łatwo się przesusza, dlatego nie możemy poddawać jej zbyt długiej obróbce cieplnej. Zobacz też: Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Zrazy z karkówki Pieczony kurczak na butelce Przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową Drukuj przepis Porcji: 1 polędwiczka Czas gotowania: 20 minut Składniki polędwiczka wieprzowa olej do smażenia papryka słodka sól i pieprz Przepis 1 Polędwiczkę oczyszczamy, myjemy i wycieramy do sucha ręcznikiem
Kuchnia Bazyliiprzepis na bardzo smaczną sałatkę z kurczakiem, mozzarellą i makaronem warzywnym. 300 g piersi z kurczaka 1 opakowanie miksu sałat 1 opakowanie mozzarelli 1 mała cukinia 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól świeżo mielony pieprz sos miodowo-musztardowy Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy
My Chcemy Jeśćsię skarmelizował. Podajemy od razu. SKŁADNIKI 4 porcje z dodatkami 3 średniej wielkości piersi z kurczaka z wolnego wybiegu, z polędwiczkami 5-6 łyżek sosu BBQ – domowego albo gotowego (jeśli sos bardzo gęsty – 1 łyżka ciepłej wody do rozcieńczenia) ½ łyżeczki curry 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 niepełna łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego mielonego czosnku ½ łyżeczki mielonego chili albo pieprzu cayenne
Karo in the KitchenUformować okrąg. Jako podkład do pizzy zawsze dajemy ketchup, na to ulubione składniki: papryka, pieczarki, kiełbasa, kukurydza (wszystko w zależności od tego co lubicie). Na samą górę potrzeć ser i wstawić do rozgrzanego pieca. Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1. Piersi z kurczaka inaczej - czyli siekane kotlety 2. Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3. Makaron
My World by Dagmara Rekminuty. Wyjąć plastry bakłażana i cukinię z wody. Przelać zimną wodą. Przygotowanie mięsa – piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Zmielić przez maszynkę do mięsa z dużymi oczkami. Pieczarki umyć i również zmielić przez maszynkę. Do miski wrzucić mielone drobiowe mięso, dodać zmielone pieczarki, paprykę słodką i ostrą w proszku, chilli w proszku, oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Kuchnia Pokoleńoraz chilli jest niewiarygodnie trafione. Uwielbiam ten słodko-ostry smak. Indyka spokojnie możecie zastąpić kurczakiem. I nie żałujcie soli, długo gotowane potrawy mają tą tendencję, że wychodzą zdecydowanie mniej słone niż przygotowywane tradycyjną metodą. Składniki: 1kg piersi z indyka (dostosuj do wielkości swojego wolnowaru) papryka chili/jalapeno drobno posiekana 6 ząbków czosnku puszka mleka kokosowego 1 drobno pokrojona czerwona papryka
PaleoLifezrobiło się wspaniałe lekkie i zdrowe danie . Składniki:6 osób 0,8 kg piersi z kurczaka 2 marchewki 1 seler naciowy 1 cukinia 3 łyżki miodu płynnego 1/2 szczypioru 1 garść kukurydzy 1 garść kiełków bambusa (możemy nie dodawać) 6-7 łyżek słodkiej papryki 1 łyżka mieszanki przypraw Indyjskich "Madras" 1/2 soku z lionki 1/2 szklanki wody różanej sól, pieprz
Viola cooks with passiongustu) sól, pieprz Fasolkę odcedzić z zalewy i opłukać pod bieżąca wodą. Selera i paprykę pokroić w drobna kostkę, a kurczaka rozdrobnić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z musztardą i majonezem. Sałatkę doprawić solą z pieprzem oraz obficie posypać płatkami migdałowymi. (*) Można użyć piersi z kurczaka lub innych surowych części. Mięso należy pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach
Di gotujeochotę podczas choroby. Polecam ! Składniki (2 porcje): 1/2 szklanki makaronu orzo 1 pierś z kurczaka (około 200 – 250 g) 100 – 125 g liści świeżego szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 średnia czerwona cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona 200 ml śmietany kremówki 1/2 szklanki drobno startego grana
Moja pasja smakuprzekonaj się sam! Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki. Składniki: podwójna pierś z kurczaka (zależy od naczynia żaroodpornego, którego użyjemy) marchew ok 12 średniej wielkości 2 opakowania jogurtu naturalnego + 4 łyżki majonezu (opcjonalnie) mała cebula 1 łyżka oliwy pieprz, sól, słodka papryka, ostra papryka, zioła prowansalskie (opcjonalnie), majeranek, czosnek granulowany Przygotowanie: Marchew obrać i utrzeć na tarce
