pierś - 15998 przepisów (strona:335/1067)

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. 123

Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 3 łyżki oliwy sól, papryka ostra mielona SOS: 500 ml śmietany 18% 3 łyżki mleka 1 łyżka: bazylii, czosnku granulowanego 1 łyżeczka suszonej cebulki 2 łyżki koperku suszonego Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, paprykę w kostkę, przekładamy do miski i zalewamy oliwą i doprawiamy papryką oraz solą. Następnie wrzucamy kurczaka

Moje-pitraszenie
Penne z awokado 150

zdrowie . A dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi  awokado ! Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 2 porcje Produkty 200g makaronu penne, 1 x awokado, 1 x pierś z indyka, 2 x ząbki czosnku, 4 x małe łyżeczki koncentratu pomidorowego, 8 x pomidory koktajlowe, natka pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente(...)Pierś z indyka myjemy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojonego indyka. Doprawiamy go solą oraz pieprzem. Rozdrabniamy czosnek i dodajemy na patelnie. Awokado myjemy, rozcinamy na pół i wyjmujemy pestkę. Za pomocą łyżeczki wybieramy miąższ z obu połówek, a następnie ugniatamy go widelcem. Tak przygotowaną masę dodajemy na patelnie. Następnie do sosu dodajemy

Fit&Fast Kitchen
Piersi drobiowe w sosie z jagód amerykańskich 149

Nietypowe połączenie, wizualnie też, ale smak wynagradza.   Składniki 1 kg piersi kurczaka 200 g jagód (borówek) amerykańskich 60 ml octu balsamicznego 3 łyżki miodu 3 łyżki keczupu pół łyżeczki startego świeżego imbiru 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku   Przygotowanie   Zagotowałem w rondelku jagody, miód, keczup, ocet, czosnek i imbir ( około 15 minut ) na wolnym ogniu. Ostudziłem(...)następnie go zmiksowałem. Połowę przełożyłem do pojemnika z pokrywką. Piersi umyłem, oczyściłem z błon, pokroiłem na kawałki ( plastry ), zamarynowałem w pozostałym sosie, pół godziny w lodówce. Rozgrzałem patelnię grillowi. Kawałki kurczaka wyjąłem z sosu i smażyłem ok. 7 minut z każdej strony. Sos z pojemnika podgrzałem, polałem nim mięso. Podałem z bagietką

R'n'G Kitchen
Grillowany kurczak z warzywami. 175

otwarty. Grillować możemy oczywiście kiełbasę, karkówkę czy inne mięsa. Ja w zgodzie z tematyką bloga proponuje coś lżejszego, ale wcale nie mniej smacznego. Przygotowałam dla Was przepis na cytrynowe piersi z kurczaka z dodatkiem warzyw w ostro-słodkiej marynacie.  CYTRYNOWY KURCZAK 5 filetów piersi z kurczaka 1/5 szklanki oleju 1/4 szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka ostrej papryki

Powiedz dietom nie
Kurczak teriyaki-błyskawiczny,prosty i pyszny obiad 1031

niezapowiedziani goście,lub nie chce mi się spędzać dużo czasu w kuchni, moja rodzina uwielbia takiego kurczaka-jest naprawdę pyszny zawsze podaję go z ryżem i surówką Składniki: 2 piersi z kurczaka sos teriyaki w butelce(ok pół) sól sezam olej Przygotowanie: piersi myjemy,osuszamy i kroimy w paski  polewamy sosem teriyaki solimy odrobinę(bo sos już jest trochę

Swojskie jedzonko
Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą 157

się i smakują podane z warzywami i kaszą gryczaną. Pasta brokułowo-paprykowa: Kilka różyczek brokuła 1/3 czerwonej papryki 0,5 łyżeczki oregano Sól Pieprz Mięso: 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Dodatkowo: 400 g mieszanki warzyw na patelnię 0,5 szklanki bulionu 2 łyżki śmietany 18% 100 g kaszy gryczanej Na patelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną(...)paprykę. Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy

VioletoweKucharzenie
Sałatka a'la hawajska cioci Agnieszki 146

domowe imprezy. Zdecydowanie polecamy!       Potrzebujemy: 2 słoiczki selera konserwowego 2 puszki kukurydzy 2 puszki ananasa 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 wędzona lub pieczona pierś z kurczaka lub kawałek wędliny 1 pęczek natki pietruszki 5-6 czubatych łyżek majonezu ( najlepiej zrobić samemu ) sól, pieprz do smaku Seler odcedzamy na sitku i przepłukujemy wodą. Kukurydzę oraz ananasa(...)wykładamy na sitko i pozostawiamy do odcieknięcia. Ugotowane wcześniej na twardo jajka, pierś kurczaka lub wędlinę oraz ananas kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy drobno. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie żeby majonez złączył wszystkie składniki. Możemy tą sałatkę przygotować nawet dzień wcześniej, aby wszystkie smaki się przegryzły. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Tortilla z kurczakiem 186

SKŁADNIKI: 5g oliwy z oliwek 310g  piersi z kurczaka 7g przyprawy kebab-gyros 1g przyprawa do kurczaka 110 g ogórek konserwowy 140g sałata lodowa 4 placki tortilli  Sos czosnkowo-jogurtowy 150g jogurt naturalny  1g ostra papryka mielona  8g czosnku (przeciśnięty przez praskę bądź drobno posiekany 3 szczypty zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: Umyj, osusz i pokrój kurczaka(...)zawiń jak tortille. 1 Porcja tortilli ma 277 kcal 58g placek tortilli  - 183kcal 26g sos czosnkowo-jogurtowy  - 19 kcal 23g sałata lodowa  - 3 kcal 53g pierś z kurczaka   - 66kcal 26g ogórek konserwowy   - 6 kcal  białko 5%   węglowodany 10%  tłuszcze 4% UWAGA! Sos czosnkowo-jogurtowy jest ostry i czosnkowy jeśli

