pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:169/865)

Papryka duszona 87

łatwa potrawa. Całe danie wege przygotujesz na jednej patelni. Papryka duszona może być samodzielnym daniem do pieczywa. Przestudzona jako składnik sałatki. Świetnie pasuje do dań z makaronu, ziemniaków, mięsa pieczonego, kotletów. Papryka w tej wersji smakuje z mięsem, np. z pieczonym kurczakiem . Paprykę duszoną na talerzu możesz posypać dodatkowo parmezanem, serem feta lub serem kozim, udekorować natką, bazylią

Zasmakuj Kuchni
Zdrowe przekąski wspierające odchudzanie 110

piekarniku. To nie to samo co jedzenie na surowo, ale zawsze będzie to o wiele zdrowsza opcja niż kupowanie chipsów czy innych ultra przetworzonych produktów. Pieczone słodkie ziemniaki, karczochy, maniok czy pasternak to super smaczne opcje i bardzo łatwe do wykonania. Wystarczy je cienko pokroić, posypać solą i pieprzem (lub jakąkolwiek inną przyprawą, którą lubisz) i skropić odrobiną

ProstePesto.pl
Ryba po hiszpańsku 92

patelni, ale jeśli używacie delikatnej białej ryby, która z łatwością się rozpada, lepiej po prostu poddusić ją w sosie bez podsmażania. Ryba po hiszpańsku świetnie smakuje z ziemniakami (również pieczonymi), ryżem, kaszą lub po prostu chrupiącym pieczywem. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na ryby :) Polecam również moja pyszną rybę z piekarnika z sosem pieczarkowo-koperkowym: Kliknij

Lekcje w kuchni
Kotleciki szu szu 83

szybkie w przygotowaniu kawałki mięsa na obiad. Nieduże kotleciki smażone w pysznej i aromatycznej marynacie są bardzo soczyste i mięciutkie. Idealne na danie obiadowe, które podasz z ziemniakami: puree, pieczonymi lub domowymi frytkami. Najbardziej pasują do nich surówki, bukiet dowolnych warzyw, tradycyjna marchewka z groszkiem lub buraczki. Jeśli zdecydujesz się podać je z frytkami polecam jako dodatek surówkę colesław

Zasmakuj Kuchni
Skrzydełko czy nóżka? 92

skrzydełka nie przejmuję się etykietą dobrego wychowania i jem je rękoma. Przeznaczam 5 – 6 skrzydełek na osobę. Podaję je z różnymi dodatkami jak dip czosnkowy , czosnkowe młode ziemniaki , czy pieczone warzywa . Skrzydełka z kurczaka 4 – 6 porcji Składniki: 24 skrzydełka z kurczaka, około 2 kg 2 cebule 1 czosnek solo 50 ml oliwy z oliwek

codojedzenia
Mięsne muffinki z suszonymi pomidorami i mozzarellą 123

wystającą szynką. W ten sam sposób przygotować pozostałe muffinki. U mnie wyszło 9 sztuk. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30-35 minut. Gotowe mięsne muffinki podałam z pieczonymi warzywami (ziemniaki, marchewka, cebula) i sosem czosnkowym

Monia miesza i gotuje
Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką 81

Artykuł Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Kotlety jajeczne 120

dzieciństwa. Moja mama nawet najprostszą potrawę potrafiła zamienić w wielki smakołyk. Kotlety z jajek uwielbiam do dziś i często przygotowuję dla mojej rodziny. Świetnie komponują się z ziemniakami lub pieczonym frytkami oraz sałatką ze świeżych warzyw. Do środka kotletów możecie również dodać szczypiorek, koperek bądź posiekaną natkę pietruszki. Pycha!   Kotlety jajeczne - składniki:   (6 sztuk) 6 jajek ugotowanych

Di gotuje
Ziemniaki zapiekane z jarmużem 131

ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z JARMUŻEM idealnie pasują jako dodatek do białego mięsa.... Artykuł Ziemniaki zapiekane z jarmużem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Surówka z kiszonej kapusty i ogórków 95

Prosta i pyszna surówka, pełna witamin z kiszonek. Idealna jako dodatek do drugiego dania. Można również samodzielnie ją podjadać. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami i ulubionym mięsem. Ja podałam z odsmażanymi na maśle tłuczonymi ziemniakami i pieczonym filetem z kurczaka. Teraz zimą bardzo polecam Wam taką surówkę. Potrzebujemy: 50 dag kiszonej kapusty 8 średnich ogórków kiszonych 2 średnie marchewki

Izabelawkuchni
Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką 94

Artykuł Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Paluchy drobiowe z pieczarkami 177

kukurydzianych.  Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy paluchy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ziemniaczkami pieczonymi, frytkami oraz surówką

Kuchnia MagdaLeny