SKŁADNIKI: - mięso z piersi indyka - 500 g - ser mozzarella - 1 opakowanie - papryka czerwona - 1/2 szt. - cebula czerwona - 1/2 szt. - kasza bulgur - (50 g) WYKONANIE: Mięso pokroić, każdą porcje naciąć w poprzek, przyprawić wedle uznania. Mozzarelle pokroić w plasterki, paprykę i cebulę w paseczki. W każde nacięcie w mięsie włożyć mozzarellę, cebulę czerwoną i paprykę. Tak przygotowane mięso
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czascebulką. PRZEPIS NA KARTACZE Z MIĘSEM Składniki na kartacze z mięsem: 3 kg ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól farsz: ugotowane mięso z rosołu (u mnie pierś i nogi kurczaka) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz majeranek olej Jak zrobić kartacze z mięsem: Cebulę obieram, drobno siekam i szklę
Dorota SmakujePolecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z szynką i ananasem – Zapiekane piersi z kurczaka – Sałatka brokułowa z papryką – Jajka w majonezie
Kulinarne S.O.S.Polecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z szynką i ananasem – Zapiekane piersi z kurczaka – Sałatka brokułowa z papryką – Jajka w majonezie
Kulinarny S.O.S.którym zdecydujecie podać te kotleciki. Dzisiejszy przepis- to moja kolejna, bardzo udana improwizacja. Polecam Składniki na 7 kotlecików: – 500g mięsa z indyka (u mnie kawałek uda i kawałek piersi) – 150g cukinii – 50g kaszy kuskus – 1 cebula zwykła – 3 ząbki czosnku – garść drobno posiekanej zieleniny (u mnie koperek i pietruszka) – przyprawy wg smaku
Smaki Arminejogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka), do soczystego mięsa z grilla. Dziś grillowana pierś z kurczaka podana była z opiekanymi ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska łyżka majonezu sól, pieprz
Zasmakuj Kuchniburaczki pasowały do niej doskonale. Oczywiście do tego dania nie mogło zabraknąć nalewki Saska Wiśnia z nutą rumu. Jako drugie danie zamówiliśmy ponownie pozycje z menu sezonowego. Była to pierś perliczki podana ze szparagami oraz sosem morelowym. Dodatkiem były także świeże pomidorki koktajlowe. W jednym jak i drugim daniu sos z owocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie
Kuchnia Bazyliisalami – rollsy z szynką i serem – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – pad thai z kurczakiem – tacos ze stekiem Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 1 pierś z kurczaka – mieszanka przypraw: pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki ostrego chilli, pół łyżeczki papryczki wędzonej, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki kuminu – 2 łyżki oleju do smażenia – pół czerwonej papryki
nietylkopasta.plAromatyczna, zupa indyjska zaskakuje wspaniałym smakiem. Pięknie wygląda na talerzu,idealna na obiad w wiosennej stylizacji.Zapraszam do przepisu. Składniki 2 piersi z kurczaka 2 cukinie 1/2 kg świeżych pomidorów 1/2 l mleka kokosowego 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 cytryna 1 kawałek świeżego imbiru( ok 3 cm) 2 łyżki curry 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1,5 … Czytaj dalej zupa
gotuj ze mnąfilmie proporcjach przy zapaleniu oskrzeli, nieżycie dróg oddechowych, przeziębieniu, katarze, astmie, kaszlu, jako środek oczyszczający nasz organizm z toksyn różnego pochodzenia, a nawet jako środek pomocniczy w przypadku nowotworów piersi, płuc lub układu pokarmowego
Przepisy i porady kulinarnemuszę podzielić się z Wami przepisem. Szczególnie z tymi, którzy sałatkę znają, a jeszcze nie przygotowywali jej sami w domu. Do dzieła! Składniki na 4-5 porcji: – 400g piersi z kurczaka – 2-3 małe główki sałaty rzymskiej – 50g tartego parmezanu – 1 ogórek szklarniowy – 4 kromki razowego chleba (lub bezglutenowego) – 2 łyżeczki oliwy
Be Fit Be Strongdanie jest nie tylko oszczędne ale i szybkie w przygotowaniu, danie jednogarnkowe. Przepis na zapiekankę z resztek 4 porcje Składniki: 6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach, dużych 2 usmażone piersi z kurczaka 4 dymki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 czosnek solo 200 g zielonego groszku, mrożonego 200 g fasolki szparagowej, mrożonej 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego ½ łyżeczki słodkiej papryki
codojedzenia