pierś - 15998 przepisów (strona:720/1067)

Boćwina z fasolką i słonecznikiem 190

zainspirowana boćwiną  Sylwi Bialy    ,którą gotowalyśmy na pokazie ,staralam sie wiernie odtworzyc ,choć z moimi zmianami. dodałam czosnek i szczypiorek    Skł adniki 2 piersi z kurczaka 2-3 marchewki mlode 1 pietruszka nać i korzen pęczek boćwiny woda około 2-2,5l śmietana mala 36% fasolka drobna 30-40dag 1 cebula czerwona parę sztuk

w mojej kuchni
Prosta surówka z kapusty pekińskiej do dań z grilla 196

była surówka, która będzie prosta i szybka w wykonaniu no i będzie pasowała do dań z grilla. Taka, która będzie się komponować zarówno z zwyczajną kiełbasą, marynowaną karkówką, czy piersią z kurczaka a nawet grillowanym bakłażanem. Zadanie nie okazało się o dziwno trudne, bo wystarczył dobór kilku prostych składników, takich jak dodaje się do wrapów z gyrosem czy kebabem

Milion Smaków
Kurczak z pieczarkami 153

Proste danie obiadowe - pierś z kurczaka z sosem pieczarkowo-śmietanowym. Pyszna z ulubionym dodatkiem np. kaszą lub ziemniakami :) Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g pieczarek duża cebula oliwa natka pietruszki śmietana do sosów sól, pieprz oliwa lub olej roślinny Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć na oliwie.  Cebulę i natkę posiekać, a pieczarki pokroić w plastry

wyzwania kuchenne
Kurczak szpinakiem otulony w naleśniku podany 295

oliwek Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać na gładką masę. Odłożyć ciasto na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki (bez dodatku tłuszczu). Farsz: 2 podwójne piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 3 duże młode cebule  5 ząbków czosnku  200 g sera typu feta sól do smaku  pieprz do smaku  Wykonanie: Filety

Krakowskie smaki Ani
Dorsz z cukinią w kokosowym sosie 202

dołożyłam pokrojoną w grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które nam wyjątkowo smakowało. Skoro imbir, czosnek i mleko kokosowe sprawdziło się z delikatnym mięsem piersi z kurczaka, spróbowałam z dorszem. Jest wyśmienity, polecam! Prosto i dietetycznie. Składniki: 400-500 g filetu z dorsza 200 g mleka kokosowego 1 ząbek czosnku 4-5 cm kawałek imbiru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami 205

szparagami  Sezon na szparagi nadal trwa, więc warto je jeszcze przyrządzać ! Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami to doskonały wybór dla wszystkich smakoszy szybkich, pełnowartościowych potraw. Składniki:   - mięso z piersi kurczaka (200 g) - 1 sztuka  - szparagi zielone ( około 400 g) - 1 pęczek  - ziemniaki (młode) - 500 g  - pomidorki koktajlowe - 10 sztuk  - papryka czerwona - 1 sztuka  - cebula

Fit-amina
Sałatka z kaczką, wędzonym tofu i sosem hoisin 144

uniwersalność - mogę jeść je w pracy i w domu bez potrzeby odgrzewania. Dodatkowo do sałatek zawsze przemycam bogactwo różnych smaków i składników odżywczych. Bazą tej sałatki jest mięso z piersi kaczki i wędzone tofu. Do tego szeroka gama warzyw, orzechy i pyszne azjatyckie sosu - hoisin i słodki chilli. Pycha

Milion Smaków
Tortellini z kurczakiem i pieczarkami 219

różnym rodzajem nadzienia. Ja miałam z farszem serowym. Podałam je z sosem śmietanowym , pieczarkami i kurczakiem. Składniki: 250 g tortellini z nadzieniem serowym 250 ml śmietany 18% 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 3 szklanki bulionu mięsnego 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 2 łyżki startego  parmezanu sól pieprz Wykonanie: Tortellini ugotować

O kuchni z uczuciem
Risotto w curry z kurczkiem i warzywami 410

Cześć Kochani! Dziś mam dla Was pomysł na obiadek , który bardzo szybko przygotujecie ;-) składniki na 4 osoby 2 woreczki ryżu 2 piersi z kurczaka 1 por (jasna część) opakowanie warzyw na patelnie włoskich ( ja kupiłam w biedronce) puszka groszku cebula ok 3 łyżek curry 2 - 3 łyżki oliwy ulubione przyprawy do kurczaka  Kurczaka myjemy kroimy w krótkie paseczki, przyprawiamy

Cukier&Puder
Muffiny śniadaniowe 679

dodatkami w formie od muffinek. Świetny pomysł na efektowne śniadanie. Szybkie do przygotowania. Można eksperymentować z różnymi dodatkami. Składniki na 6 porcji: 6 jajek 6 plastrów wędliny z piersi indyka ok. 5 liści świeżej bazylii ok. 10 liści świeżego oregano 4 suszone pomidory z zalewy 1 mały pomidor 6 zielonych oliwek sól olej do wysmarowania formy Dodatkowo: mieszanka sałat

Bullio
Carpaccio z buraka z wędzonym kurczakiem i suszoną śliwką 324

bardzo zdrowe, dlatego zjadam je ze smakiem :)  Tym razem z wędzonym kurczakiem. Na jedną porcję potrzebne są: 1 ugotowany, zimny burak 1/2 udka wędzonego kurczaka lub 1/2 wędzonej piersi z kurczaka garść rukoli kilka kaparów 3-4 suszone sliwki 3-4 suszone pomidory w oleju 1 łyżka oleju z orzechów ( lidl ) sól pieprz sos balsamiczny Buraka pokroić w cieniutkie

Jemy Pijemy
Grillowany filet z piersi kurczaka w maślance z grillowanym bakłażanem 219

jadłam z grilla, możliwe to było z niechęci, albo po prostu z lenistwa... W końcu chęci nadeszły i na talerzu pojawiło się to... Składniki: 1 średni filet z piersi kurczaka sos Teriyaki maślanka jarzynka pierz cytrynowy bakłażan sól oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Filet z kurczaka dokładnie myjmy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy przyprawami; jarzynka, pieprz cytrynowy. Polewamy sosem

Truskawkowa Fiesta
Kurczak podwójnie zielony 170

autorki jest zupełnie innym daniem niż moje, postanowiłam to moje danie nazwać na jej cześć. ;) I tak oto zrodził się:  Kurczak à la Magrat Składniki: 400 g piersi kurczaka pokrojonej w kawałki/kąski (nie za małe) 20-30 g sera z niebieską pleśnią, np. Bavaria Blu, Turek Blue, Gorgonzola pół łyżeczki tymianku,  pół łyżeczki ziół prowansalskich pieprz

Kuchnia Prezydentowej
Tajskie kulki z sosem orzechowym 177

Potrawa pikantna, sos ostry. Kiedy pierwszy raz spróbowałam azjatyckiego sosu z orzeszków ziemnych, zakochałam się od pierwszej chwili. Podany był wtedy z malutkimi  grillowanymi szaszłyczkami z piersi kurczaka i zieloną sałatą. Nie było to w chińskiej knajpce, a w niemieckiej restauracji hotelowej w jakimś malutkim, przyautostradowym miasteczku. Chcieliśmy coś zjeść, ale było późno i po drodze

Kuchnia Prezydentowej
Paprykarz węgierski 163

smalcu i smalec jako tłuszcz do smażenia był i chyba nadal jest najpopularniejszy. Druga sprawa to mięso - paprykarz właściwy, tradycyjny robiło się na cielęcinie lub wołowinie, rzadziej na wieprzowinie. Pierś z kurczaka to wersja raczej ostatnich lat, związana ze zdrową modą na lżejsze odżywianie. Kurczaka używano, ale wtedy występował poćwiartowany w kawałkach w towarzystwie plastrów boczku i niewielką ilością sosu

Kuchnia Prezydentowej