testy nowej żarówki (125W; 5500K; klik ), białej parasolki i blendy wypadły pomyślnie (wystarczy porównać np. ze zdjęciami tołkanicy robionymi przy zwykłych żarówkach: klik ). W moim nowym „studiu” zadebiutowała pierś z kurczaka, smażona z gruszką i żurawiną. Uważam to danie za całkiem udany eksperyment. Nawet moje małe szkodniki były zachwycone tym połączeniem. Czytaj dalej
Gotuj z MisiemDomowy fast food w 15 minut, no może 30? Tak to możliwe. W dodatku zdrowy, bo bez gotowych mieszanek przyprawowych czy dań z torebki, który można
Bernika - moj kulinarny pamietnikzdecydowanie zdrowsze :) A danie to mimo mnogości składników jest proste w przygotowaniu i nie powinno nikomu sprawić trudności. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 400g piersi z kurczaka 100g pędów bambusa 4 plastry ananasa z puszki + 4 łyżki soku z puszki 1 marchewka 1 cebula ½ czerwonej papryki 4 ząbki czosnku 3 łyżki octu z białego wina
Kolizje Smakówprzepieknie się prezentuje. Smak...och niesamowicie niebiański..no I przede wszystkim mamy wiecej czasu dla siebie :) Zaczynamy Składniki: 2 łyżki oleju orzechowego 1 cebula 4 piersi z kurczaka 1-2 marchewki 1-2 papryki 100 gr bambusa 55 gr nerkowca- cashew nuts Składniki na sos: 200 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 5 łyżek
Smaki Edytyjakiej powinny być pieczone poszczególne rodzaje mięsa: Mielone mięso wołowe, wieprzowe, jagnięce – 160 st. C Mielony kurczak, indyk – 165 st. C Steki i kotlety wołowe, cielęce i jagnięce – 145 st. C Drób: kurczak, gęś, kaczka, indyk, piersi, skrzydełka, udka, z farszem – 165 st. C Schabowy, szynka wieprzowa – 145 st. C Ryby(...)mieć oddzielną do przygotowania mięsa. I ostatnia kwestia: przyprawianie mięsa. Najlepiej przyprawy przesypać w potrzebnej ilości do małych pojemników. Używanie ręcznych młynków jest bardzo niewygodne, bo np. kiedy przyprawiamy kurczaka musimy go obrócić, co wymaga użycia rąk, które trzeba umyć zanim sięgniemy po młynek. Kiedy przyprawy leżą sobie w miseczce można je swobodnie brać niemytymi rękami. Tyle tylko, że resztkę
Niedzielny kucharzLubicie roladki z kurczaka? Mam dla Was pyszną propozycję. Co lepsze, nie trzeba tutaj wykrawać mięsa, ani go rozbijać. Wykorzystujemy bowiem mięso z udek bez skóry i kości, które w takiej formie można praktycznie wszędzie kupić. Udka z kurczaka są bardziej soczyste od piersi, dlatego też świetnie nadają się do zapiekania. Spróbujcie kiedyś takich roladek na obiad. 10 udek
Smaki Na TalerzuJogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!śmietany kremówki połączyłam w dużym garnku i gotowałam na średnim ogniu. Następnie zmniejszyłam ogień i pozostawiłam na mniej więcej 1 1/2 minuty, aż zgęstnieje. W tym czasie pierś z kurczaka pokroiłam w drobną kosteczkę, posypałam solą i pieprzem i usmażyłam na maśle. W tym czasie w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek ugotowałam makaron al dente. Odcedziłam i polałam
Blondynka GotujePieczona pierś z indyka na kanapki Dziś na blogu domowa wędlina z piekarnika , czyli pieczona pierś z indyka na kanapki . Jest soczysta, delikatna i bardzo prosta w przygotowaniu, idealna na zimno i na ciepło do obiadu. Pieczona pierś z indyka może być przygotowana na wiele sposobów z użyciem różnych przypraw i marynat. Moja marynata jest dość prosta, z miodem(...)ciepło lub pokroić w kostkę i dorzucić do sałatki. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na domową wędlinę:) Jeśli lubicie pieczony drób, polecam również moją roladę z kurczaka z warzywami : Pieczona pierś z indyka na kanapki, składniki: 1.3 kg piersi z indyka, 1-2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy, łyżeczka słodkiej papryki, starty ząbek czosnku, 2 łyżeczki suszonych ziół (wybierzcie
