Najlepszy przepis na mięciutkie jagodzianki

Najlepszy przepis na mięciutkie jagodzianki

Najlepszy przepis na mięciutkie jagodzianki

Składniki: ( na 16 jagodzianek, szklanka 250 ml) Ciasto:  500 g mąki pszennej luksusowej typ 550 + łyżeczka mąki na rozczyn drożdzowy 30 g drożdzy 3 żółtka 1/2 szklanki cukru + łyżka cukru na rozczyn drożdzowy 1 szklanka mleka 100 g masła łyżeczka cukru z wanilią Jagodowe nadzienie: Jagody 300 g Cukier puder 3 łyżki Mąka ziemniaczana łyżka Dodatkowo: kilka łyżek mleka  Szklanka cukru pudru + 4 łyżki gorącej wody na lukier Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję