pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:143/198)

Pierogi z piekarnika z mąki grochowej z soczewicą i dynią makaronową 233

wykonany przez tatę Szkrabiny (napewno Wam pokażę). Pierogi można zjeść bez niczego, można podać z surówką, sosem pomidorowym, czy polać roztopionym masłem Składniki: Ciasto : - 2 szklanki mąki grochowej - 5 łyżek oliwy z oliwek - 1 szklanka wrzątku - sól do smaku - mąka 00 do pizzy około 1 szklanki (można użyć mąki tortowej) Farsz: -  ½  średniej dyni makaronowej - 1 ½ szklanki

Szkrab Je Sam
Pierogi z serem 137

Dziś na obiad pierogi z białym serem. Autorem tego przepisu jest moja babcia wszyscy sobie chwalą ich smak mam nadzieje, że wam także zasmakują! Składniki na ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - łyżeczka masła - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 jajko Farsz: - 1/2 kg sera - 2 żółtka - 1 całe jajko - łyżkę kaszy manny

Tanio szybko zdrowo
Pierogi z dynią i mascarpone 168

Jesienne pierogi z delikatnym, kremowym nadzieniem z dyni, serka mascarpone i karmelizowanej cebuli. Jestem pewna, że dodadzą trochę ciepła i radości chłodnym jesiennym dniom. ciasto: 350 g mąki pszennej jajko 1/3 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju nadzienie: 200 g puree z dynii* 100 g mascarpone niewielka cebula łyżeczka masła klarowanego łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu łyżeczka miodu pół łyżeczki(...)maśle. Dodajemy miód i ocet i chwilę karmelizujemy. Dodajemy ją do nadzienia, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Na każdy nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi. Wrzucamy je partiami do gotującej się osolonej wody. Gdy wypłyną na wierzch gotujemy kilka minut do miękkości ciasta. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem. Smacznego

Mienta blog
Tortelloni z sosem botwinkowo śmietanowym. 176

Tortelloni czy tortellini? mogłoby się wydawać , że w jednym z tych wyrazów z pewnością jest błąd. Otóż nie! tortellini to małe włoskie pierożki nadziane farszem mięsnym

Radość kipiąca uśmiechem.
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem 108

wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy 1 łyżeczkę farszu, zawijamy pierożki w sakiewki. Gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut. Na początku gdy wrzucamy woda powinna mocno bulgotać gdy już wrzucimy pierożki i one wypłyną, zmniejszamy płomień tak by woda ledwie pyrkała. Podawać możemy ze świeżą natką pietruszki.   Artykuł Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem pochodzi z serwisu Moja Qchnia

MojaQchnia.pl
Uszka z kapustą i pieczarkami 153

tylko uszka do świątecznego barszczu, ale także pierogi z dowolnym nadzieniem i na każdą okazję :) Bardzo dobrze się je też odsmaża, ponieważ się nie rozlatują. Te uszka na zdjęciach lepiła moja córka :) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny (u mnie Kasia) 1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody Składniki na farsz: 1 kg kiszonej kapusty 600 gramów pieczarek

Szczęśliwa kuchnia
Uszka z kapustą i pieczarkami 156

tylko uszka do świątecznego barszczu, ale także pierogi z dowolnym nadzieniem i na każdą okazję :) Bardzo dobrze się je też odsmaża, ponieważ się nie rozlatują. Te uszka na zdjęciach lepiła moja córka :) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny (u mnie Kasia) 1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody Składniki na farsz: 1 kg kiszonej kapusty 600 gramów pieczarek

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pierogi z mięsem drobiowym (rosołowym) 157

Pomysł na wykorzystanie ugotowanego mięsa drobiowego. Zawsze kiedy gotujecie rosół czy po prostu wywar drobiowy pod inną zupę, możecie użyć mięsa do przygotowania farszu. Nie zmarnują

Bullio
Maślankowe pierogi z bobem i salami 146

Sezon na bób otwarty w pełni, lubicie? Bo ja uwielbiam szczególnie taki młodziutki bez twardych jeszcze łupinek. Elastyczne mięciutkie ciasto robione na maślance i farsz z

Wanilia i Kardamon
Pierogi z kapustą i grzybami z nutą lubczyku w cieście z piegami ze szpinaku 173

najbliższych dniach zaprezentuję Wam moje autorskie pierogi rybne z serem i koperkiem (koloru bordowego od buraka). A teraz zapraszam do lepienia! Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 200 ml ciepłej wody do koloru: trochę rozmrożonego na patelni rozdrobnionego szpinaku, ja dodałam 2 łyżki Składniki na farsz: 500 g kwaszonek kapusty

Zasmakuj Kuchni
Drożdżowe pierożki z szynką 170

Pierożki stanowią doskonałą przekąskę, upiekłam je na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące. Ciasto z mąki orkiszowej jest dużo bardziej sycące niż ze zwykłej mąki pszennej

Bajeczna Kuchnia
Tarta z botwinką. 144

botwince w śmietanie i  pierogach z botwinką przyszedł czas na tartę z botwinką, która jest pyszna!!! Kruche ciasto wypełnione soczystym, lekko pikantnym, aromatycznym, różowo-zielonym wnętrzem. Pycha!!! Składniki na tartę z botwinką CIASTO: 200 g mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny 2 żółtka FARSZ: 250 g botwinki (same liście i łodyżki) 2 łyżki

Rozpustne gotowanie
Pierogi z makiem i sosem pomarańczowym 202

Pierogi z makiem i sosem z soczystej pomarańczy to propozycja na wyjątkową kolację wigilijną, tradycyjne smaki w nowym wydaniu,doskonale współgra ze sobą połączenie ciasta maku i sosu pomarańczowego, cud miód! Składniki Ciasto: 30 dag mąki pszennej+ do podsypania 1 jajko ciepła woda szczypta soli Farsz makowy: 20 dag suchego maku 1 szklanka mleka 1,5 łyżeczki masła

Wanilia i Kardamon
Smażone pierogi z łososiem, gorgonzolą i sosem bazyliowym 131

dłuższego czasu „ chodziły za mną „ pierogi. Co prawda lepienie ich nie należy do moich ulubionych czynności , ale jak już się za nie biorę tak wszystko idzie sprawnie , jak najlepszej kucharce. Dziś mam dla Was przepis na wersję mniej spotykaną , co absolutnie nie oznacza , że mniej smaczną. Delikatne ciasto wypełnione przepysznym farszem z łososia , sera gorgonzoli i lekkiego sosu

Ostra na Słodko
Calzone z kurczakiem 179

Wyśmienita pizza zawinięta w kształt pieroga. Nadzienie pieroga zależy już tylko od Was. Możecie włożyć do środka dosłownie wszystko to co lubicie. U mnie były to podstawowe składniki jakie miałam pod ręką. Na 2 duże calzone: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 25 g drożdży 1 szklanka letniej wody 2 łyżki oleju 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki(...)Formujemy kulę i odstawiamy w misce, przykryte ściereczka na 60 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. Każdą cześć rozwałkowujemy na kształt koła o średnicy 26 cm. Farsz: Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Czerwona paprykę kroimy w kosteczkę, cebule w piórka. Filet z piersi kurczaka kroimy na małe kawałeczki, przyprawiamy przyprawą kebab gyros. Smażymy do miękkości

VioletoweKucharzenie