pierogi ciasto - 4070 przepisów (strona:224/272)

Smak Świąt - Agnieszka Maciąg / KONKURS 195

wygładzająca skórę, okłady na zmęczone oczy czy cytrynowa maseczka do paznokci! Z pewnością jeśli zapytam Was o to jakie zapachy kojarzą Wam się ze świętami - pomyślicie o wszystkich cytrusach, ciastach, pierniczkach i korzennych przyprawach. To zapachy w domu sprawiają, że czujemy się dobrze, błogo i przytulnie. Agnieszka Maciąg namawia nas do aromaterapii - chce, abyśmy zapachem zaczarowali zimę! Dokładnie przedstawia informacje(...)occie balsamicznym, zupa grzybowa z suszonych grzybów leśnych z kluseczkami czy doskonała zupa z łososia z duża ilością koperku! A może wykwintna zupa krewetkowa z porami i szafranem, pierogi z suszonymi śliwkami i cynamonem, bigos postny z leśnymi grzybami, ziołami i miodem czy gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami! Pyszne kotleciki z grzybów leśnych z ziołami, kurczak po turecku

Plate of Joy
Cepeliny z mięsem i lubczykiem 389

Cepeliny z mięsem i lubczykiem Ostatnie podrygi, ciężkiej, zimowej kuchni , to właśnie cepeliny " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Kluseczki Gnocchi 148

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Pielmienie syberyjskie z wołowiną 230

Syberyjskie pierożki. Absolutnie legendarne danie w kuchni rosyjskiej. Malutkie, nadziane surowym mięsem, doprawione pieprzem i surową cebulą. Odrobina rosołu, kwaśna śmietana, masło, usiekany koper. Suto posypane

Karo in the Kitchen
Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej 157

Cechą charakterystyczną kuchni niemieckiej jest to, że jest różnorodna i niejednolita. Każda część Niemiec ma swoje smaki. Jest bardzo podobna do kuchni polskiej. Jeżeli chodzi o

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pancakesy z dyni wg Aleex 138

Dynia jest świetna! Nie miałam pojęcia, że daje aż tyle możliwości i można ją wykorzystywać pod wieloma postaciami. W tym roku, “z pewną taką nieśmiałością”, sięgnęłam

W mojej kuchni
Puszyste naleśniki z kaszy manny wg Aleex 1549

Weekend spędziłam na szkoleniu. Wprawdzie nie wiązało się ono ze szkołą, ale było bardzo interesujące. Podczas dwóch dni przekazano nam ogrom wiedzy. Niezwykle intensywne wykłady trwały

W mojej kuchni
Babcine parowce z sosem karmelowym domowej roboty. 165

 Smak z mojego dzieciństwa, przepis mojej babci. Nie jadłam tego już kilka dobrych lat, ostatnio robiłam jak jeszcze babcia żyła, a to już 3,5

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pampuchy z malinami i recenzja bambusowego parownika 172

Mąkę przesiewamy, wbijamy jajko, wlewamy wyrośnięty zaczyn, dodajemy sól oraz sproszkowaną, zieloną herbatę matcha i przestudzone masło. Zagniatamy i pozostawiamy pod przykryciem na ok 1 godzinę. Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy podsypując delikatnie mąką jeśli się lepi do rąk, dzielimy na 6 części, każdą rozpłaszczamy, na środek dajemy po ok 3 mrożone maliny i zlepiamy. W dłoniach nadajemy kształt(...)wszystkiego za jednym zamachem i zminimalizujemy możliwość przywierania do spodu potraw takich właśnie jak pampuchy - miałam z tym problem za pierwszym razem, choć to może reguła nie jest;) czy pierogów- choć te są dopiero przede mną.  Wykonany jest w 100% z bambusa, bez dodatkowych metalowych wiązań, unikniemy więc metalicznego posmaku, który mógłby się w trakcie parowania wydobyć

Kuchnia w czekoladzie
Rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy oraz fotorelacja z dyniowych warsztatów 186

N a farmie dyni w Powsinie   od koniec września odbyły się warsztaty kulinarne w towarzystwie marek TABASCO i Kikkoman. Od ilości dyń można było dostać

SzczyptaSmaQ
Uszka z suszonymi grzybami 96

Nie wyobrażam sobie Wigilii bez czerwonego barszczu z uszkami, bo odkąd siegam pamięcią zawsze gościł na wigilijnym stole w mojej rodzinie. Prawdę mówiąc

To co kocham
Roladki schabowe i kluski śląskie 138

Roladki i kluski śląskie to tradycyjny obiad, który pewnie często serwujecie swoim bliskim. Jest przy tym trochę roboty ale efekt zadowala nawet najbardziej wybredne podniebienia. Moja

Smakołyki Asi
Langos - prawdziwy placek po węgiersku czyli jak Jara Cimrman wymyślił czeski fast food 132

był kiedyś na Węgrzech, to spotkał pewnie okrągłe drożdżowe placki na ciepło zwane langosami lub langoszami. Zupełnie nie przypominają one tego co jest serwowane w podrzędnych barach w towarzystwie pierogów z paczki jako placek po węgiersku, gdzie węgierska jest tam chyba tylko papryka :)  Zgodnie z kryterium uzualnym, mamy kolejną "naszą prawdę" zaraz po rybie po grecku i fasolce(...)Wykonanie: Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i zasypujemy małą ilością mąki. Jak powstanie piana dodajemy resztę mąki, ziemniaki i ugniatamy. Możemy dosypać więcej mąki, bo ciasto nie ma być klejące. Urywamy kawałki, formujemy kulki i rozpłaszczamy je na placki wielkości małego talerza, które następnie smażmy na głębokim oleju. Możemy je upiec, ale proponuje dodać trochę oleju

Kryzysowa Książka Kucharska
Rolada waflowa z nadzieniem ruskim 154

dziwacznie? Pierwszy raz jak o tym przeczytałam, też miałam nietęgą minę, ale co tam. W domu miłośnik pierogów jest, a żona niestety czasu zbytnio nie ma, żeby zagnieść pierogi, więc pomyślałam, że spróbuję takiej rolady, tym bardziej, że w szafce zalegało mi kilka suchych wafli. Pierwsza obawa dotyczyła wafli. Czy taki suchy wafel nie złamie się? A jednak(...)Kroimy w plastry i panierujemy lub nie i odsmażamy na maśle. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/rolada-waflowa-z-nadzieniem-ruskim/ MieszamWGarnku Artykuł Rolada waflowa z nadzieniem ruskim pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania