 Kiełbasa z indyka na  sposób tajski 229
Kiełbasa z indyka na  sposób tajski 229się rozpędziłam z drobiowymi kiełbasami, że co rusz nowa powstaje. Tym razem kiełbasa z indyka z przyprawami jak z Tajlandii. Wyszła świetna, o bardzo wyrazistym smaku. Użyłam tylko mięsa z piersi, nie dodawałam skóry. Na pewno z dodatkiem skóry i z mieszanego mięsa białego i ciemnego, kiełbasa wyjdzie smaczniejsza, więc jeżeli nie liczycie kalorii najlepiej użyć mięsa
Stare Gary Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 248
Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 248Sezon grillowy jeszcze trwa. Tym wpisem chciałbym Wam pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Pierś drobiowa super ekspresowa 338
Pierś drobiowa super ekspresowa 338niespodziewanych gości lub zwyczajnie z braku czasu. To mój ulubiony przepis na super ekspresowy pyszny filet z kurczaka lub indyka, po którym zostaje tylko ... zapach unoszącey się w powietrzu :) SKŁADNIKI Pokrojony w plastry filet z piersi drobiowej oliwy z oliwek duża cebula sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na dużej patelni wlać 4 łyżki oliwy z oliwek , dodać pokrojoną
zielonacukinka Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z marchewką i kaparami 195
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z marchewką i kaparami 195kurczaka w sosie śmietanowo – koperkowym → Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych → Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami → Piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami → Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami
Oryginalny smak Rosół wołowo-drobiowy z chili 364
Rosół wołowo-drobiowy z chili 364skrzydełka i udka kurczaka, kaczki, gęsi lub indyka; – indyczy – pasują udka indyka, skrzydła, szyja, pałki z indyka; – z kaczki – przygotowuję z porcji rosołowej z kaczki, najczęściej wybieram udka lub piersi, niezbyt tłuste, inaczej rosół będzie zbyt tłusty. Można także przygotować rosół z perliczki, gęsi i pewnie jeszcze innych dobrych mięs, ale jeszcze
Zasmakuj Kuchni Kanapka grillowana z szarpanym indykiem 211
Kanapka grillowana z szarpanym indykiem 211ostatnio nie pozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka w wolnowarze i to mięso wykorzystać nie tylko do obiadu, a także do kanapek. Rwany, długo pieczony indyk niczym nie ustępuje wieprzowinie. Jest równie pyszny, ale za to zdrowszy, a pierś wbrew pozorom wcale nie okazała się za sucha. W wolnowarze mięso wyszło idealne. Polecam
Bernika - moj kulinarny pamietnik Piersi z kaczki z musem jabłkowym. 199
Piersi z kaczki z musem jabłkowym. 199Witajcie :) U mnie co niedzielę tradycyjnie musi być rosołek z kluseczkami lub makaronem no a na drugie danie oczywiście kurczak lub indyk i dla córki kaczuszka :) po prostu ją uwielbia :) dzisiaj mam propozycję pysznych piersi z musem jabłkowym.Jeśli mi zostanie np: na drugi dzień lubię ją sobie pokroić na kanapki do tego surówka, smakuje wybornie :) Zapraszam do wypróbowania
Sama słodycz i szczypta chili Mięsa 258
Mięsa 258Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką
Ala piecze i gotuje Pasztet z kaczki 326
Pasztet z kaczki 326sklepie. Doskonały zarówno od święta jak i bez jakiejkolwiek konkretnej okazji. Zapisz przepis Drukuj Składniki 700g mięsa z kaczki (piersi i/lub nogi – patrz uwagi) 250g średnio przerośniętego oczyszczonego ze skóry i kości surowego boczku 250g wątróbki z indyka 1 mała lub pół średniej cebuli (100g) 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka(...)łyżeczki soli 1 łyżka masła Dodatkowo odrobina masła i 1-2 łyżki bułki tartej do przygotowania foremki Instrukcje Mięso z kaczki solimy od strony bez skóry. Jeśli jest to pierś, skórę nacinamy ukośnie w kratkę. Umieszczamy w szklanej lub teflonowej brytfannie, którą zamykamy pokrywką lub zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy nieco krócej
Kulinarna Pokusa Potrawy na Wielkanoc 160
Potrawy na Wielkanoc 160Zakwas na żurek Zakwas pszenny na barszcz biały Zupa pomidorowa Pieczone mięsa i potrawy na ciepło: Biała kiełbasa pieczona w cydrze Pieczona pierś gęsi Dietetyczny pasztet z kurczaka Kotlety à la Pożarski (kotlety pożarskie) Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Pieczeń rzymska z białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki kurczaka Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki
Codziennik Kuchenny Kotlety z indyka w marchewkowo-migdałowej panierce 208
Kotlety z indyka w marchewkowo-migdałowej panierce 208smacza panierke marchewkowo-migdalowa.Pasuje do kazdego rodzaju miesa,choc smakosze twierdza ,ze najlepiej nada sie do delikatnego miesa z piersi z kurczaka lub indyka.Dodatek migdalow sprawi,ze panierka bedzie chrupiaca i naprawde aromatyczna. Skladniki na 4 kotlety: 4 kotlety z indyka ( lub kurczaka) po 100-120 g 2 spore marchewki 4 lyzki migdalow w slupkach 2 lyzki maki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Kiełbaska Wielkanocna do koszyczka 223
Kiełbaska Wielkanocna do koszyczka 223SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie robiłem na maszynce nr 8 -boczek bez skóry 3 kg/ 8 mm -karkówka 3 kg/13 -pierś z kurczaka 2 kg/ w kostkę około 1-1,5 cm -mięso z udźca indyka 2 kg po wykrojeniu kości i zdjęciu skóry/ po klasyfikacji chude ładne kawałki w kostkę około 1-1,5 cm kawałki ścięgniste
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza. FILETY Z KURCZAKA A'LA KFC 489
FILETY Z KURCZAKA A'LA KFC 489Pikantna panierka, delikatne, mięciutkie mięso z piersi kurczaka , do tego ulubiona surówka ... ew. domowej frytki (np. z batatów) i pyszny domowy obiad w stylu "fast food
Walijskie Pichcenie Długo pieczony indyk w niskiej temperaturze 336
Długo pieczony indyk w niskiej temperaturze 336ostatnio nie pozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do obiadu, a także innych potraw np kanapek. Rwany, długo pieczony indyk niczym nie ustępuje wieprzowinie. Jest równie pyszny, ale za to zdrowszy. Wykorzystałam udźce, bo pierś jest zbyt sucha. Mięso pysznie się upiekło, jedzenia było na 3 dni. Polecam. Czytaj
Bernika - moj kulinarny pamietnik