każdym razem można zrobić inne...dodając różne składniki...u mnie były już takie..bez żadnych dodatków..i takie ..z dodatkiem cebuli i papryki..a tym razem dodatkiem są pieczarki.. 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula fioletowa 20 dkg pieczarek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu 5 dkg żółtego sera 3 jajka
Moje domowe kucharzeniesojowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej (z górką) olej lub oliwa do smażenia sól do smaku zamiast chili możemy doprawić sos papryką ostrą lub pieprzem cayenne Link do filmu z przygotowania: Makaron z piersią kurczaka i cukinią https://www.youtube.com/watch?v=U8cYXRUteE0 Przygotowanie: Makaron gotuję dopiero pod koniec przygotowywania sosu aby był gorący do podania. Najpierw przygotuję pierś z kurczaka
Uwaga Babcia GotujeTortilla z grillowanym kurczakiem i sosem pesto Gotowa tortilla składniki dla czterech osób . 4 placki pszenne 200 g grillowanego lub smażonego kurczaka ½ główki sałaty 1 papryka czerwona 1 pomidor 2 ogórki gruntowe 12-15 oliwek zielonych 3 łyżki oliwy 4 łyżki sosu pesto(...)sposób przygotowania Pierś z kurczaka kroimy na cienkie paski i podsmażamy przez dwie minuty na patelni z jedną łyżką oliwy. Do dużej misy wrzucamy porwaną sałatę, paprykę pokrojoną w cienkie paski, ogórki i pomidora pokrojone na plastry. Dodajemy również drobno posiekany szczypior i oliwki przekrojone na pół, następnie dolewamy łyżkę oliwy i całość przyprawiamy solą, oraz pieprzem
Miód i pieprzzielonej fasolki szparagowej, puszka kukurydzy (po odsączeniu 285g), puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), 1 świeża czerwona papryka, 1 świeży ogórek , 4-5 łyżek majonezu, sól, pieprz, garść posiekanej natki pietruszki, 1 szklanka o pojemności 250ml makaronu. Przygotowanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę, dodać dwie łyżki oleju i przyprawę curry. Podsmażyć, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Z fasolki(...)wyłożyć go na durszlak, przelać zimną wodą i pozostawić na kilka minut. Z kukurydzy odlać wodę. Z czerwonej fasoli również odlać wodę, ale dodatkowo przelać ją zimną wodą, odsączyć. Paprykę przekroić na pół, oczyścić i pokroić w kostkę. ogórek obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez, popieprzyć i wymieszać. Po wymieszaniu spróbować i sprawdzić
W kuchni u Monikiłyżki oleju kokosowego 125 g serka mascarpone 2 żółtka 1/3 szklanki wody 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki soli pieprz czarny pieprz cayenne (chilli) natka pietruszki lub kolendra do posypania Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, umieścić w misce i dodać wszystkie przyprawy. Dobrze wymieszać i odstawić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć
https:KKuchniaMniamkurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka oliwy Składniki ciasta na panierkę: 1 duże jajko 90 ml mleka 100 g mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki(...)słodkiej Dodatkowo: 60 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 litra - 1 litra oleju rzepakowego do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry o grubości około 8 mm -1 cm. Mięso wkładamy do miski. Dodajemy wszystkie składniki marynaty i całość bardzo dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso można przyprawić dzień
Smak mojego domuawokado (6 porcji) Składniki: 1 łyżka masła 1/2 średniej cebuli, z grubsza posiekanej 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 szklanka bulionu drobiowego 2 duże piersi kurczaka, ugotowane lub usmażone, pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, pokorojona w drobną kosteczkę 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli cayenne, lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy 1 szklanka ulubionego sosu pomidorowego
