pierś - 15998 przepisów (strona:516/1067)

KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR 166

działa na mdłości ciążowe, to zbyt częste stosowanie może być przyczyną złego rozwoju płodu, a także doprowadzić do przedwczesnych skurczów i porodu nie należy spożywać imbiru podczas karmienia piersią, gdyż może zmieniać smak mleka i działać drażniąco na układ pokarmowy dziecka  nie podawać dzieciom poniżej 1 roku życia Ciekawostki: w Azji uchodzi za afrodyzjak, gdyż poprzez działanie rozgrzewające

Kuchnia MagdaLeny
Pieczony , butelkowy kurczak po pekińsku 124

butli . W miseczce łączymy ze sobą wszystkie przyprawy . Nacieramy marynatą tuszkę kurczaka z zewnątrz i od środka . Delikatnie palcami podnosimy skórę , łatwo da się unieść na udach i piersiach , po sparzeniu , także wciskamy pod nią marynatę . Trzeba tylko uważać ,żeby jej nie rozerwać . Szczelnie owijamy go folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na całą noc , a najlepiej na dwie

Ogrodnik w podróży
Kurczak a’la Tandoori 162

patelni, w wolnowarze i w szybkowarze. Dodatkowo świetnie się mrozi przed ugotowaniem, więc możesz mieć przygotowaną porcję, którą wrzucisz do wolnowaru i obiad ugotuje się sam. 500 g Piersi z kurczaka 1 szt. Mała Cebula 2 łyżeczka Garam Masala 1/2 łyżeczki Kurkumy 1/2 łyżeczki Płatków chilli 1 łyżeczka Mielonego Kminu Rzymskiego 400 ml Mleka Kokosowego 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz

Oslov.
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem. 136

Jest bardzo proste w przygotowaniu a można jeść i na zimno i na ciepło. Ja użyłam kurczaka, ale indyk także nada się świetnie... Zatem zapraszam!  Składniki; 6 pojedynczych piersi z kurczaka ok 1 kg pieczarek 30 dag żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka, odrobina chilli, natka pietruszki   3 jajka mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia olej

Radość kipiąca uśmiechem.
Czosnkowy kurczak w cieście 115

Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska. Można podawać z różnymi sosami: słodko kwaśnym chili,czosnkowym,musztardą itp. Znika błyskawicznie więc radzę robić podwójną porcję. Składniki 4oo g piersi z kurczaka 5 szt ząbków czosnku 40 g mąka pszenna 60 g mąka ziemniaczana sos sojowy – 20 ml Chili 1/2- 1 łyżeczki sól 1/2- 1 łyżeczki 1 … Czytaj dalej Czosnkowy

gotuj ze mną
Udka duszone w śmietanie 153

prawda udka nie należą do moich ulubionych części kurczaka (wolę piersi czy skrzydełka), ale lubią je moi bliscy. W związku z tym raz na jakiś czas poszukuję więc nowych przepisów na to, by przygotować je w nieco innym wydaniu. Tym razem przygotowałam udka duszone w śmietanie. Muszę się Wam przyznać, że dawno nie jadłam tak dobrego mięsa. Wyszły mięciutkie

Smaki Na Talerzu
Czwartek: Pieczone sznycle z sałatką z brukselki i garantu 150

słodycz o jaką trudno ją posadzić, gdy jest w stanie surowym, staje się mięciutka i aromatyczna. Świetnie pasuje do niej soczysty, chrupiący granat, słodki, choć delikatnie kwaskowy. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól Pieprz Panierka 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy (sarepska, Dijon) 2 szklanki bułki tartej ½ szklanki parmezanu Sałatka z brukselki 0,5 kg brukselek Mały granat 1 łyżka

Niedzielny kucharz
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 164

jest ono lepiej przyswajalne niż to ze zbóż 100 g ugotowanej kaszy zawiera 92 kcal Przepisy z kaszą gryczaną 1) GOŁĄBKI WIGILIJNE 2) PULPETY GRYCZANE W SOSIE PIECZARKOWYM 3) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ Z BURACZKAMI 4) ZAPIEKANKA GRYCZANA Z BROKUŁAMI I FETĄ

