inne kombinacje szaszłykowe to spróbujcie przygotować szaszłyki z boczkiem, cebulą i cukinią bądź drobiowo-cytrynowe z cukinią i papryką. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duża czerwona papryka 4-5 szalotek 3-4 duże pieczarki sól, pieprz papryka słodka bazylia suszona oliwa z oliwek Mięso umyć(...)osuszyć, pokroić w większą kostkę, a na sam koniec przyprawić solą, pieprzem oraz papryką słodką. Warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki (szalotki i pieczarki na 4 części). Na patyki szaszłykowe nabijać warzywa i piersi z kurczaka. Przygotowane szaszłyki polać odrobiną oliwy z oliwek. Po kilku godzinach upiec na rozgrzanym grillu. Podawać z ulubionym sosem
Ugotowaćdodatkiem kurczaka, pieczarek i oliwek w sosie śmietanowo-pomidorowym ze słodką papryką i oregano. Pycha :) składniki: 300-400 g makaronu wstążki ze szpinakiem i pomidorami 400 g piersi z kurczaka 10 pieczarek 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 garście czarnych oliwek 150 ml śmietanki 30 % 1 łyżka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól z pieprzem Kamis olej(...)smażenia Pierś kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na oleju. Dodać oregano, słodką papryką oraz sól z pieprzem. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć aż kurczak i pieczarki będą miękkie. Następnie dodać słodką śmietankę, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone w plasterki oliwki. Chwilę jeszcze dusić i dokładnie mieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować aldente i osączyć z wody
Monia miesza i gotujeStrogonow mniej klasycznie, bo z wykorzystaniem indyczej piersi, z dodatkiem pieczarek i czerwonej papryki. To kolejna smaczna propozycja wykorzystania mięsa z indyka. Aromatyczne, pyszne danie idealne na letnie dni. Jest lżejsze od tradycyjnego i na pewno dużo szybciej je przygotujesz. Składniki: 400 g filetu z indyka 250 g pieczarek 1-2 papryki 1 cebula olej/masło ghee 1/2 l bulionu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prosta w przygotowaniu. Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy na złoty kolor. Ciasto francuskie z zewnątrz staje się chrupiące, a mięso pozostaje soczyste. Jest to niesamowicie sycące danie i jedna pierś wraz z dodatkami i ciastem po upieczeniu(...)wypróbować ten przepis. Gwarantuję Wam, że kurczak w tak wyjątkowej wersji na stałe zagości w Waszym codziennym menu. SKŁADNIKI (porcja dla dwóch osób): 2 filety z piersi kurczaka 8 pieczarek 0,5 cebuli 4 plastry chudego boczku 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sól świeżo zmielony pieprz papryka słodka oliwa z oliwek WYKONANIE: Ciasto francuskie rozłóż
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki: 250g makaronu w kształcie dużych muszli, 380g piersi z kurczaka, 300g pieczarek, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 200g świeżego szpinaku (może być również mrożony), 1 łyżka masła, olej, 1 łyżka śmietany 18%, 3-4 ząbki czosnku, 3 ogórki konserwowe, 320g startego sera żółtego, 2 łyżki majonezu, 500g przecieru pomidorowego z kartonu, sól, pieprz. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić(...)mniejszą kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oleju z solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w półksiężyce i podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę z solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem dusić. Zdjąć z gazu i wymieszać z piersią z kurczaka. Odstawić do wystygnięcia. Dodać do farszu pokrojone ogórki konserwowe i 200g startego
W kuchni u Monikiroku oczywiście wykorzystałam kurki z solanki , grzybów tym razem nie siekałam, wykorzystałam całe kurki. Polecam też na obiad pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami , a szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami , kurczak caprese , czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana pierś z rukolą, faszerowana pierś z serem kozim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFilety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej... Soczyste, miękkie mięso z piersi kurczaka. Pyszny śmietanowo-cebulowy sos. I pierzynka z pieczarek. Poezja smaku. Kto nie próbował, niech żałuje! Składniki: 2 filety z kurczaka (waga około 500 gram); 2 francuskie zupy cebulowe (u mnie Knorr) w proszku; 250 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %; 500 g pieczarek; Przyprawa(...)ryżem i surówką z marchewki, selera i jabłka ). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 dorosłych osób. Ilość piersi można zwiększyć do 1 kg (około 4 sztuk), bez potrzeby zwiększania ilości pozostałych składników. Pieczarki można obrać. Ja tego nie robię, tylko dokładnie je myje. Pieczarki można także delikatnie podsmażyć na patelni przed dodaniem do dania