Misz-masz by Domi
Pomidorowy gulasz z pieczarkami 191

był idealny. Jest to potrawa którą można zrobić tak na prawdę z czegokolwiek, możemy dorzucić to, co nam zalega w lodówce ;)  Moja dzisiejsza wersja wygląda tak: Składniki: 1 pierś z kurczaka 25 dag pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu papryka ostra w proszku sól, pieprz bazylia  Cebulkę(...)czosnek kroimy drobno, podsmażamy na patelni i dorzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Jak się lekko zarumieni dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę, po tym czasie dolewamy trochę wody, tak żeby pokryły mięso do 3/4 wysokości, dodajemy  sos pomidorowy i dusimy tak 5-10 min. Pomidorki kroimy na mniejsze części dodajemy z bazylią

Idę coś wszamać
Sałatka Leśna polana 24464

odsączeniu) 1 puszka kukurydzy (po odsączeniu 285g) 3 duże ziemniaki (ok. 400g) 2 marchewki (ok. 300g) 3 jajka 3 ogórki konserwowe (ok. 200g) 60g żółtego sera, 1 duża pierś z kurczaka (ok. 300g) sól, pieprz, czosnek papryka słodka (do doprawienia kurczaka do smaku) oliwa z oliwek do smażenia pęczek szczypiorku i koperku kilka łyżek majonezu     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)kosteczkę. Ogórki również pokroić w kosteczkę. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka. Ostudzić. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Tortownicę o średnicy 23-24 cm wyłożyć folią

Kulinarne Przeboje
Kaczka w sosie jabłkowym „teriyaki” 123

piersi kaczki sos teriyaki: 100 ml sosu sojowego, 400 ml soku jabłkowego, 300 ml kwasu chlebowego, 50 ml miodu spadziowego, 200 ml białego wytrawnego wina, 100 ml soku z cytryny, 50 ml cukru, olej do smażenia (ryżowy) Wszystkie składniki sosu wlać do garnka i gotować, aż będzie gęsty. Uważać aby nie przypalić!! Z piersi zdjąć skórę, pokroić w ukośne plastry

królestwo garów
Pizza na razowym spodzie z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami 172

mąki orkiszowej graham typ 1850 duża szczypta soli szczypta cukru 60 g świeżych drożdży 370 ml wody 4 łyżki oliwy z oliwek Na farsz do pizzy 2 małe piersi z kurczaka oliwa 450 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku kilkanaście oliwek (u mnie mieszane zielone i czarne) 250 g żółtego sera 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)ciasto. Jeżeli ciasto będzie zbyt lepkie, to dosypać odrobinę mąki pszennej razowej i dalej ugniatać. Zagniecione ciasto przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić do wyrastania na 1-2 godziny. Farsz: Piersi z kurczaka umyć, odkroić tłuszcz, pokroić je w drobną kostkę i przełożyć do głębokiego talerza lub miski. Następnie polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wymieszać. Rozgrzać patelnię

Passions hobbies life
Sałatka z zupek chińskich 436

prosta w przygotowaniu. Wiem, że zupki chińskie nie są zdrowe, ale w przypadku tej sałatki można o tym zapomnieć i nie zaszkodzi raz na jakiś czas pozwolić. Składniki : 2 piersi z kurczaka 3 zupki chińskie (2 ostre+1 łagodna) 4 ogórki konserwowe 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu przyprawa do kurczaka sól pieprz papryka ostra Przygotowanie(...)miski pokruszyć, wsypać zupki chińskie, a następnie zalać je wodą. Po trzech minutach makaron odcedzić na durszlaku. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni i przełożyć do miski. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małą kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ogórka i odsączoną kukurydzę dodać do makaronu. Sałatkę przyprawić

Smaczne Potrawy
Łatwy kurczak po indyjsku 479

indyjskim sosie na bazie pomidorów i korzennych przypraw. Mniam <3 Danie inspirowane jest przepisem ze strony Kuchnia Lidla . Zapraszam do przygotowań!    Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka 2 ćwiartki kurczaka 50 g masła 1/2 cebuli, drobno posiekanej 15 g świeżego imbiru, startego na tarce 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka pieprzu(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY  1. Z ćwiartek kurczaka oddzielamy mięso od kości i skóry (kości i skórę wyrzucamy lub zostawiamy np. na rosół), kroimy na małe kawałki. Piersi z kurczaka kroimy w nieregularną kostkę. Odstawiamy na bok. 2. W garnku z grubym dnem na średnim ogniu rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i smażymy około 7 minut, aż zmięknie. Dodajemy czosnek, cynamon

My Culinary Art
SOUVLAKI Z INDYKA 235

magicznego dymu ważna jest też marynata w której souvlaki czekają na swoją kolej na grillu. Jak ją wykonałem? Najpierw musimy się zdecydować z jakiej części indyka będziemy przygotowywać szaszłyki. Pierś ma delikatniejsze mięso i wymaga nieco krótszej obróbki cieplnej niż udziec. Udziec za to ma bardziej soczyste mięso ale i twardsze, a co się z tym wiąże – wymaga dłuższego(...)pieczenia. Jeżeli decydujecie się na pierś to mięso można pokroić w 3 – 3,5 centymetrową kostkę, jeżeli natomiast souvlaki będą z udźca to polecam mniejsza kostkę ok. 2 cm. Równomiernie się wtedy upieką. W moździerzu ucieramy drobno oregano, tymianek, kminek, dodajemy starty na tarce czosnek, wędzoną czerwoną paprykę i odrobinę chili. Do tak utartej masy wyciskamy sok z jednej

Markowy smak