oliwki i orzeszki piniowe. Do potrawy możemy użyć innych części kurczaka - dobrze sprawdzą się udka bez skóry i kości. Bardzo polecam wszystkim fanom kuchni włoskiej, smacznego:) 2 piersi z kurczaka, łyżka musztardy, łyżka octu balsamicznego, 3-4 łyżki oleju, przyprawy do oprószenia kurczaka: sól, pieprz, suszona bazylia, tymianek,oregano, natka pietruszki, czosnek, słodka papryka kilka łyżeczek pesto, kilka plastrów mozzarelli(...)Kurczaka kilkakrotnie ponacinać z wierzchu, oprószyć przyprawami, zamarynować w musztardzie, occie balsamicznym i oleju. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie smażyć z obu stron do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać pomidory, oliwki, starty na tarce ząbek czosnku. Przykryć i dusić całość kilka minut, do miękkości mięsa. Doprawić sos solą, pieprzem, świeżą bazylią i oregano, wrzucić orzeszki. Każdą pierś posmarować
Lekcje w kuchniokazała się strzałem w dziesiątkę-chrzanowy posmak smażony kurczak,cebulki perłowe i ser-naprawdę ciekawe połączenie-polecam Składniki: 300 g sera żółtego 350 g piersi z kurczaka słoik cebulki perłowej kukurydza 5 jajek majonez łyżeczka mielonej słodkiej papryki olej sól,pieprz na sos: 5 łyżek majonezu 7 łyżek jogurtu naturalnego 9 łyżeczek chrzanu Przygotowanie: żółty ser ścieramy na tarce
Swojskie jedzonkoczarny pieprz sól przepis Do małej miseczki przekładamy musztardę, miód oraz sok z cytryny, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka, oprószamy solą i pieprzem cytrynowym z obu stron a następnie odstawiamy na 15 minut do lodówki. Mięso grillujemy przez 7-8 minut na rozgrzanej patelni grillowej ( lub na grillu(...)dodatku tłuszczu z obu stron, po czym wystudzamy. Wystudzoną pierś kroimy w paski. Umyte pomidorki papryczkowe lub koktajlowe przekrawamy na pół. Ser mozzarella kroimy w większą kostkę. Na płaskich talerzach układamy umyty i osuszony szpinak, na szpinaku umieszczamy kawałki kurczaka, połówki pomidorków oraz pokrojoną mozzarellę. Sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym sosem i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Artykuł Sałatka
Smakowite Daniaszpinakiem i fetą czy kurczak w cieście francuskim z szynką i serem? Zawsze mam dylemat, którą wersję zrobić , więc zwykle robię obie... :)SKŁADNIKI 4 piersi z kurczaka 2 opakowania ciasta francuskiego1 żółtko sól, pieprzDo wersji z szynką4 plasterki szynki4 plasterki sera żółtegoWersja ze szpinakiem i fetą200 g mrożonego szpinaku2 ząbki czosnku100 g sera fetałyżeczka śmietanyoliwa PRZYGOTOWANIE
Moje Kuchenne Rewelacjeosolonej wodzie, studzimy. Piersi kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju.Na druga patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki obgotowane wczesniej grzyby( jesli mamy pieczarki nie obgotowujemy). kiedy zaczną sierumienić dokładamy posiekana cebulę i pokrojonego w piórka pora.Wszystko dusimyczęsto mieszając. Na patelnię dokładamy pokrojony w drobną kostkę boczek,chwilę podsmażamy, dodajemyobsmażaone kawałki kurczaka,kaszę,wlewamy bulion, dodajemy wszytskieprzyprawy
Z Majeczką w kuchnipyszne sosy i majonezy do jajek i sałatek Wam się przydadzą, a jeśli majonezy to tylko FolWark :) zapraszam na stronę internetową - http://folwark.com.pl/produkty/majonez-kremowy/ . 1 kubek ryżu 2 piersi z kurczaka 1 malutki słoiczek sera Korycińskiego w przyprawach w oleju 5 jajek ugotowanych na twardo kawałek pora 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła 1 łyżka(...)łyżeczkę soli i na malutki ogniu gotujemy aż wchłonie wodę i będzie sypki.Odstawiamy do przestygnięcia. Piersi myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, nacieramy solą, pieprzem.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Jajka, ogórki kroimy w kostkę, por drobno siekamy. Do ryżu przekładamy zimnego kurczaka, pokrojone jajka, ogórki, groszek, por, kosteczki sera Korycińskiego bez oleju. Dodajemy majonez, musztardę, przyprawiamy do smaku
