drobiowymi kiełbasami, że co rusz nowa powstaje. Tym razem kiełbasa z indyka z przyprawami jak z Tajlandii. Wyszła świetna, o bardzo wyrazistym smaku. Użyłam tylko mięsa z piersi, nie dodawałam skóry. Na pewno z dodatkiem skóry i z mieszanego mięsa białego i ciemnego, kiełbasa wyjdzie smaczniejsza, więc jeżeli nie liczycie kalorii najlepiej użyć mięsa zgodnie z przepisem
Stare Garyczerwona papryka 1 żółta papryka Przygotowanie: jajka miksujemy z olejem, wodą, przesiewamy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, dosypujemy po szczypcie imbiru i oregano. Smażymy filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, oprószamy, solą, pieprzem oraz oregano, mieszamy z odrobiną oliwy z oliwek, odstawiamy paprykę filetujemy, kroimy w paseczki lub kosteczki, smażymy na patelni grillowej, dorzucamy jabłko
Luźna Kuchniamarynować długo mięsa tylko wstawić w marynacie na 15 minut do lodówki, podczas gdy będziemy przygotowywać resztę składników. Wtedy danie spokojnie zrobicie w 30 minut. Polecam! Składniki 0,5kg piersi kurczaka pokrojonego w kawałki na jeden kęs marynata 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka sake 2 łyżki jasnego sosu sojowego olej roślinny do smażenia 1 mała suszona papryczka chilli
W kuchni wieczoremDzisiaj coś bardzo szybkiego i bardzo prostego, a zarazem zaskakującego smakiem ;) Dynia bardzo fajnie smakuje i wspaniale chrupie, kilka minut i gotowe :) Składniki: 1 połówka z piersi kurczaka (300-400g) 150g pestek dyni 1 dużej jajko 70g mąki 70ml mleka sól, pieprz 2 szczypty proszku do pieczenia olej do smażenia Filet rozcinamy na dwie części i rozbijamy dość
Czerwona Porzeczkadrożdży 300 ml wody 500 g mąki pszennej 750 1/2 łyżeczki soli 2-3 cebule łyżka masła twaróg śmietana 18% boczek lub inne wędliny roszponka gruszka żółta papryka 1/2 piersi z kurczaka oliwa ocet balsamiczny 1 łyżeczka musztardy Wykonanie: Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Piotr radzi, by przeleżało ono w lodówce
GRUBY WAŁEKimbirem. Oba dania dania były dobre (choć kopytka Męża były lepsze niż moje, mój sos był specyficzny, przez co ciężko mi opisać jego smak), ale najlepsza była kacza pierś na rabarbarze z chutneyem śliwkowym i galaretką malinowo - balsamiczną. Chyba wszyscy żałowali, że nie zamówili tej kaczki ;) Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.restauracjakuchniaiwino.pl/pl/ Panowie jak zwykle namówili nas na deser
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!propozycja, którą możecie modyfikować uwzględniając to co macie w danej chwili w lodówce. W przepisie można pominąć kurczaka i zrobić danie wegetariańskie, jeśli jednak lubimy mięso to można użyć piersi z kurczaka świeżej (do usmażenia), gotowanej lub z pary. Taki makaron to dobry sposób do zagospodarowania “resztek” z lodówki. Nowy post Makaron z kurczakiem i szpinakiem pojawił się w Wypieki
Wypieki i Rumieńcepołączeniu z winogronem smakuje wyśmienicie) wykałaczki na środku w kieliszku oraz sałata i pomidorki koktajlowe do przybrania. Efekt wygląda tak: dla mnie ekstra a wam jak się podoba? Zapiekane piersi z kurczaka: Przepis tutaj
Tanio szybko zdrowotheme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Przepis Pierś kroimy w paski. Przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, oregano, skrapiamy sokiem z limonki. Okręcamy kawałkami szynki prosciutto i do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni). W talerzu układamy roszponkę, kawałki
Mój Smak na Życiekurczaka Przyprawa do kurczaka 150 g ryżu 1 puszka kukurydzy 120 g sera gouda 2 papryki konserwowe 2 łyżki szczypiorku 3-4 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej patelni. Ryż gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ja użyłam tego w torebkach. Kukurydzę odsączamy
VioletoweKucharzenieSkładniki na cztery porcje. Składniki: 1 op. ulubionego mixu sałat (150 g) 1 czerwona papryka świeża 10 szt. zielonych oliwek 100 g sera typu feta 2 piersi kurczaka (300 g) 2 łyżeczki ulubionej przyprawy do kurczaka 4-5 pomidorów suszonych 5 pomidorków daktylowych lub cherry 1/2 cebuli czerwonej Sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy (ostrej
Emcia Pichciśmietany 18% lub jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki soli Pieprz ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: Olej do smażenia Bułka tarta Pierś kurczaka kroimy na kotleciki, delikatnie prószymy pieprzem. Czosnek przeciskamy lub kroimy bardzo drobniutko. Wszystkie składniku dipu dokładnie mieszamy. Kotleciki panierujemy najpierw w dipie, po czym w bułce tartej i smażymy
Smakowy RajBardzo proste w przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! 700 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Pęczek natki pietruszki 100 g sera gouda 100 g sera camembert 2 jajka Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną
VioletoweKucharzenieniesamowite doznania smakowe i wodzi na pokuszenie kolejnej porcji (i to nie małej!) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten* Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1h Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 5 ziemniaków 2 marchewki 200g pieczarek cebula Około 1 szklanki czerwonego wytrawnego wina 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany łyżka przecieru pomidorowego olej rzepakowy do smażenia
Kolizje Smaków