ponoć równie smaczna jest na zimno. Sprawdzę to jutro... A dziś zaserwowałam sobie na późny obiad GRILLOWANĄ PIERŚ Z KURCZAKA Z PYSZNĄ SAŁATKĄ Z RAVIOLI. Dzięki Iwona jest naprawdę super. SAŁATKA Z RAVIOLI SKŁADNIKI: 1 paczka pierożków ravioli (ja użyłam tortellini z serem pleśniowym i pieczarkami) 3 papryki: czerwona, żółta, zielona 1 młoda cukinia 1 czerwona cebula sól, pieprz SKŁADNIKI
Kuchnia Beatykroimy w drobne paski. Wrzucamy do salaterki. 2. Resztę warzyw myjemy, kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę oraz ser feta. 3. Przygotowujemy sos vinegrett. Wlewamy go do warzyw. Odstawiamy sałatkę na 10-15 min. do lodówki. Do sałatki znakomicie pasuje także pierś z kurczaka, np. w przyprawie gyros:) Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjiskładniki * 2 piersi z kurczaka * 2 średnie cebule * 2 ząbki czosnku * 30 dag pieczarek * puszka pomidorów w zalewie * sól, pieprz naturalny, pieprz Cayenne * 40 dag makaronu rurki * ser typu parmezan do posypania Sposób wykonania Mięso pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory zmiksować. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, cebulę, czosnek i podsmażyć
Mix smakusałatki lub zastąpić ją drobno posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem, czerwoną fasolą konserową czy brzoskiwniami z puszki. Ser zamiast trzeć na tarce można pokroić w kostkę. Smak sałatki można wzbogacić o rodzynki i pokrojone w drobną kostkę jabłko lub o podsmażoną pierś kurczaka i szczypiorek. Sałatka nie wymaga dodawania żadnych przypraw. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaogniu. Placuszki z kurczaka pieczarkami i papryką Składniki (na 2-3 osoby): 1 pierś z kurczaka 8-9 pieczarek ½ papryczki chili 1/3 papryki 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki parmezanu ½ szklanki startego sera żółtego 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki ziół do drobiu 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa sól i pieprz
Mania GotowaniaPost Cordon bleu po hiszpańsku pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePyszny makaron, świetne dodatki. Czego chcieć więcej? Składniki: trzy ząbki czosnku cebulka brokuł 300 gram piersi z kurczaka 250 gram makaronu tagliatelle sól pieprz słodka papryka w proszku pół prapryki garść natki pietruszki oliwa z oliwek 50 gram masła ewentualnie ser do posypania Na patelnię wrzucamy masło i łyżkę oliwy z oliwek aby masło się nie spaliło. Wrzucamy posiekany
Mango Papajatego panierka z chrupiącymi ziarenkami.składniki:600 g piersi z kurczaka1 serek camembertgarść rukoli1 jajko5 łyżek bułki tartej2 łyżki siemienia Krestoolej do smażeniasólPierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie paski. Rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą. Serek camembert pokroić na małe kawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku
Monia miesza i gotujemiałam pomysłu jak nazwać ten przepis, makaron z suszonymi pomidorami, brokułami, wędzonym kurczakiem, serem fetą? bez sensu! zrobiłam go szybko, był to mój obiad więc mamy OBIAD NA SZYBKO, mało oryginalne, ale sama jestem mało oryginalna więc pasuje;p Czym Wam też ostatnio włączyło się jesienne PARCIE NA ŻARCIE? chyba muszę zgłosić się do jakiejś grupy wsparcia;p Składniki (dwie(...)porcje): około 10 różyczek mrożonych brokuł około 4-5 suszonych pomidorów w oleju i ziołach plaster fety półtłustej (około 1cm;)) wędzona pierś z kurczaka około 2 łyżek mieszanki ziaren Piekło-Niebo sól, pieprz wg. smaku 2 porcje makaronu niskowęglowodanowego Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu żeby zaoszczędzić czasu, wody i gazu ;) pod koniec
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzioła – sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek, bazylia, curry, słodka papryka Sposób przygotowania: Z piersi z kurczaka robimy filety jak na kotlety schabowe, jednak kroimy je na trójkąty (jak ciasto na rogaliki). Mięso przyprawiamy i zwijamy z niego rogaliki, dając do środka pokrojony w paski ser mozzarella. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni, doprawiając solą i curry. Kiedy jest już
Via GustoMROŻONY ROZDROBNIONY -2-3 ZĄBKI CZOSNKU -SER ŻÓŁTY STARKOWANY NA TARCE -ŚMIETANKA 30% -PRZYPRAWA GIROS -SÓL,VEGETA PRZYGOTOWANIE: SZPINAK ROZMRAŻAMY,I NA PATELNI SMAŻYMY AŻ ODPARUJE Z NIEGO WODA,DODAJEMY WYCIŚNIĘTY CZOSNEK I ŚMIETANKĘ ,CHWILĘ MIESZAMY AŻ ZACZNIE BULGOTAĆ SCHAB UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM( U MNIE ZNALAZŁ SIĘ TEŻ KAWAŁEK PIERSI Z KURCZAKA,DLA MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ
Swojskie jedzonkosmaczny obiad - czyli pora na kalafiora ;) SKŁADNIKI kalafior 500g mielonego mięsa wieprzowego + ulubione przyprawy np sól czosnkowa, szczypta gałki muszkatałowej 1 jajko 2 łyżki majonezu 4 łyżki tartego żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła Sól kilka ziemniaków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umyty kalafior obgotować w całości w osolonej wodzie przez 5-6 minut ( w zależności od wielkości warzywa(...)diecie można obniżyć ilość kalori zastępując mięso wieprzowe np zmieloną piersią z kurczaka lub indyka. Z wystudzonego kalafiora ostrożnie wykroić głąba . Doprawione mięso mielone wciskamy jak najdokładniej w zakamarki kalafiora (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nafaszerowany kalafior odwrócić, posmarować główkę majonezem a następnie oblepić starym żółtym serem. Delikatnie docisnąć. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, posypać bułką tartą i umieścić na środku
zielonacukinkacebula 1 mała pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka WYKONANIE Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy, kroimy na drobne kawałki; Posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na ok 1 godz. Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. Dodajemy kurczaka i dalej smażymy ,aż mięso będzie gotowe, odparuje woda, a kurczak się przypiecze. Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak(...)ociekł z wody. Dodajemy do mięsa. Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5-10. Mieszamy z podsmażonym kurczakiem. Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie części. Rozkładamy na całości farsz . Zwijamy i zlepiamy boki. Farszu powinno wystarczyć
W kuchennym oknie EwyCzanieckiego makaronu Rurki (lub innego kształtu) szklanka przecieru pomidorowego lub krojonych pomidorów z puszki 100g serka topionego ziołowego 4 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, oregano 2 piersi z kurczaka (opcjonalnie) Wykonanie: Cukinię myjemy, kroimy na paski grubości około 0,5cm. Cukinię blanszujemy około minuty we wrzącej wodzie z dodatkiem soli. Odsączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Paskami cukinii(...)uzyskania gęstego sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Piersi kroimy w niedużą kostkę, oprószamy solą, pieprzem i smażymy, aż lekko się zrumienią. Makaron gotujemy al dente, odsączamy. Do gorącego makaronu dodajemy serek topiony i mieszamy, aż ser się roztopi. Dodajemy sos pomidorowy, parmezan i kurczaka. Mieszamy delikatnie, by makaron się nie połamał. Makaron przekładamy do tortownicy
Smak mojej kuchni