sprawdzony przepis. I wcale nie ma w nim płatków kukurydzianych… W recepturze słynnej panierki nie ma żadnych wymyślnych składników. Wiele osób sądzi, że swoją strukturę zawdzięcza właśnie pokruszonym płatkom kukurydzianym. Nie tędy droga. Wystarczy tylko mąka, mleko i jajka. Cała sztuka w wykonaniu. Domowe kurczaki alla KFC są dużo lepsze i zdrowsze od oryginału. Gotując samodzielnie macie pewność(...)dzieła! Składniki: Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz. 500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek. Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli. Panierka: dwie szklanki mąki pszennej, kopiasta łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego, pół łyżeczki soli. Zrób tak: mięso
Kulinarna PolskaKotlety z piersi kurczaka w chrupiącej smacznej orzechowej panierce. Polecam, bo przy takich upałach nie warto stać długo nad kuchenką, a jak wiecie kotlety smaży się bardzo szybko. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich 5 łyżek bułki tartej sól pieprz(...)olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć , osuszyć i przekroić na kotlety. Orzechy wymieszać z bułką tartą. Każdego kotleta oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron, a następnie obtoczyć w mące , jajku i mieszance orzechów z bułką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z dwóch stron. kurczak w orzechowej panierce
O kuchni z uczuciemDziś chciałabym wam zaproponować pierś z kurczaka, która jest soczysta, w chrupiącej panierce z pysznym nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem
Kolejny blog o gotowaniuWiem co jem! Niby fast food ale bez chemii. Składniki: jedna pierś kurczaka pomidor sałata ser ogórek cebula woda Panierka: szklanka mąki pół łyżeczki czarnego pieprzu łyżeczka czerwonej słodkiej papryki pół łyżeczki soli pół łyżeczki chili ( tylko dla tych co lubią ostre) Sos: 3 łyżki majonezu sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku pół żyłeczki pieprzu grubo zmielonego(...)szczypta soli Przygotowanie: Oczyszczoną pierś kurczaka kroimy na niewielkie kawałki. Przygotowujemy miseczkę wody i panierkę: wszystkie składniki dobrze mieszamy, mąkę, pieprz, paprykę i sól, następnie kurczaka zanurzamy w panierce, w wodzie i znowu w panierce. Kurczaka smażymy we frytkownicy 180 C ok 3 min, aż się zarumieni. Sos: majonez sok z cytryny, wyciśnięty
Niezły Młyneknajlepiej jedzeniem. Dziś pierś kurczaka w pikantnym cieście. Przepis banalnie prosty, a zawsze to jakaś odmiana. Uprzedzam, że to pyszne, jednak najlepsze na świeżo, kiedy panierka chrupiąca. 2 filety z piersi kurczaka Ciasto: jajko szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mąki 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka granulowanego czosnku 1/4 łyżeczki sody Oraz: szklanka mąki olej do smażenia papierowe(...)obtaczamy w mące, otrząsamy jej nadmiar i kąpiemy w cieście. Smażmy w rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Po wyjęciu osączamy na papierowych ręcznikach i możemy podawać. Pikantne, chrupiące i aromatyczna panierka, a w środku delikatny i soczysty filet. Mąka doskonale zasklepia mięso, dzięki niej nie wysycha, a także cisto się lepiej trzyma podłoża. Dzieciaki na pewno będą zachwycone. Ilość papryki
Dieta moja pasjaAlePanierka Razowa do kurczaka – bułka tarta (mąka, sól, drożdże, woda), otręby pszenne spożywcze (26%), papryka czerwona słodka (4%), przyprawy. Panierki są dostępne w dwóch wielkościach: 300 g oraz 80 g Panierki mają naprawdę dużo zastosowań. Dziś prezentuję Wam dwa z nich. Przepisy doskonale sprawdzą się np. na przyjęciu: Mini kotleciki w razowej panierce Składniki: pojedyncze piersi z kurczaka(...)dostosujemy do potrzeb) 2 jajka M AlePanierka Razowa do kurczaka olej ryżowy do smażenia podajemy z ulubionym zestawem surówek np. z surówką z czerwonej kapusty (klik) , warzywami lub jako dodatek do sałatek Przygotowanie: Piersi kroimy na małe kotlety, każdy lekko rozbijamy. Mięso maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w panierce (z obu stron). Nie ma potrzeby dodatkowego doprawiania kotlecików. Smażymy
Słodkie okruszkizmniejsza ostrość musztardy i danie w całości smakuje superowo! Trudno jest opisać smak tej potrawy, więc zachęcam wypróbować przepis! Inne przepisy z piersią kurczaka: Pierś z kurczaka w marynacie miodowej , filet z kurczaka w panierce kokosowej , sałatka warstwowa z kurczakiem . Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - składniki: 4 piersi z kurczaka
