pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:75/198)

Pyszne pierogi wg Aleex 222

studenckiego zawsze mogli sięgnąć do zamrożonych zapasów i zjeść pyszne pierogi, tak bardzo przypominające dom i babcię. Oczywiście w swojej kuchni też przygotowywałam pierogi. Szukałam jednak swojej wersji tego dania, eksperymentowałam z farszem, próbowałam różne odmiany ciasta. Ostatnio stwierdziłam, że MUSZĘ nauczyć się robienia pierogów. Dlaczego? Po pierwsze – wszyscy je lubimy, moje dzieci nadal za nimi przepadają(...)szkl ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) • 1 szkl ciepłego mleka • szczypta soli Farsz mięsny: • kurczak 1,5 kg ugotowany • 2 skrzydełka z indyka • 1 marchewka • 2 cebule • przyprawy: sól, pieprz • bulion • olej Farsz pieczarkowy: • 500 g pieczarek • 2 cebule • olej • przyprawy: sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Przygotować farsz mięsny: mięso oddzielić od kości, zemleć razem z marchewką. 2. Na patelni

W mojej kuchni
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 160

Była ważnym składnikiem jadłospisu zarówno ludzi ubogich, jak i szlachty. Kasza gryczana może być dodatkiem do drugiego dania, a także można z niej przygotowywać kotlety, placuszki, farsze do gołąbków i pierogów. A ze zmielonej kaszy gryczanej całej otrzymuje się mąkę gryczaną, którą można wykorzystać do wypieków. Co jeszcze warto wiedzieć o kaszy gryczanej? Niestety mimo licznych właściwości zdrowotnych

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 162

Była ważnym składnikiem jadłospisu zarówno ludzi ubogich, jak i szlachty. Kasza gryczana może być dodatkiem do drugiego dania, a także można z niej przygotowywać kotlety, placuszki, farsze do gołąbków i pierogów. A ze zmielonej kaszy gryczanej całej otrzymuje się mąkę gryczaną, którą można wykorzystać do wypieków. Co jeszcze warto wiedzieć o kaszy gryczanej? Niestety mimo licznych właściwości zdrowotnych

Kuchnia MagdaLeny
Drożdżówki maślankowe z jabłkami i orzechami - fit 189

cynamon i dusić przez kilka minut. Odstawić do przestudzenia wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, następnie podzielić na 8 równej wielkości kawałków. Ciasto rozpłaszczyć w dłoni na placuszek, nałożyć farsz jabłkowy, zlepić jak pieroga, następnie uformować i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Powtórzyć czynność do wykończenia składników. Przykryć i odstawić do napuszenia bułeczki posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie z grzybami wg Aleex 222

prace na święta przełożyłam na “po niedzieli”. No i teraz zmagam się z kumulacją. Ale daję radę. Już kończę gotować bigos. Za chwilę zamknę w słoikach śledzie. Farsz na uszka i pierogi już czeka. Pierniki przełożone (mam nadzieję, że wasze też). Jeszcze jutro kilka działań i w sobotę mogę ruszać do Lublina. Zanim złożę Wam życzenia i wyjadę, dzielę

W mojej kuchni
Calzone z kurczakiem na suchych drożdżach. 188

keczupu z cukinii  swojej roboty. Na keczup posypać utarty ser. Następnie na połowę placka wyłożyć część farszu. Można jeszcze dodatkowo posypać farsz serem. Przykryć częścią bez farszu i zlepić jak pieroga. Dodatkowo zawinąć zlepienie do góry, wtedy mamy pewność, że nam się nie rozlepi. Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę lekko wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów również wysmarować

Agusiowe smakołyki
Pierogi ruskie 198

Moje ulubione pierogi. Ziemniaczano-serowy farsz i delikatne ciasto. Wykonanie dość pracochłonne, ale naprawdę warto. Dobrze smakują również odsmażone na patelni lub okraszone podsmażoną cebulą. Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości

Bullio
Omlet z szynką, serem i pomidorami 208

Omlet z szynką, serem i pomidorami to nasza propozycja na szybkie i co ważniejsze bardzo pożywne śniadanie. Wbrew pozorom nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepszy przepis na mięciutkie jagodzianki 144

wyciągamy na blat posypany odrobiną maki. Z ciasta uformować wałek i podzielić go nożykiem na 16 równych części. Każdy kawałek rozpłaszczyć dłonią i nałożyć na niego łyżkę farszu jagodowego. Skleić jak pieroga a następnie uformować bułeczkę.( Jak to zrobiłam można obejrzeć w filmie poniżej). Gotowe bułeczki przykrywam ściereczką i dopiero wtedy nastawiam piekarnik na 180 stopni. Gdy piekarnik się

Kulinarne przygody
Oszukane przepiórcze udka (vel „gruszki”) 174

środek ciasta wykładamy porcję farszu (u mnie mniej więcej jedna łyżeczka). Brzegi ciasta nie powinny zawierać farszu, gdyż nam się nie skleją. Zlepiamy więc ciasto z farszem tak jakbyśmy lepili pierogi, po czym całość przekrawamy na pół. Powinniśmy otrzymać dwa pierożki, każdy z wystającym paluszkiem. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu. Połówki pierogów maczamy w jajku

Smaki Na Talerzu
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 214

cebulą i w oleju z cebula i korniszonem - śledziem niestety jestem rozczarowana; jest wymoczony, niesłony i bez wyrazu, pierogi z twarogiem, ziemniakami i lubczykiem (25 zł) - pierogi smaczne, ciasto miękkie, farsz lekko pikantny, niepotrzebnie tylko zostały wykąpane w ogromnej ilości tłuszczu na talerzu, sałatka z krewetkami, jajkami i młodym szpinakiem (34 zł) - sałatka wygląda ładnie, lecz jest zupełnie

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z bryndzą. 146

sobą połączone. Pamiętamy, że bryndza jest dość słona. Na obsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto. Wykrawamy z niego koła przy pomocy szklanki. Na środku każdego umieszczamy trochę farszu i zalepiamy.  Gotowe pierogi wrzucamy na wrzątek i gotujemy 3-4 minuty. Odcedzamy i przekładamy do miski z odrobiną roztopionego masła. Podajemy z jogurtem naturalnym, cebulką i rzeżuchą. Smacznego

DominikaDolci
Omlet z awokado i pomidorkami 249

Praktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami 308

Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami 303

Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!