Pierogi leniwe z zakwasem 177Kolejny pomysł na wykorzystanie części zakwasu żytniego. Kluski są bardziej wyraziste w smaku. Smakują wybornie z dodatkiem samego masła i soli. Podane ze smażonymi na maśle
Kucharzyca
Racuchy drożdżowe z jabłkami 177Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosi
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 224Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? To pytanie, które powinniśmy sobie zadawać zdecydowanie częściej. Niestety tego nie robimy. Badania pokazują, że chleb jest najczęściej wyrzucanym przez nas produktem
365 dni dookoła kuchni
zielone kopytka ze szpinakiem 132[Głosów: 3 Average: 5 /5] składniki: 500 g ziemniaków, ugotowanych w osolonej wodzie 100 g szpinaku świeżego 1 jajko 1 -2 łyżki
Domowy Smak Jedzenia
Praktyczna kuchnia. Co powinno się znaleźć w każdej kuchni? 160Kuchnia to pomieszczenie, które powinno cechować się przede wszystkim wysoką funkcjonalnością. Co powinno się więc znaleźć w każdej kuchni, aby była ona praktyczna? Odpowiedź znajdziesz w
Moja smaczna kuchnia
Pierogi z jagodami 147Składniki: ( porcja na 50 sztuk) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Woda ciepła ok. 3/4 szklanki Żółtko Sól szczypta Nadzienie: Jagody 300 g Cukier 2
Kulinarne przygody
Ravioli z pieczarkami, podgrzybkami i ricottą / Ravioli with mushrooms and ricotta 203Scroll down for recipe in English. Uwielbiam pieczarki i grzyby więc wpadłam ostatnio na pomysł, aby połączyć to ze sobą. Tak powstał farsz do pierożków ravioli
Delicious Place
kopytka i kotleciki mielone w sosie pomidorowym... 157Składniki: kopytka: ziemniaki ugotowane ciepłe 1 kg, mąka tortowa - ile potrzeba w miejsce po wyjęciu części ziemniaków + mąka ziemniaczana 1 łyżka, jajka 1 sztuka "XL", sól
W Mojej Kuchni Lubię
GNOCCHI 221Sprawdzony i prosty przepis na kluseczki gnocchi, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Charakterystyczne w wyglądzie gnocchi smakują z sosami na ciepło, np
Zasmakuj Kuchni
Pomysł na szybki obiad z resztek 245Co mi ostanio zostało z obiadu? Ziemniaki i dynia, więc dzisaj ugotowałam gnocchi dyniowo ziemniaczane. Uwielbiam odgrzewane i zrumienione gnocchi. Gdyby nie zawierały aż tyle węglowodanów
codojedzenia
Pokrzywowe naleśniki z twarożkiem 180Wiosenne, zdrowe naleśniki z pokrzywami. Tak tak dobrze słyszycie. Pokrzywa najlepsza jest młoda, majowa, a że w kwietniu już też można ją spotkać to trzeba korzystać
wesoła kuchnia
Kopytka ziemniaczane ze szpinakiem 189Odczaruj kopytka ziemniaczane za sprawą szpinaku. Sam szpinak smaku nie nadaje, zaś pięknego koloru, jak również wartości odżywczych, bo o ile ziemniak ma ich niewiele, tak
Kraina Miodem Płynąca
Kluseczki serowe z czosnkiem niedźwiedzim i palonym masłem 149Wiosną poszukujemy świeżości, koloru i lekkości na talerzu. W ten schemat idealnie wpisuje się czosnek niedźwiedzi - pierwsza wiosenna nowalijka, która pojawia się na przełomie
Wędrówki po kuchni
Empanadas z kurczakiem i oliwkami 159Empanadas to pierożki pochodzące z Meksyku i Ameryki południowej. Występują w różnych odmianach, zależnie od kraju i regionu (najwięcej […] Artykuł Empanadas z kurczakiem i oliwkami
PanGotuje
Calzone z warzywami i mozzarellą 184Jeśli macie mieszankę bez, doprawcie je wg uznania. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy. Środek smarujemy łyżką przecieru. Na jednej połowie układamy warzywa. Posypujemy połowa mozzarelli. Całość przykrywamy drugą połową ciasta, tworząc pieróg. Wierzch smarujemy resztą przecieru i posypujemy resztą sera. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego :) Artykuł Calzone z warzywami i mozzarellą pochodzi z serwisu Mienta
Mienta blog