pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:55/132)

Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami 238

Bardzo lubię pieczone mięso drobiowe. Najczęściej jednak przygotowuję takie pokrojone na kawałki. Kaczkę czy kurczaka w całości dość rzadko i równie rzadko np faszerowaną pierś indyczą. Dzieje się tak nie dlatego, że owego mięsa nie lubię, ale wiąże się to z brakiem doświadczenia i wyczucia temperatury piekarnika, a co za tym idzie lekką obawą przed niedopieczeniem lub przesuszeniem mięsa(...)duża porcja), raz solo, a raz z sosem pieczarkowym. Wersja z sosem podbiła moje serce i myślę, że sos powinien zawsze tu towarzyszyć;) Polecam na odświętny obiad:) 1 pierś z indyka (u mnie 1,2 kg) 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 kajzerki ok. 1/4 szkl. mleka 2 małe cebule 1 małe jajko 300-350 g pieczarek

Smaki Na Talerzu
Zaparzana pierś z indyka w sosie mango-curry – przepis z warsztatów kulinarnych 78

CookUp Studio pod hasłem „Zimowe gotowanie – kulinarne inspiracje na dania z indyka” które poprowadził dla nas szef kuchni Szymon Szelendarek. Znalazłam się tam na specjalne zaproszenie Krajowej Rady Drobiarstwa. Warsztat Kulinarny był poświęcony kulinarnym inspiracjom na dania z indyka, ale nie tylko. Na… Artykuł Zaparzana pierś z indyka w sosie mango-curry – przepis z warsztatów

Jaśkowe Klimaty
Curry z indykiem 130

poście. Ostatnio jemy cały czas ryż przez moje eksperymenty z risotto. Dlaczego? Dowiecie się kiedy indziej. Teraz czas na indyka :) Składniki na curry z indykiem (3 - 4 porcje): 400 - 450 g piersi z indyka cebula 3/4 krojonych pomidorów w puszce mleczko kokosowe 400 ml świeży imbir (około 1 cm) sól pieprz kurkuma curry chili Mięso oczyścić, pokroić

Karola gotuje
Steki z indyka z sambal oelek 220

towarzystwie delikatnego puree ziemniaczanego, ale będzie też fajnym posiłkiem dla sportowców – jeśli podamy go z ryżem. Steki z indyka z sambal oelek: 4 grube plastry piersi z indyka 4 łyżki syropu klonowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki sosu Worcestershire 3 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka sambal oelek (dla fanów bardzo ostrego

Poezja smaku
Szynka z indyka z szynkowara 220

Być może można ją zmniejszyć odrobinę.  Muszę to wypróbować następnym razem.     Składniki: 530 g udźca z indyka (bez kości i skóry) 300 g piersi z indyka 14 g soli peklowej 46 g żelatyny spożywczej 10 g przypraw   Wykonanie: Mięso pokroić na kawałki i każdy kawałek ponacinać.  Wymieszać z pozostałymi składnikami.  Wkładać

Sto kolorów kuchni
Pierś z kurczaka pieczona w śmietanie i zupie cebulowej 371

słońce i godziny spędzone na świeżym powietrzu. Tymczasem nadal w duchu świąt przedstawiam moją propozycję na obiad wgronie rodziny. Składniki: 3 podwójne piersi z kurczaka lub jedna duża pierś z indyka 2 zupy cebulowe duże opakowanie śmietany Pierś myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i błon, przekładamy do naczynia żaroodpornego i obsypujemy zupami cebulowymi, mieszamy, następnie odstawiamy na kilka godzin

Taste Of My Day
Roladki drobiowe ze szparagami 149

Składniki : 3-4 piersi z kurczaka lub indyka (ładne, zgrabne i równe) pęczek zielonych szparagów 2 łyżki serka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki

Codzienne Gotowanie
Zawijany indyk z majerankiem 138

piersi z indyka gałka muszkatołowa majeranek sól morska pieprz dodatkowo folia spożywcza 6 gumek recepturek Przygotowanie. 1. Indyk: Filety z indyka wymyć pod zimną bieżącą wodą, wykroić tłuste i krwiste fragmenty. Pokroić na dwie 15 cm porcje. 2. Zawijanie: Przygotować dwa identyczne kawałki folii spożywczej. Ułożyć filety na pierwszej folii i przyprawić solą morską, pieprzem, majerankiem oraz startą

Pij soki wyciskane
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 220

Składniki: 100 g piersi z indyka 1 łyżeczka sosu teriyaki 1 duża marchewka 100 g selera naciowego 1/2 woreczka brązowego ryżu 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po upływie czasu marynowania

Czarnawisienka
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 195

Składniki: 100 g piersi z indyka 1 łyżeczka sosu teriyaki 1 duża marchewka 100 g selera naciowego 1/2 woreczka brązowego ryżu 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po upływie czasu marynowania

Czarnawisienka
Rolada z indyka faszerowana tapenadą 62

indyka. Jeżeli chodzi o farsz to jak zwykle możecie kombinować ile wlezie. Teraz np. wpadł mi pomysł na farsz bakaliowy… Może za rok. Składniki: 500 g piersi z indyka 2 łyżki tapenady pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy Pierś rozcinamy wzdłuż, ale nie do końca. Chodzi o to, żeby powstał jeden duży płat mięsa(...)rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy. Artykuł Rolada z indyka faszerowana tapenadą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Przykładowy jadłospis - 1700 kcal 517

Przyprawiamy solą i pieprzem oraz papryką wędzoną. Kcal: 221,8   B: 15,4 g; W: 18,7 g; T: 10,3 g Obiad INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI - 100 G mielonej piersi z indyka - 50 g brązowego ryżu - 200 g kalafiora - 100 marchewki - 10 łyżek zielonego groszku - bazylia, oregano, sól, pieprz – do smaku - natka pietruszki - łyżka oleju

Health-Fit-Life
Kotleciki z indyka i świeżymi ziołami 162

Robię takie kotleciki z kurczaka ryby  teraz przyszedł czas na indyka zapraszam na obiad Składniki • 400 g mięso piersi z indyka  •2 jajka • posiekane świeże zioła pietruszka kolendra i lubczyk  • 2 -2,5 czubate łyżki mąki razowej  • sól  • pieprz  • kurkuma • 1 łyżka magii  • 1 ząbek czosnku  • olej do smażenia Sposób

W królestwie smaków Beaty
Curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendrą 199

żyłach! Dzisiaj zapraszam Was na szybkie curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendrą. Curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendra 800 g piersi z indyka 2 łyżeczki przyprawy garam masala szczypta soli 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki kawałek 2 cm imbiru, obrany

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka makaronowa z brokułem i indykiem 178

garnka włożyć w ciężkie dni, a i studentom czy zabieganym młodym parom na pewno nie raz uratuje życie. Zapiekanka makaronowa z brokułem i indykiem (porcja dla dwóch dorosłych i dziecka) 300g piersi z indyka 200g dowolnego makaronu 1 brokuł 200g mozzarelli 3 łyżki śmietany 18% jajko 2 ząbki czosnku oliwa zioła i przyprawy (pieprz, papryka słodka i ostra, rozmaryn

Przepysznik - BLW i nie tylko