Tagebuch po polskujuż w garnku nie zostało ;) W tradycyjnym przepisie używa się pokrojonego kurczaka - piersi, udek, co nam pasuje. Ja jednak wolałam wykorzystać mięso w całości. KURCZAK TIKKA MASALA Składniki do kurczaka: - 2 udka kurczaka - oliwa - 1 łyżeczka imbiru - 1 łyżeczka cynamonu indyjskiego - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka garam masala - 5-6 łyżek śmietany, śmietanki lub jogurtu
Życie zamknięte w smakucałą na grillu albo w piekarniku, również smakuje świetnie :) Składniki: jedna połówka piersi kurczaka ok 150 g 1 duży bakłażan 3 marchewki 2 pietruszki korzeń 310 g cieciorki na parze ( kupiłam gotową w puszcze) 250 g sera halloumi 0,5 łyżeczki bazylii, papryki słodkiej, przyprawy do kurczaka oliwa z oliwek do skropienia sos 1 łyżeczka musztardy dijon
Niezły Młynekproste w wykonaniu domowe kotleciki. Po każdym kęsie będzie Wam mało... 1 podwójna pierś z kurczaka Ciasto: 3 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy sarepskiej 10 łyżek mleka 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka Przyprawy: Przyprawa uniwersalna do mięs Ostra czerwona papryka olej Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry
VioletoweKucharzeniewarzyw i serka. Tradycyjny przysmak z kuchni brazylijskiej w mojej wersji. 2 filety z piersi kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 kostki rosołowe Pieprz 5 szklanek wody 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex 1 łyżka keczupu 125 g serka Brie 2 jajka Bułka tarta
VioletoweKucharzeniejest na zimno. Sprawdzę to jutro... A dziś zaserwowałam sobie na późny obiad GRILLOWANĄ PIERŚ Z KURCZAKA Z PYSZNĄ SAŁATKĄ Z RAVIOLI. Dzięki Iwona jest naprawdę super. SAŁATKA Z RAVIOLI SKŁADNIKI: 1 paczka pierożków ravioli (ja użyłam tortellini z serem pleśniowym i pieczarkami) 3 papryki: czerwona, żółta, zielona 1 młoda cukinia 1 czerwona cebula sól, pieprz SKŁADNIKI
Kuchnia Beatyzasmakuje..:)Sałatka z kurczakiem, buraczkiem i kozim seremSkładniki1 pierś kurczaka1 buraczek (ugotowany lub upieczony)kilka plasterków sera koziego (lub fety)2-3 pomidorki koktajlowekilka listków sałaty1-2 łyżki zmieszanych nasion słonecznika i dynisól, pieprz, paprykaulubiony smakowy olej – u mnie rzepakowy1. Kurczaka umyć, osuszyć, doprawić solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Wystudzonego pokroić w plasterki
UgotujmyTo.plilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowymSkładniki:2 piersi z kurczaka1 duże lub 2 małe jajka1,5 szklanki panierki Pankookoło 5 plastrów ananasa z puszki2/3 zielonej części cebulki dymki1 szalotka lub cebulka dymka½ papryki1 mała marchewkasezamMarynata:1/2 łyżeczki przyprawy(...)przez praskę2 łyżki jasnego sosu sojowego1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka octu ryżowego1 łyżeczka skrobi kukurydzianejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.Panierkę panko przesypujemy do woreczka
Mania Gotowaniasieciowego charakteru serwuje naprawdę pyszne dania, które zapadły mi w pamięć. Dziś proponuję Wam właśnie jedną ze specjalności Pandy- kurczaka sezamowego. Kurczak sezamowy (Sesame Chicken)Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka2/3 szklanki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej1/3 łyżeczki sody1 jajkoolej do głębokiego smażenia1 łyżeczka soli½ łyżeczki pieprzuryż1/2 zielonej części cebulki dymki½ marchewki½ papryki3-4 grzyby mun (opcjonalnie)½ papryczki chili2 łyżki(...)sojowego1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekany1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie)½ łyżeczki oleju sezamowego1 łyżka octu ryżowegoPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu przelewamy do miski i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Papryczkę chilli drobno siekamy. Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, odstawiamy
Mania Gotowanianajbardziej przypadło do gustu męskiej części naszej rodziny, więc polecamy szczególnie panom :) Składniki: 2 piersi z kurczak 5 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki oliwy 2 łyżki miody 2 łyżeczki płatków chili 3 łyżeczk soku z limonki 1 łyżeczka skórki z limonki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka świeżych listków rozmarynu Świeżo mielony pieprz, sól Około 1 szklanki pokrojonych truskawek Filety