karmelowypszennej tortilli, która widnieje na zdjęciu. Tortilla – czy to domowa, czy kupna – zawiera dużo tłuszczu. SKŁADNIKI (porcja na 3 osoby) Podwójna pierś z kurczaka 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka hiszpańskiej mielonej wędzonej papryki (Pimonte) 4 gałązki rozmarynu (posiekany) sól morska świeżo mielony pieprz Sałatka: 2 garście pomidorków koktajlowych 3 garście rukoli 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżeczki siemienia(...)duże ząbki czosnku listki świeżej mięty (posiekane) sól pieprz opcjonalnie sok z cytryny do smaku Do podania: sambal olelek marynowane jalapeno w plasterkach pszenne tortille WYKONANIE Mięso: Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze kawałki. Dokładnie nacieramy piersi wszystkimi przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Mięso o temperaturze
OstryKęspszennej tortilli, która widnieje na zdjęciu. Tortilla – czy to domowa, czy kupna – zawiera dużo tłuszczu. SKŁADNIKI (porcja na 3 osoby) Podwójna pierś z kurczaka 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka hiszpańskiej mielonej wędzonej papryki (Pimonte) 4 gałązki rozmarynu (posiekany) sól morska świeżo mielony pieprz Sałatka: 2 garście pomidorków koktajlowych 3 garście rukoli 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżeczki siemienia(...)duże ząbki czosnku listki świeżej mięty (posiekane) sól pieprz opcjonalnie sok z cytryny do smaku Do podania: sambal olelek marynowane jalapeno w plasterkach pszenne tortille WYKONANIE Mięso: Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze kawałki. Dokładnie nacieramy piersi wszystkimi przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Mięso o temperaturze
OstryKęsSkładniki: Szaszłyki: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżki oleju 2 czerwone papryki 25 dag boczku wędzonego 2 cebule Sałata: 1 sałata 1 ogórek szklarniowy 2 pomidory 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób przygotowania: 1.Piersi kurczaka
A Ty Smakuj Mnieobiad mimo, że smażone na oleju i z serem. Można potraktować je też jako przekąskę. Czemu nie? Można dodać również inne składniki: paprykę, cebulę. Podaję ilości na 5-6 placuszków: * 20-30 dkg piersi z kurczaka * 3 pieczarki * do 10 dkg sera żółtego * 1 łyżka mąki * jajko * sól Mięsko i pieczarki drobno posiekałam. Wbiłam jajko, mąkę i starty żółty
Pieprzyć z Fantazjąpiersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy w osobnym garnku na oleju. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy do cebuli. Dusimy około 10 minut. Po tym czasie wsypujemy 1 torebkę surowego ryżu. Podlewamy bulionem. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry i ostrą czerwoną papryką. Dusimy
VioletoweKucharzeniesoku z puszki 1 duża cebula sok z 1/2 dużej cytryny lub z jednej małej sól, pieprz, mielona papryka ostra, spora szczypta mielonego imbiru 5 łyżek oleju 1/2 szkl wody łyżka mąki kukurydzianej ewentualnie szczypta cukru Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w gulaszową kostkę. Dodać cebulę pokrojoną w półplasterki. Posypać przyprawami, zalać sokiem z cytryny i polać 2 łyżkami
Ze smakiem bez glutenuSkładniki: 4 piersi z kurczaka 500 g suszonych oliwek 1 łyżka curry 1 łyżka ostrej czerwonej papryki świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Mięso myjemy i oczyszczamy. Piersi ubijamy tłuczkiem lub ręką tak by mięsko stało się płaskie jak na schabowe. Nacieramy marynatą (oliwa, curry, papryka i pieprz). Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na początek każdej
ClauditteMissCookingpodać z ziemniakami, ryżem lub makaronem, jak kto lubi. SOCZYSTE KOTLETY SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka (około 50dag.) MARYNATA 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka bazylii 4 łyżki mąki 4 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki przeciśniętego czosnku sól,pieprz można dodać (opcjonalnie) przyprawę Knorra Specialite: Suszone pomidory(...)czosnkiem i bazylią (ostatnio dużo jej używam, odkryła ją moja koleżanka - dzięki Krysiu jest super) 2 łyżki oleju i 2 łyżki masła do smażenia WYKONANIE: Piersi pociąć na kotlety, ubić. Składniki marynaty wymieszać i włożyć do niej ubite kotlety, przynajmniej na godzinę do lodówki. Następnie smażę na wolnym ogniu, podczas smażenia uzyskuję pyszny sos. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście
Kuchnia Beaty