przepyszne. Przypadnie do gustu nawet osobom sceptycznie nastawionym do kuchni azjatyckiej. Ciasto wonton kupiłam gotowe (zamrożone) w sklepie z produktami kuchni egzotycznych. Przygotowanie farszu sprowadza się do podsmażenia kawałków piersi kaczki z przyprawami. Potem wystarczy zawinąć i smażyć na głębokim tłuszczu. Zawijanie też nie jest trudne - ja robiłam to po raz pierwszy i zepsułam tylko jeden pierożek
Milion Smakówlubię pasztety a jedząc te kupione w sklepie zawsze mam wątpliwości co właściwie zostało tam zmielone... Pasztet zawsze kojarzył mi się z czymś trudnym ale okazało się, że niepotrzebnie. Pierś z kurczaka podsmażyłam, następnie podgotowałam w czerwonym winie z drobiową wątróbką po czym całość zmiksowałam. Żeby trochę urozmaicić smak mojego pasztetu dodałam zielone oliwki. Całość wystarczy tylko przełożyć do foremek
Milion SmakówKurczak w nowej odsłonie? Kuchnia azjatycka dostarcza tu wiele inspiracji - od prostych pomysłów po wyrafinowane cuda. Dziś przepis z cyklu prostych ale na finezyjne pewnie też wkrótce się skuszę :) Pierś kurczaka, kukurydza, zielony ogórek i imbir - szybko, zdrowo i ciekawie
Milion Smakówmasła i świeżym koperkiem. Sezon szparagowy minie lada chwila więc warto uwzględniać te zdrowe warzywa w swojej diecie póki jeszcze jest taka możliwość. I coś dla mięsożerców - marynowana, soczysta pierś z kurczaka krótko grillowana w zgrzewarce. Jeżeli nie macie zgrzewarki z grillującymi płytkami - wystarczy zwykła grillowa patelnia. I w ten sposób otrzymujemy wczesną wiosnę na talerzu
Milion Smakówsmaków. Naprawdę dobre indyjskie restauracje zachwycą każdego smakosza. Lubię co jakiś czas odtworzyć w swojej kuchni klimat indyjskiej restauracji, z unoszącym się zapachem curry. Tym razem przyszedł czas na pierś kurczaka z kalafiorem duszone w mleku kokosowym z domieszką imbiru i świeżej kolendry. Idealnym dodatkiem do takich dań są indyjskie placuszki naan (uwielbiam!) ale śmiało możecie je zastąpić podpieczonymi
Milion SmakówDanie smaczne, mało kaloryczne i w sam raz na sezon grzybowy. Pieczona pierś kaczki podana w gęstym sosie z grzybów z małym dodatkiem śmietany. Minimum składników by wyeksponować smak i grzybów i mięsa
Milion SmakówKurczak w papilotach to prosty i szybki obiad z diety South Beach. Dobre połączenie chudej piersi z kurczaka i warzyw, które mają niski indeks glikemiczny, mało kalorii a dużo wartości odżywczych. Smaczne, lekkie i zdrowe
Milion Smakówtakiego połączenia możecie skorzystać przygotowując szybką, prostą sałatkę ale również obiad, jak w poniższym przepisie. Mięso marynujemy przez chwilę, potem grillujemy na patelni razem z gruszka. Po przewróceniu na pierś wykładamy ser żeby się delikatnie roztopił. Całość podajemy z kaszą jaglaną lub kuskus. Taki obiad przygotujecie w 20 minut a jest naprawdę pyszny
Milion SmakówLekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach. Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej kalorii. Nowa wersja gołąbków smakuje tak samo dobrze jak oryginalna
Milion Smakówjabłkami. Idealnie soczyste mięso, które przesiąknęło delikatną słodyczą z owoców. Czasami jednak nie chcemy piec lub nie mamy całej kaczki. Na szczęście podobny efekt możemy osiągnąć używając tylko piersi, które udusimy w jabłkach z dodatkiem żurawiny. Jeszcze tylko nutka miodu i tymianku i mamy wyśmienity obiad, który ucieszy nawet wybredne podniebienia
Milion SmakówNawet ze zwykłej piersi z kurczaka możemy bez większych trudności przygotować obiad niczym z restauracji. Wystarczy mieć pod ręką kilka przydatnych składników jak na przykład pestki dyni. W tym przepisie ciasto przygotowałam na bazie mąki orkiszowej, która jest zdrowsza od zwykłej pszennej a w żaden sposób nie wpływa negatywnie na smak. Cienko roztłuczone filety obtaczamy w cieście, następnie w pestkach
Milion SmakówPierś kaczki w nietypowym, lekko słodkim owocowym sosie. Śliwki podkreślają delikatny smak mięsa a czerwone wino dodaje mu interesującego aromatu
Milion SmakówPierś kurczaka w ciągu ostatnich 15 lat stała się bardzo popularnym daniem w naszym kraju. Niestety głównie możemy ją spotkać na naszych talerzach panierowaną, rzadziej w potrawkach. Można ją przygotować na wiele innych sposobów, na przykład zwinąć w szynkę parmeńską, która doda kurczakowi wyraźnego aromatu mięsa oraz podać z sosem pieczarkowym, który potrafi sprawić, że wiele zwykłych dań zyska wyjątkowy
Milion SmakówGrecka kuchnia kojarzy mi się z latem i powolnym delektowaniem się kolorowymi, warzywnymi daniami w promieniach słońca. To danie idealnie wpasowuje się w klimat ciesząc oko feerią kolorów. Piersi z kurczaka krótko smażymy na patelni i łączymy z ugotowaną kaszą kuskus i warzywami. Całość posypujemy greckim serem sałatkowym i podajemy z ziołowym sosem, np. greckim sosem ogórkowo-koperkowym. Do tego
Milion SmakówSkładniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do smażenia Wykonanie: Platki kruszymy na mniejsze kawałki.Mięso zmielone ,przekładamy do salaterki ,gdzie będziemy mieszać wszystkie składniki.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach
w mojej kuchni