pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:505/976)

Spaghetti z cukinii z kurczakiem 179

efekt jest pyszny. Jeśli całość podzielimy na dwie porcje, to jedna będzie miała tylko 230 kcal. Idealna na dietetyczny obiad! Składniki: dwie młode cukinie dwa,ząbki czosnku pierś z kurczaka dwie łyżki ziaren (słonecznik, dynia, sezam) chili, sól, pieprz, pieprz ziołowy łyżka oleju Przygotowanie Słonecznik prażymy na suchej patelni. Cukinię dokładnie myjemy i odcinamy końce i przekrawamy wzdłuż na pół

e-PrzepisyKulinarne
Nuggetsy w panierce kukurydzianej 407

zrobione w domu są zdrowsze i wiadomo z czego i jak są przyrządzone. Nuggetsy są świetną przystawką, przegryzką i oczywiście szybkim daniem obiadowym. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 jajka szklanka mąki  pół szklanki wody 2 płaskie łyżeczki ulubionej przyprawy do kurczaka olej Sposób przygotowania: Piersi myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę

na moim stole...
NALEŚNIKI Z PIWA ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM – 4,50 zł 3352

naleśniki może być również bazą do zwykłej zawijanej wersji na ostro z różnymi dodatkami. Polecamy! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. PIERSI Z KURCZAKA (3 min): > myjemy je, oczyszczamy i kroimy w miarę równe paski lub kosteczkę, jak wolicie. Wrzucamy do miseczki, wsypujemy łyżeczkę słodkiej papryki oraz nieco pieprzu. Wszystko mieszamy i odstawiamy

Nerds Kitchen
Roladki paprykowe z kurczaka zawijane w boczku. PRZEPIS 133

Pyszny paprykowy farsz, soczysty kurczak i chrupiąca boczkowa skórka. Takie właśnie są te roladki. Przepis na roladki paprykowe z kurczaka Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 papryki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, musztarda, 8 plasterków boczku wędzonego, oliwa, łyżeczka papryki w proszku, majeranek, sól, pieprz. Zrób tak: 1 posiekaną cebulę i czosnek razem z pokrojoną w paseczki papryką przesmaż(...)odrobinie oliwy. Gdy papryka zacznie robić się miękka, dopraw papryką w proszku, majerankiem, solą i pieprzem, wymieszaj, zdejmij z ognia. Każdą pierś przekrój wzdłuż, kawałki mięsa rozbij tłuczkiem, uważając, aby ich nie przedziurawić. Każdy oprósz solą i pieprzem, posmaruj cienko musztardą, połóż plasterek boczku, następnie nakładaj farsz (około łyżki na każdą roladkę), zwiń, zawiń w kolejny plasterek boczku i zepnij

Kulinarna Polska
Pulpety z piersi kurczaka, z nutą szałwi i cytryny, w rosole 151

potrawy jej charakterystycznym smakiem i zapachem. Zbliżają się święta, czyli czas w przeciętnym domu, spędzany głównie przy stole. Warto ugotować taki rosołek na poprawę trawienia :) Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka około 2 łyżki masła 1 łyżka listków szałwii 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny sól i pieprz świeżo zmielony 3 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 1/4 średniego selera około

Codzienna kuchnia niecodzienna
Risotto z kurczakiem 379

wytrawnego wina, masła i świeżo starego parmezanu. Dziś proste risotto z tym co akurat miałam pod ręką, czuli kurczakiem i marchewką. Risotto z kurczakiem Składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 szklanka ryżu arborio ok. 2,5 szklanek bulionu ( przygotowanego na bazie   domowej pasty bulionowej ) 1 łyżka

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekany warkocz z kurczakiem i brokułami 345

Proste, szybkie i bardzo pyszne danie na obiad jak i na kolację :) Potrzebujemy: 1 główka brokułów 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 piersi z kurczaka 150g startego sera żółtego 1 mozzarella 1 jajko oregano sól pieprz majeranek Brokuły gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 5 min., kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor, pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem

Kolejny blog o gotowaniu
Chlebki pita z sałatką gyros 299

szklanki mąki krupczatki (może być również tortowa) 25 g drożdży świeżych 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pojedyncza pierś z kurczaka pomidor kilka rzodkiewek garść oliwek przyprawa kebab-gyros sól, pieprz łyżka ketchupu 2 łyżki majonezu Przygotowanie Drożdże rozpuszczamy z cukrem i łyżką mąki w 1/4 ciepłej wody i zostawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka 403

Sałatka...u mnie jak zwykle...prosto i szybko..ilość dowolna...a składniki też można dać wedle własnego gustu.. pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa makaron ogórek pomidory papryka  sałata sól, pieprz sos czosnkowy Kielecki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć

Moje domowe kucharzenie
Tortilla z kurczakiem z czerwonym curry 191

Bardzo lubimy takie kolacje, szybko się je robi i smakują wybornie. Ja użyłam gotowych placków tortilli, szybciej i prościej. Piersi z kurczaka pokroić na podłużne cienkie paski. Doprawić solą, papryką słodką i czerwoną pastą curry. Wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić kawłki kurczaka. Smażych dosłownie chwilkę, co jakiś czas mieszając. Takie cienkie kawałki mięska smażą sie błyskawicznie. Najprościej

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 237

Pyszna i prosta sałatka, idealna na lekki obiad czy kolację. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy 200 g papryki konserwowej 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny oregano przyprawa do kurczaka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z piersi i sosem z sera pleśniowego 391

Pomysł na ekspresowy obiad dla lubiących sery pleśniowe. Wystarczy dodać trochę sera do sosu ze śmietany i uzyska się ciekawy sos, idealny do makaronu i piersi z kurczaka. Obiad prosty, poza zakupem sera zazwyczaj wszystkie inne składniki zawsze mamy w domu. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Soczysty kurczak marynowany w maślance 133

przepisu jak szybko upiec kurczaka, to Niedzielny Kucharz ma dla Ciebie rozwiązanie problemów. Kurczak marynowany w maślance to świetny, przetestowany sposób jak w godzinę upiec aromatycznego, soczystego kurczaka. Przepis jest bardzo prosty, nie trzeba robić jakichś wyszukanych marynat, nacierać kurczaka, ani specjalnie się nim przejmować, kiedy jest już w piecu. Trzeba tylko przypilnować, żeby kurczak marynowany w maślance, która jest(...)chłodniej. Po pół godziny kurczaka zwracamy nogami w prawy róg piekarnika. I gotowe: kurczak marynowany w maślance jest pięknie rumiany i soczysty. Proste, ale skuteczne! Przepis pochodzi z książki Samina Nosrata „Salt, Fat, Acid, Heat”. Polecamy inne nasze przepisy na kurczaka pieczonego w całości: kurczaka faszerowanego wątróbką, chlebem kaszą, pistacjami i żurawiną i inne. Składniki: Kurczak

Niedzielny kucharz
Soczysty kurczak marynowany w maślance 109

karmelizuje się podczas pieczenia, dzięki czemu skórka kurczaka ciemnieje i staje się przyjemnie chrupiąca. Powtórzmy jednak: gdyby kurczak zaczął się za bardzo przypiekać, a pamiętaj, że pieczemy w wysokiej temperaturze, przykryj najszybciej piekące się fragmenty folią aluminiową. Nogami do przodu, czyli jak piec kurczaka w piekarniku Polecamy też patent na wkładanie kurczaka do piekarnika. Polega na tym, że wkładamy tuszkę(...)kurę. Możesz ten etap pominąć. Ale jeśli chcesz, żeby kurczak wglądał jak po pełnej sesji w solarium to: wyciągnij kurczaka z piekarnika, odlej nadmiar sosu jaki wytworzył się podczas pieczenia, obróć kurczaka plecami do góry. Wstaw do piekarnika i podpiekaj jeszcze 10 minut, aż skórka się przyrumieni. Jeszcze raz obróć piersiami do góry, żeby skórka, która nasiąknęła sosem podczas pieczenia

Niedzielny kucharz
Roladki drobiowe ze szpinakiem 150

sytuacji. Roladki drobiowe możemy przygotować wcześniej i na 30 minut przed podaniem włożyć do piekarnika. Na koniec pozostaje nam tylko poodwijać je ze sreberka Roladki drobiowe ze szpinakiem pierś z kurczaka lub indyka opakowanie szpinaku (może być mrożony) 300 g serka topionego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki masła ulubione przyprawy (u mnie sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy) ponadto(...)zacznie zmieniać barwę dodać szpinak (mrożony należy rozmrozić i dokładnie wycisnąć). Gdy szpinak zmniejszy swą objętość dodać serki topione i doprawić pieprzem i solą. Odstawić do ostudzenia. Pierś drobiową pokroić na niewielkie plastry i rozbić cienko tłuczkiem (między dwoma kawałkami folii, aby mięso się nie porozrywało). Gotowe plastry przyprawić wedle upodobania, nałożyć porcję farszu szpinakowego i zwinąć w roladki. Każdą

Pieguskowa Kuchnia