Pyszna i szybka sałatka o lekko pikantnym smaku, doskonale się sprawdza na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 1 pierś z kurczaka 20 dag. sera żółtego 1 puszka fasoli konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej kawałek pora- zielona część 1 papryka czerwona przyprawa meksykańska 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu ostrego sól,pieprz olej Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę
Bajeczna KuchniaKauflandzie Powiem Wam że jest bardzo pyszne i polecam wypróbować . Do risotta użyłam przypraw od firmy Skworcu . Zapraszam :) Składniki : 300 g Risotto Steinpitz EXQUSIT 1 podwójna pierś z kurczaka kawałek pora pokrojonego w półplasterki 2 marchewki obrane i starte na tarce jarzynowej 1 łyżka Suszonej pietruszki od Skworcu 1 łyżeczka Przyprawy kurczak(...)ziołowy od Skworcu sól , pieprz do smaku około 1 litra dobrego bulionu z kurczaka 4 łyżki oliwy Wykonanie : Pierś z kurczaka , umyj , osusz ręczniczkiem papierowym i pokrój w kostkę.W dużym rondlu rozgrzej oliwę , przełóż mięso , startą marchewkę , pokrojony por i przyprawy , wymieszaj i duś na małym ogniu około 15 minut . Następnie wsyp
Sama słodycz i szczypta chiliZnane wszystkim danie, ale czy smakuje też wszystkim ? Agar jest niewyczuwalny, dzięki temu każdy składnik galarety zachował "swój" smak. Składniki 500 g filetów z piersi kurczaka włoszczyzna 2 marchewki 1 cebula 1 brokuł mała puszka groszku mała puszka kukurydzy pół czerwonej papryki listek laurowy sól 15 g agar agar 5 ziaren pieprzu Przygotowanie Włoszczyznę, cebulę i marchewki(...)ugotowałem w dwóch litrach wody, dodałem listek laurowy, ziarna pieprzu, sól. Oddzielnie ugotowałem brokuł. Po mniej więcej 15 minutach do wywaru włożyłem opłukane i sprawione piersi, gotowałem jeszcze ok. 20 minut. Mięso i warzywa wyjąłem z garnka, wywar przecedziłem, połączyłem z agarem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Kurczak pokroiłem w plastry, marchewki na kawałki, paprykę w kostkę, brokuł podzieliłem na różyczki
R'n'G Kitchenposzatkowanej kapusty. Jednym słowem bardzo smaczna sałatka, idealna na wszelkie imprezy. Jej zrobienie nie zabierze nam zbyt dużo czasu, co jest dodatkową zaletą. Składniki: 1 po dwójna pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe kilka konserwowych pieczarek 3 ugotowane jajka mała (200g) puszka kukurydzy mała kapusta pekińska sól pieprz słodka papryka majonez szczypiorek olej Wykonanie: Pierś myjemy, osuszamy, posypujemy
Walijskie Pichcenietylu obietnicach miałam wybitnie wysokie oczekiwania wobec tego mięsa. Na początek, szef Sebastian pokazał nam jak porcjować drób. Generalnie często robię to w domu, jednak zaskoczył mnie tym, że piersi można zostawić z kostką. Potrenowałam i faktycznie nie jest to takie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem
karmelowyparze 310 g Bonduelle 1,2 papryczki czerwonej jalapeno 1,2 czerwonej papryki 1 łyżka suszonego szczypiorku sól , pieprz do smaku 2,3 łyżki majonezu 1 pierś ugotowanego kurczaka Wykonanie : Do miski przekładamy ugotowany makaron . Paprykę myjemy i jedną kroimy w kostkę a papryczkę jalapeno w plastereczki . Dodajemy do makaronu , pierś kroimy w kostkę . Kukurydzę
Sama słodycz i szczypta chiliPodpatrzyłam go u koleżanki z pracy, wypróbowałam i mogę polecić na 100 %. Przygotowuje się go bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. Wystarczy kilka składników, by odmienić smak kurczaka :) Składniki 1 pierś z kurczaka 200 gram warzyw na patelnię - mieszanka orientalna 1 mleczko kokosowe 2 łyżeczka curry sól, pieprz ryż Pierś kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Usmażonego kurczaka odkładamy
Mój Smak na ŻycieSkładniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, kapusta pekińska, 270g sera feta, puszka ananasów ( po odsączeniu ok.270g), 3 łyżki ziaren słonecznika, puszka kukurydzy, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć czerwoną papryką, dodać olej i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, pozostawić do ostygnięcia