Kuchnia Łukaszaunikamy niezdrowego smażenia w dużej ilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowymSkładniki:2 piersi z kurczaka1 duże lub 2 małe jajka1,5 szklanki panierki Pankookoło 5 plastrów ananasa z puszki2/3 zielonej części cebulki dymki1 szalotka lub cebulka dymka½ papryki1(...)sojowegosól,pieprzSos:2 łyżki miodu3 łyżki słodkiego sosu chili2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę2 łyżki jasnego sosu sojowego1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka octu ryżowego1 łyżeczka skrobi kukurydzianejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki
Mania Gotowaniawodzie, możliwe że nie trzeba będzie dosalać). Na drugiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Piersi kurczaka przeciąć na pół i rozpłaszczyć (można też rozbić, lub pokroić w cieńsze plasterki, żeby szybciej doszły na patelni), doprawić szczyptą soli i świeżo mielonego pieprzu. Usmażyć na patelni, bez panierki, po obu stronach. Kaszę pęczak(...)warzywami wyłożyć na talerze, na wierzch położyć pierś kurczaka i podawać. Jeśli wystarczy czasu, można jeszcze szybko machnąć surówkę z marchewki, selera i jabłka. Pierś kurczaka można też ugotować lub uparować, jednak usmażona bez panierki też jest ok. Czasem priorytetem jest szybkość przygotowania. 1 porcj a to ok. 345kcal , węglowodany: 29g, białko: 30g, tłuszcz: 12g Informacje dla diabetyków: w takiej
DietologSoczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy. Aromatyczna orzechowo- sezamowa panierka nadaje jej intensywnego i oryginalnego smaku. Składniki pierś z kurczaka szczypta lawendy firmy Eco Blik 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku ok. 1/2 szkl zmielonych orzechów 1/3 szkl … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatychyba najbardziej popularnym rodzajem mięsa w kuchni. Z wykorzystaniem piersi kurczaka powstaje wiele dań, ale także przystawek czy sałatek. Jednak chyba najczęściej praktykowanym sposobem przygotowania piersi z kurczaka jest po prostu kotlet w panierce. W poniższym przepisie przedstawiam wyśmienitą alternatywę przygotowania fileta, a mianowicie pierś z kurczaka z piekarnika w sosie... Tryb czytania Artykuł Pierś z kurczaka pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plSkładniki: ziemniaki ugotowane 1/2 kg, szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg, boczek wędzony 10 dag, masło do smażenia 1 łyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, panierka do kurczaka prymat - ile potrzeba, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, jajka sadzone 2 sztuki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, natka pietruszki - ile potrzeba ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić szpinak świeży(...)sitku, boczek wędzony zrumienić na maśle i dodać szpinak, doprawić sola czosnkową do smaku piersi lekko rozbić na dwa kotlety, zanurzyć je w roztrzepanych dwóch jajkach, obtoczyć w panierce i na gorącym oleju usmażyć kotlety na osobnej patelni usmażyć jajka sadzone i na tym tłuszczyku podsmażyć ziemniaki podać kotlet z sadzonym jajkiem posypanym pieprzem, natką pietruszki z ziemniakami i szpinakiem
W Mojej Kuchni Lubięwinogron) Wykonanie: 1. Umyte piersi z kurczaka kroimy na małe cząstki. 2. Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą oraz przyprawy i mieszamy. 3. Następnie dodajemy wodę i jajko. 4. Następnie miksujemy do uzyskania lekko naleśnikowatej formy ciasta. 5. W osobnej miseczce mieszamy bułkę tartą z sezamem. 6. Cząstki kurczaka obtaczamy w cieście a następnie w naszej panierce. 7. Smażymy w głębokim
Kawa z mlekiemChrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku polędwiczki drobiowe w kukurydzianej panierce :) Składniki dla 3-4 osób: 3 piersi z kurczaka 1 jajko 4 łyżki mleka 2 płaskie łyżki mąki 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz olej do głębokiego smażenia Panierka: 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki granulowanego(...)równolegle do stołu, powinny wyjść ok. 3 kotleciki z jednej piersi). Kotleciki nacieramy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 2. W szklance łączymy jajko, mąkę i mleko, dokładnie mieszamy. Kurczaka zanurzamy w jajecznej masie. W głębokim talerzu łączymy wszystkie składniki na panierkę. Każdy kawałek kurczaka dokładnie w niej obtaczamy, a następnie smażymy partiami
My Culinary Artspecjalnego. Każdy lubi jeść na imprezie kurczaka, a większość z chrupiącą skórką lub panierką. Dziś mam kolejny fajny przepis na kurczaka, tym razem w parmezanowej panierce. Palce lizać. Składniki: 2 duże piersi kurczaka 0,5 szklanki startego parmezanu 2 szklani bułki tartej 2 jajka 1 płaska łyżeczka soli 0,6 łyżeczki pieprzu mielonego 1 ząbek(...)został pod przykryciem na noc lub na 4-5 h. W oddzielnej misce połącz bułkę tartą, parmezan i natkę pietruszki. Jaja ubij w oddzielnej misce. kawałki kurczaka obtocz w panierce, zanurz w jajku i znowu obtocz w panierce. Pozostaw go na 10 minut, aby panierka dobrze przyległa do kurczaka. Blachę wyłóż papierem pergaminowym i delikatnie ja posmaruj oliwą
Niezły Młynek