki, połowy ciepłej wody, pokruszonych drożdży oraz cukru robimy zaczyn. *Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oleju.Osączamy *Kiedy zaczyn podrośnie dodajemy go do mąki, wody, soli i oleju. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy. *Na gotowe rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy
Z Majeczką w kuchnimoich ulubionych sałatek, którą często robię w domu i zawsze szybko znika z lodówki. Jest prosta w wykonaniu i nie należy do czasochłonnych. Polecam. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa 1 cebula 1 puszka kukurydzy około 1/2 kapusty pekińskiej ogórki konserwowe około 3/4 słoika ketchup majonez 1 łyżka oleju Mięso oczyścić z błonek, umyć
talerz przyjemności