Kolizje Smakówdań. Wymaga niestety nieco pracy, ale zdecydowanie warto. Chiński kurczak pomarańczowy Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej lub mąki kukurydzianej olej do głębokiego smażenia (około 3/4 szklanki) 1/2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ryż 1 jajko 1 zielona cebula dymka ½ marchewki ½ papryki ½ papryczki chili 1 cm świeżego imbiru Marynata: 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 2 łyżki sosu
Mania GotowaniaPRZYSMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO : 2 opakowania ciasta francuskiego kilka parówek kilka kabanosów 100 g żółtego sera ketchup SAŁATKA Z KURCZAKA I ANANASA : 1 pierś z kurczaka 4 plastry ananasa 100 g szynki w plastrach 50 g żółtego sera 1/2 puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku 1 sałata rzymska(...)tniemy na paski i skręcamy aż powstaną spiralki. Układamy na blaszce. Wszystko pieczemy 10-15 minut w nagrzanym piekarniku do 200 C %. Podajemy z sosem czosnkowym. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, pieczemy na oleju z dowolnymi przyprawami. Do miski przekładamy ostudzoną pierś, pokrojonego ananasa, szynkę starty ser i kukurydzę. Dodajemy majonez, sól, pieprz mieszamy. Na talerzu układamy
Kulinarne Fantazje Mariolipółtalarki. Przełożyć do miski. 4. Obie papryki umyć, pokroić w paseczki. 5. Pomidorki przekroić na połówki. 6. Cebulę pokroić w piórka. 7. Do składników dodać ostudzony boczek. Wymieszać. 8. Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać do składników. 9. Jeśli przygotowujemy wersję z kurczakiem, to dodajemy także ostudzoną, pokrojoną na niewielkie kawałki, grillowaną pierś kurczaka. 10. Przygotować sos, mieszając jogurt
W mojej kuchniimbiru do piersi z kurczaka oliwa z oliwek (lub inny tłuszcz) do smażenia Dressing: 1/5 szklanki oleju z orzechów włoskich (może być również oliwa z oliwek) 1/5 szklanki octu balsamicznego 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyzeczka płynnego miodu (np. akacjowego) 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta ostrej papryki i słodkiej papryki(...)awokado oraz mozarellę kroimy w dość długie i reguralne paski. Paski awokado łączymy z sokiem z cytryny( aby zapobiec jego ciemnieniu). Rozdrobnione surowce również odkładamy na bok. Pierś z kurczaka dokładnie płuczemy pod zimną wodą, odsączamy na papierowym ręczniczku i kroimy w dość reguralną kostkę. Dobrze wysuszone kawałki piersi łączymy z suszonym imbirem i oregano oraz doprawiamy solą
Symfonia SmakówDzień dobry :-) Poniedziałek zaczynamy od pysznej, zdrowej sałatki. Miałam straszną ochotę na jakąś i tak powstała taka z pieczonym batatem, kurczakiem podsmażonym w słodkiej papryce, do tego roszponka, awokado i pomidorki koktajlowe. Do tego zrobiłam sos z Mikstury Olei Cardio Dr Gaja , do którego dodałam troszkę miodu i sosu balsamicznego. Mikstura Olei Cardio to zdrowy olej lniany, olej(...)pierś z kurczaka u mnie z wolnego chowu 1 awokado kilka pomidorków koktajlowych Sos: mikstura olei Cardio miód sos balsamiczny 1. Batata obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, skraplamy olejem i oprószamy solą. Pieczemy w 200 stopniach około 25 minut. Studzimy. 2. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy, oprószamy solą i słodką papryką. Studzimy
kruche babeczkimarynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz. 500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek. Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli. Panierka: dwie szklanki mąki pszennej, kopiasta łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego, pół łyżeczki soli. Zrób tak: mięso pokrój w podłużne
Kulinarna Polskagustu;) Zadowoleni będą głównie wielbiciele dań ze słodkim, owocowym akcentem. 3-4 pojedyncze piersi kurczaka 400 ml mleczka kokosowego 75 ml wody kilkanaście pomidorków koktajlowych 2 cebule 1/2 świeżego ananasa szczypta kurkumy 2-3 łyżki posiekanej kolendry 3 gałązki tymianku sól, pieprz szczypta ostrej papryki ryż Cebule kroimy w drobną kostkę. Ananasa obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę (pamiętajmy