W kuchni u Monikiobiad w pracowity dzień - jego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut, jeżeli wcześniej zamarynujemy mięso, a efekt jest naprawdę smakowity. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z piersi kurczaka, 250 gram ryżu basmati, 6 łyżek sosu sojowego ciemnego, 1/2 cytryny, 1 zielonej papryki, 2 cebul dymek wraz ze szczypiorem, pęczka natki świeżej kolendry, 4 cm kawałka świeżego korzenia(...)imbiru, 3 ząbków czosnku, 2 łyżek oliwy, oleju sezamowego, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od pokrojenia oczyszczonych z wszelkich błon piersi kurczaka w jak najcieńsze plastry, które umieściłem w miseczce. Dodałem do nich trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i starty na drobnej tarce czterocentymetrowy kawałek korzenia imbiru, sok z połowy cytryny oraz 6 łyżek ciemnego sosu sojowego
Wyprawy kulinarnedelikatna kompozycja obiadowa. Łagodna w smaku, stonowana. Przede wszystkim domowa i smakowita. Niby nic specjalnego, a na pewno nie wykwintnego - a jednak gorąco polecam ;) : Składniki: średnia pierś z kurczaka 1/2 pęczka kopru szczypta siekanej pietruszki i szczypioru garść różnego rodzaju warzyw ( u mnie z mrożonej zupy wiosennej) mała porcja kurczaka (indyka na wywar 1/2 małego opakowania śmietany 12% łyżka serka(...)topionego śmietankowego sól, pieprz, łyżeczka majonezu, szczypta szafranu - do smaku Przygotowanie: Pierś kroimy na niezbyt wielkie medaliony. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą szafranu. Mieszamy z odrobiną majonezu i marynujemy całą noc. Sos przygotowujemy następująco: na mięsie gotujemy delikatny wywar. Z odrobina wywary "rozmiksowujemy" serek topiony. Dodajemy warzywa oraz posiekany koper i pozostałą zieleninę. Kiedy zmiękną i nadadzą smak sosowi
Kuchnia po mojemuCieniutkie, długie kawałeczki z piersi kurczaka marynowane w zalewie na bazie sosu sojowego. O lekko słodkim smaku z rozgrzewającą nutą imbiru. Mięso należy pokroić na cienkie długie paseczki, wtedy ładnie się skręcą podczas smażenia. Dobre na przekąskę, do obiadu lub domowej tortilli. 40 dkg mięsa z piersi kurczaka Marynata: 50 mml jasnego sosu sojowego
Maślane ciasteczkookazuje wcale to nie jest takie trudne. Część uczestników warsztatów tylko się przyglądała, a niektórzy bardzo ciężko pracowali ucierając pyszny domowy majonez :-). W czasie warsztatów przygotowaliśmy dwa dania: - pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, smażonym karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym z kardamonem. - pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue podane(...)warsztatów pyrkotał na kuchenkach. Na deser, w ramach niespodzianki Sebastian przygotował dla nas obłędny sernik z musem korzenno- śliwkowym. Pieczone dramstiki drobiowe z pikantnym sosem barbecue i sałatką coleslaw Pierś z kurczaka kukurydzianego gotowana sous vide z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami
Kulinarne przygody Gatityśrodku. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki wrzącej wody 1/2-1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania wierzchu Farsz: 100g wędzonej piersi z kurczaka 100g kremowego serka (typu Philadelphia) 20g sera mozzarella 2-3 łyżki posiekanej zieleniny (koperek pietruszka, rukola) czarnuszka (zamiast pieprzu) Przygotować farsz. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę
Di gotujebrukselki, 3 łyżki oleju rzepakowego, świeży tymianek, suszony czosnek świeżo mielony do smaku, sól do smaku, zielona pietruszka. Przygotowanie: Kurczak: Pieprz, kurkumę, curry i 1/4 łyżeczki soli mieszamy. Piersi, myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy na paski. Piersi obtaczamy w przyprawach i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim kilka
Moniki SmakołykiSkładniki na 6 porcji: 2 łyżki oleju 2 piersi z kurczaka 6 tortilli 3 świeże figi, pokrojone w plastry 6 plastrów dojrzewającego sera, pokrojonych w paski 3 garści rukoli 6 gałązek świeżego tymianku sól, świeżo mielony pieprz słodka papryka w proszku Składniki na sos: 3 łyżki łagodnej musztardy 3 łyżeczki miodu sok z 1/2 cytryny CZAS PRZYGOTOWANIA(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka, aż będą złociste z każdej strony i gotowe w środku (ale nie wysuszone), około 7-8 minut. Przekładamy na talerz. 2. Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą mieszamy. Na połowę tortilli
My Culinary Art