pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:63/198)

Pierogi z wędzonym łososiem 185

Już od jakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia czegoś z wędzonym łososiem, który czekał w zamrażarce. Padło na pierogi. Mięciutkie ciasto, farsz z dodatkiem białego sera, a dopełnieniem jest sos śmietanowo-koperkowy. Bez niego- przyznaję bez bicia smakowałyby mi zdecydowanie mniej.  Zrobiłam małą porcję, jak to zwykle bywa z nowościami, ale jeśli jesteście smakoszami

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z marchewką i tofu 260

Jakiś czas temu zobaczyłam u Figi pierogi z marchewką (klik!). Urzekły mnie i wiedziałam, że będę robić. Nadzwyczaj nie lubię lepienia pierogów. Lubię dużo farszu, więc najczęściej kończy się to niewielką katastrofą – nakładam za dużo farszu, brzegi kółek się nie stykają, trzeba wszystko naciągać, kombinować i ostatecznie mam w rękach bezkształtną kluchę umazaną ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Sposób na chrupiące frytki z piekarnika – płukane, moczone w słodkiej kąpieli i tylko z odrobiną oleju 211

Gala, Bila, Justa).   Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda).   W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo

Karo in the Kitchen
PERFEKCYJNIE UPRAŻONA KASZA 178

jednogarnkowych  potraw typu STIR-FRY lub posypek do zup. Najprościej serwować kasze jako dodatek do obiadu lub zajadać z owocami czy warzywami. Mogą być świetnym składnikiem farszy, np. do pierogów, naleśników, zapiekanych cukinii, czy bakłażanów.  SKŁADNIKI / 4 porcje 1 szklanka kaszy / jaglanej, gryczanej, jęczmiennej 2 szklanki gorącej wody  1 łyżka masła (ok. 20 g) szczypta soli

cool and minty
PIZZA CALZONE 147

Pizza calzone jest przygotowywana na kształt dużego pieroga, dzięki czemu farsz jest zamknięty w środku. Można przygotować je z różnym nadzieniem, pieczarkowym, szynkowym lub serowym, u mnie dzisiaj wersja z farszem mieszanym. Polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Samosy 253

Smażone lub pieczone pierogi z warzywnym farszem. Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Ze względu na dzieci przygotowałam je w piekarniku a nie na patelni, z dwoma rodzajami farszu. Podałam z dwoma wiosennymi dipami ( pikantnym i łagodnym). Składniki ciasto … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Mini calzone z mięsem mielonym i pieczarkami 189

części. Rozwałkowujemy każdą część ciasta na grubość około 0,5 cm i wycinamy koła miseczką o średnicy 15 cm. Krok 6 Na ciasto nakładamy farsz i sklejamy pieroga. Krok 7 Układamy pierogi na blaszce posmarowanej tłuszczem. Smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni (góra, dół) przez 20 minut. Smacznego   Można podawać z sosem

Coś bym zjadła
Kurpiowskie pieczone pierożki wigilijne 1317

zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i pokroić w kwadraty. Na każdy kwadrat nałożyć farsz i zlepić pierogi. Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i piec w temperaturze 180 o C przez około 20 - 25 minut

Mama Gotuje
Bułeczki z pieczarkami 159

ściereczką lub folią aby nam się nie zsychały. Z kawałka ciasta uformować kulkę, rozwałkować na placek o wielkości ok 12 cm, nałożyć 3-4 płaskie łyżki farszu, zlepić jak pierogi, tak aby było jak najmniej wolnej przestrzeni w naszym pierogu, skrajne rożki sczepić ze sobą, lekko zrolować, odstawić na blaszce do wyrośnięcia łączeniem do dołu

moj przepis na
Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem 198

regionalny smak i potrawę.  I każdy z nich zastanawiał się dość długo. Pierwszą reakcją wśród Gorzowian były bułeczki z pieczarkami, a po chwili wymieniali bliny, kartacze, pierogi z przeróżnymi farszami, kapustę z grochem czy też marynowane grzyby. Rosół z domowym makaronem lub lanymi kluseczkami, zupa grzybowa z lanymi kluseczkami, kotlet schabowy. Nikt nie potrafił jednoznacznie wskazać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi z kaszanką 166

osobnej patelni zrumieniamy pokrojoną w średnią kostkę cebulkę, przekładamy do kaszanki. Dokładnie mieszamy. Ciasto cieniutko rozwałkowujemy, podsypując delikatnie mąką. Wykrawamy kółka (około 8cm), wykładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy pierogi. Partiami wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 7-8 minut. Podajemy z roztopionym smalczykiem.  Z przepisu wychodzi około 60-70 pierogów

Gotowanie moimi oczami
Jak zrobić domowe pyzy – czyli ziemniaki do potęgi trzeciej 367

Flaming, Gala, Bila, Justa). Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda). W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo wszystko

Karo in the Kitchen
Kluski śląskie idealne 212

Gala, Bila, Justa).   Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda).   W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo

Karo in the Kitchen
Uszka z kapustą i grzybami do barszczu + jak formować uszka? 204

utwardzenia tudzież wodę dla rozrzedzenia ciasta. Odstawiamy do miski przykrytej wilgotną ściereczką. Przed rozwałkowaniem ugniatamy jeszcze chwilę. Ciasto powinno być cienkie, ale nieco grubsze niż na pierogi. Składniki na farsz: - 300 gram kiszonej kapusty - garść grzybów (dowolna ilość tak naprawdę, zależy jak bardzo lubicie grzyby - ja dodaję "na oko") - 1 cebula - masło - sól - pieprz Przygotowanie farszu: Grzyby zalewamy wrzątkiem

Życie zamknięte w smaku