Lekcje w kuchnispecjalnych umiejętności kuchennych, a jedynie cierpliwości i uważności w trakcie wykonania. Do dzieła! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNOWANIE PIERSI Z KURCZAKA (5 min): myjemy je, oczyszczamy i kroimy w kostkę, mniej więcej 1cm x 1cm. Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawę – garam masala (indyjska, ostra mieszanka) lub zwykłe curry oraz lekko solimy
Nerds Kitchenkurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym. Jest to idealne danie na szybki obiad. Wymaga nie zbyt wiele pracy, a efekty znacznie przechodzą włożony wysiłek. Dodatki do kurczaka można oczywiście swobodnie modyfikować w zależności od upodobań smakowych i apetytu danego dnia. Sos do tej potrawy jest dość delikatny, dlatego jeśli jesteście wielbicielami intensywnych smaków proponujemy mocniej go doprawić(...)Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: Około 150 g makaronu (my użyłyśmy kolorowego makaronu ze szpinakiem i pomidorami) 50 g szpinaku 70g suszonych pomidorów 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 ząbek czosnku ½ szklanki śmietany 12% Sól, pieprz Oliwa z oliwek ( lub oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szpinak myjemy, ucinamy
Kolizje Smakówszkl. mąki razowej 0,5 szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni(...)składniki łączymy ze sobą. Wyrabiamy. I rozwałkowujemy cieniutko. robimy dziurki widelcem. Sos: Do przecieru dodajemy przyprawy i rozdrobniony czosnek. Smarujemy nim placek. Na wierzch układamy warzywa i pokrojona pierś obsypaną przyprawami oraz ser żółty Pieczemy w tem. 180 st. przez 30 min. Pizze podałam z sosem czosnkowym przepis tu !!! Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount
NaKońcuJęzykamoże być tak, że ściągam przepis całkowicie! :) Oczywiście musiałam dodać coś od siebie :) Ale dziękuję koleżance za inspirację :) Przepis jest bardzo prosty! Jak wszystkie u mnie! :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 1/2 papryki czerwonej/żółtej 1/2 młodej cebuli 2-3 ząbki czosnku 1 pomidor 1 garść groszku cukrowego 2-3 gniazda makaronu pełnoziarnistego wstążki sól pieprz Na oliwie
Olikowa kuchniapismem, natomiast nie mam pojęcia skąd się tam wzięła i z jakim zamiarem została stworzona.Cóż... przeznaczenie. :) Zabrałam listę na zakupy i wyszło coś pysznego. Składniki: świeży szpinak pierś z kurczaka ser pleśniowy pomidorki koktajlowe lub zwykły pomidor garść orzechów piniowych lub nerkowców sos do sałatek Kolejny bardzo prosty i szybki przepis. Nie podaję proporcji, ponieważ sałatka kiedyś urodziła się
Brzuszki Łakomczuszkiłatwiznę i kupować gotowego sosu. Ale co tam, na szybko fajna potrawa, choć tylko dla fanów słodkich smaków. U mnie domowników podzielił pół na pół ;) Składniki: podwójna pierś z kurczaka duża marchewka duża cebula pół czerwonej papryki 2 garście niesolonych orzeszków ziemnych 2 łyżki oleju 3/4 szklanki wody fix Knorr "Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym" Wykonanie: 1. Kurczaka pokroić
Pasja Smaku