Gospodyni Miejskasoczyste kotlety w chrupiącej, naleśnikowej panierce :) Polecam je jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów drobiowych, czy schabowego ;) Polecam również przepisy na kotlety siekane i na kotlety zapiekane z pieczarkami i serem ;) Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym – Składniki: 2 duże filety z […] The post Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemożna wyciąć w nich kieszonkę i nadziać czym macie ochotę, u mnie jako nadzienie wykorzystałem kurczaka i warzywa :) Składniki : filet z piersi kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli żółtej 1 pieczarka 2 ogórki konserwowe kilka pomidorków cherry mix sałata batawia 3 bułki pita z czosnkiem i kolendrą sok z 1/2 cytryny(...)czarny pieprz ziołowy papryka wędzona Filet z piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy, po czym kroimy na kawałki. Obtaczamy kawałki mięsa w oliwie z oliwek i przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym i papryką wędzoną. Czosnek kroimy w płatki i układamy na kurczaka. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski. Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry. Mięso układamy na folii
Parowar FacetaProsta i szybka propozycja na lunch, obiad lub kolację. Zachęcam do przygotowania, bo smaki świetnie ze sobą się łączą. :) Składniki: 100g piersi kurczaka 50g ryżu jaśminowego ugotowanego 1 pomidor 3 pieczarki przyprawy: przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, jarzynka olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Pierś kurczak kroimy w kostkę - doprawiamy przyprawiamy. Pomidora myjemy(...)nacinamy krzyżyk i zalewamy wrzątkiem. Następnie zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym wrzucamy pieczarki i pomidora. Dusimy, a następnie dodajemy pierś kurczaka. Smażymy ok. 5 minut i posypujemy delikatnie jarzynką ponownie mieszając. Gotowe danie podajemy z ryżem. Smacznego
Truskawkowa Fiestakucharskich, odnalazłem przepisy z szampionkami ( o pieczarkach, nie było tam mowy). Tak więc naśladując mą babkę, dziś przyrządzę danie z szampionkami. składniki dla czterech osób 8 naprawdę dużych pieczarek 250 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 pomidor 1 papryka 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy 50 g żółtego sera 50 g sera typu camembert sól,pieprz natka pietruszki Sposób
Miód i pieprzrondelku masło i dodajemy ryż i pokrojoną w kostkę cebule. Smażymy do momentu, aż ziarenka będą przejrzyste. Dodajemy wino i redukujemy. Na osobnej patelni smażymy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, pieczarki i papryczki. Dodajemy do gotującego się ryżu - mieszamy. Gdy wino odparuje wlewamy bulion - gotujemy pod przykryciem, aż ryż i reszta składników wchłonie cały bulion. Ryż powinien nabrać kremowej
Miksturownikmiałam pomysłu na ich wykorzystanie. Co zrobić, gdy w formie gotowanej lub zapiekanej się znudziły? Urozmaicić nimi sos! Tym razem na szybki obiad przygotowałam pierś z kurczaka ze szparagami i pieczarkami w sosie cytrynowym . Przygotowanie zajmuje ok. 30 minut, a smakuje wybornie. Do tego takie danie jest bardzo uniwersalne – pasuje do niego zarówno ryż, makaron, jak i różnorodne kasze(...)miejscu, gdzie są zdrewniałe. Końcówki wyrzucamy lub wykorzystujemy do bulionu, a resztę szparagów kroimy w 2 cm kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Czosnek wyciskamy. Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy. Na dużym ogniu przesmażamy piersi – po ok. 3 minuty z każdej strony (w środku mogą pozostać surowe). Zdejmujemy je i odkładamy. Zmniejszamy
Poezja smakumasła -1 jajko -szczypta soli -zimna woda Farsz: -opakowanie mrożonego szpinaku -200 g sera feta -100 ml śmietany 30% -1 jajko -1 łyżka masła -2 pojedyncze piersi z kurczaka -300 g pieczarek -100 g boczku wędzonego -1 cebula -2-3 ząbki czosnku -pieprz -125 g mozzarella -pomidor do dekoracji Posiekać mąkę z miękkim masłem, jajkiem i solą, dodać wody(...)przyprawą do kurczaka. Odstawić na bok. W oddzielnej patelni na masełku udusić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i poddusić jeszcze chwilkę, dodać wcześniej usmażoną pierś i doprawić pieprzem do smaku. Umyte pieczarki, pokroić w cienkie plastry, podsmażyć na maśle razem z cebulą. Połączyć ze szpinakiem i kurczakiem, dodać pokrojony w kostkę ser feta i dusić na małym ogniu, ciągle
Kulinarne przemyslenia