Kuchnia MagdaLeny
Siekane kotlety z kurczaka z papryką 167

wakacje w góry, a w samochodowej lodówce przywozimy zapas serków do piwa, no i do gotowania Składniki: 2 ćwiartki kurczaka (wyluzowane, bez skóry i kości) lub 1 podwójna pierś z kurczaka po ½ żółtej i czerwonej papryki 1 cebula ze szczypiorkiem 2 jajka średniej wielkości 2 łyżki majonezu (opcjonalnie) po ok. 2 łyżki mąki ziemniaczanej i mąki pszennej 1/2 łyżeczki ostrej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak zapiekany w sosie z dodatkami 269

Składniki: 2 filety z piersi z kurczaka – oczyścić, doprawić i pokroić na mniejsze kawałki 2 niecałe woreczki ryżu 1 puszka kukurydzy 1 passata pomidorowa 1 puszka pomidorów krojonych szklanka bulionu zółty ser lub oscypek przyprawy: sól, pieprz, oregano itp przygotowanie: W naczyniu żaroodpornym umieścić ryż ( bez gotowania ) , kukurydzę, pomidory z puszki i passatę. Następnie doprawić, wlać bulion i dokładnie

Moje Wyroby
Kolorowa sałatka meksykańska 177

jest bardzo prosta do przygotowania, wystarczy Wam dokładnie kilkanaście minut, żeby ją zrobić. Ja przygotowałam ją w wersji wegetariańskiej, natomiast jeśli lubicie mięso dodajcie do niej podsmażoną lub grillowana pierś z kurczaka czy indyka pokrojoną w kostkę, Sałatkę można podać w 2 wersjach, tak jak ja to zrobiłam, czyli bez mieszania wszystkich składników, w związku z tym pięknie wygala

Kulinarne przygody Gatity
PIZZA 1 x 3 z dedykacją – czyli jedno ciasto trzy smaki (z tuńczykiem i oliwkami, szalotką i suszonymi pomidorami, kurczakiem i 153

łyżeczka papryki wędzonej, pozostałe składniki (niewielkie ilości): ok. 150 g świeżo tartego sera żółtego mozzarella, tuńczyk w sosie własnym, oliwki zielone, szalotka, suszone pomidory z zalewy, pieczona lub gotowana pierś z kurczaka, kapary, garść świeżego szpinaku, świeże listki bazylii, świeży tymianek. Przygotowanie: sos do pizzy: Czosnek kroimy w kostkę (równej wielkości). W rondelku rozgrzewamy olej z dodatkiem słodkiej papryki, oregano

Moniki Smakołyki
Kotlety siekane ze szpinakiem 214

też placuszki,bo można nazywać je różnie są z dodatkiem świeżego szpinaku,czerwonej papryki i sera. Możemy podać je na obiad czy też kolację. ok. 260 g filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki   garść liści szpinaku 50 g startego żółtego sera 1 cebula 3 jajka 3 łyżki mączki ziemniaczanej sól świeżo mielony pieprz  olej do smażenia Filet

Kolorowa kuchnia Elki
Żyj z całych sił! 124

nawet tysiące pięknych, kolorowych fajerwerków, wybuchających w powietrze jedna po drugiej, zwieńczonych wybuchem największej w historii tego miasta tzw. masclety, czyli gigantycznej kompozycji pirotechnicznej. Widok zapierający dech w piersiach, który ciężko opisać słowami! Życie jest piękne! document.createElement('video'); http://blog.gotujpohiszpansku.pl/wp-content/uploads/2019/02/VID-20190224-WA0016-1.mp4 Flamenco restaurante Ale to jeszcze nie wszystko! Zwieńczeniem tego pięknego dnia była wizyta w restauracji ‚El Toro

Gotuj po hiszpańsku