Smaki Na Talerzusmakują zdecydowanie lepiej niż te z patelni. Składniki ( 2- 3 porcje) - połowa zmielonej piersi z kurczaka - pół cebuli czerwonej - 0,5 kg pieczarek - łyżeczka oleju kokosowego do podsmażenia - odrobina mąki do obtoczenia oraz zgęstnienia sosu - łyżka jogurtu naturalnego - 2 szklanki wody - przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek, pieprz ziołowy Wykonanie Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do mięsa
Health-Fit-LifeSKŁADNIKI: Pasek dyni-ok. 3-4 cm szerokości 1 szklanka kurek 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 litry bulionu 150-200 ml białego, wytrawnego wina 1 szklanka ryżu Arborio 1/2 cebuli Odrobina tłuszczu do smażenia Ser gorgonzola Sól Pieprz Przyprawa Kurczak złocisty Tandoori Masala Ostra papryka Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kostkę ok. 2 cm (marynujemy-u mnie przyprawa
Kopystką po garach250ml wody konfitura żurawinowa po pół łyżeczki z każdej przyprawy: sól morska, pieprz, kurkuma, papryka słodka, cynamon, gorczyca, imbir, kminek, majeranek nadzienie: 50g żurawiny suszonej 50g śliwek suszonych 4 kostki czekolady deserowej/gorzkiej 1 łyżeczka miodu Kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym, odcinamy skrzydełka, kuper oraz szyję. Przecinamy piersi wzdłuż, rozchylamy kości na boki i wycinamy każdą kostkę. Płat kurczaka formujemy w prostokąt
Gotowanie i blogowaniepiersi z kurczaka (około 120 g) 1 łyżeczka oliwy (5 g) 1 duża garść makaronu pełnoziarnistego (50 g) 1/4 główki brokułu (100 g) dowolne przyprawy (u mnie: sól, pieprz, chili, słodka papryka, zioła prowansalskie) Kurczaka kroimy na małe kawałki, mieszamy z oliwą i przyprawami. Zagotowujemy wodę w garnku, lekko solimy, wrzucamy makaron, na górę kładziemy sitko z pokrojonym
Vroblewska-fitlifejest bardzo dobrze doprawiony co ułatwi uzyskanie super smaku. Sos Bruschetta kupiłam w Netto. Piersi kurze pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i smażyć chwilkę, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso kurczaka i smażyć, aż lekko się przysmaży. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i chwilkę smażyć
Kuchnia PokoleńSkładniki (na sporą patelnię): 500g ryżu do risotto Uncle Ben’s 2 średnie piersi z kurczaka ok. 350-400g filetów z dorsza bez skóry 500 ml bulionu warzywnego, ewentulnie drobiowego 375 ml wina białego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 duża cebula 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielonej 3-4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów pokrojonych
Pociąg Do Kuchnikurczaka. Możecie także przygotować to danie jeszcze inaczej, a mianowicie podsmażyć jedną połówkę piersi z kurczaka pokrojoną w kostkę, a następnie dodać do niej warzywa i postępować zgodnie z przepisem poniżej. Składniki na 1 porcję jako danie solo: 90g kuskusu kilka pieczarek garść mrożonej papryki lub 1 średnia świeża (u mnie czerwona) garść mrożonego szpinaku w liściach (może być też
Fabryka pomysłówporcje) - 2/5 opakowania makaronu (ok. 200g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20g), - 2 piersi z kurczaka (ok. 200g), - 1 cebula (ok. 40g), - ząbek czosnku, - 4 suszone pomidory (ok. 80g), - opakowanie świeżego szpinaku (ok. 150g), - 4 łyżki jogurtu greckiego (ok. 100g), - przyprawy: sól, pieprz, wędzona papryka, curry, sos, sojowy. Sposób przygotowania 1. Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w łyżce oleju
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachBUŁECZKI: SKŁADNIKI: 9 bułek - kajzerek, czy zwykłych - jak kto woli około 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor, ogórek zielony, kiszony,sos grecki sól, pieprz SOS I: 3 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu można dodać ostrą paprykę lub chili SOS II: 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu/śmietany
Kuchnia Beatyciepłej wody1 łyżka oliwy z oliwek250 g mąki pszennejFarsz:2 piersi z kurczaka300 g mrożonego szpinaku1-2 ząbki czosnku1 cebulakawałek żółtego sera pokrojonego w małą kostkę lub startego na tarce (można użyć mozarelli)sos sojowy, sól, pieprz, paprykaoliwa do smażenia1. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy papryką i pieprzem oraz dolewamy 1-2 łyżki sosu sojowego. Najlepiej zostawić
UgotujmyTo.pl