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki/2 porcje: – 1 mała pierś z kurczaka – 150g ciecierzycy z puszki lub ugotowanej – ok. 100 g szpinaku – 1 awokado – pomidorki koktajlowe – sól, pieprz, słodka papryka Sos winegret – 1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego. – 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju rzepakowego. – szczypta soli morskiej. – szczypta
I LOVE LIFEPrzepis Today Food . Składniki: (na zamarinowanie 2 pojedynczych piersi z kurczaka, czyli okolice 500g mięsa) 1/4 szklanki oliwy 1/4 szklanki octu balsamicznego 1 duży zabek czosnku, posiekany 1 łyżka posiekanej drobno świeżej pietruszki, lub 1 łyżeczka suszonej 1 łyżka posiekanej drobno świeżej bazylii, lub 1 łyżeczka suszonej 1/2 łyżeczki płatków chilli Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie w sporej misce
Lejdi of the houseSkładniki: - 500 g makaronu - 450 g szpinaku mrożonego - pierś z kurczaka (podwójna) - 150 g sera żółtego ( można pominąć) - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki śmietany - sól, pieprz (do smaku) - olej Wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, odcedzić. Kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy i smażymy na oleju. Czosnek przesmażamy na oleju dodajemy szpinak
magiczna kuchnia Kasipiersi z kurczaka300 g gęstego jogurtu(ja użyłam greckiego)2 łyżki musztardy2 łyżki mioduszczypta soli2 1/2 szklanki płatków kukurydzianycholiwa (niekoniecznie)Już dawno nie natknęłam się na tak banalnie proste w wykonaniu - i tak pyszne danie jak właśnie ten kurczak w marynacie miodowo-musztardowej. Przepis idealny dla wszystkich którzy nie przepadają za spędzaniem połowy dnia w kuchni, przy przygotowaniu dania obiadowego
Świat Domowej KuchniProsty ,smaczny, kolorowy obiad SKŁADNIKI 600g piersi z kurczaka 1 duża cebulapo 1 sztuce małych papryk:żółtej, pomarańczowej,czerwonej i zielonejolej do podsmażeniasól, pieprz, papryka słodka PRZYGOTOWANIECebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie Prymat bazylia Prymat odrobina papryki ostrej i słodkiej Prymat olej rzepakowy sól i pieprz Przygotowanie: Pierś umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Następnie spryskać delikatnie olejem rzepakowym i natrzeć czosnkiem i przyprawami. Odstawić na ok 30 minut. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową tak, żeby móc ułożyć
The Sweet DamselBardzo pożywna i pyszna kurczakowa sałatka:). Proste składniki, łatwe przygotowanie, więc może macie ochotę wypróbować jej smak? Składniki: 3-4 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera marynowanego w wiórkach 1 puszka białej fasoli 4-5 jajek kilka łyżek majonezu lub jogurtu naturalnego sól pieprz można dodać orzechy włoskie Piersi udusić w lekko osolonej wodzie
Apetyczna babeczkabardzo aromatyczne mięso. Zamarynowane w jogurcie i pikantnym selerze naciowym nabiera całkiem nowego smaku. Składniki 2 gałązki selera naciowego 6 plastrów szynki 200 g jogurtu naturalnego 1 podwójna pierś z kurczaka pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku sól himalajska natka pietruszki rzeżucha 1. Seler kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do jogurtu razem z przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 2. Pierś
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyświeżych drożdży - 1,5 łyżeczki cukru - 2,5 szklanki mąki pszennej - duża szczypta soli - 125 ml mleka + 2 łyżki - 50g masła - 3 żółtka + 1 jajko * farsz: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 średnia cebula - 1/3 puszki groszku konserwowego - tarty parmezan - sezam/czarnuszka/gruboziarnista sól - sól, pieprz - ulubione przyprawy do kurczaka Drożdże rozkruszyć do miseczki, zasypać cukrem i 1 łyżeczką mąki. Dodać(...)wyrośnięcia (podwojenia wielkości). W międzyczasie przygotować farsz. Cebulę posiekać w kosteczkę. Pierś pokroić drobno. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać cebule i porządnie ją zeszklić. Doprawić do smaku. Wystudzić. Dodać groszek i dokładnie wymieszać. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wykrawać krążki i faszerować je kurczakiem z groszkiem. Na wierzch farszu wsypać trochę tartego parmezanu. Zalepiać jak pierogi i układać
CookYourself