pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:148/267)

Śledzie w pomarańczach i szafranie 173

Śledzie w pomarańczach i szafranie nie dość, że pięknie ciszą oko, to także doskonale smakują. Gózdzki i pomarańcze to idealny duet, a na dodatek wspaniale komponuje się z rybą A na blogu znajdziecie całe mnóstwo śledziowych smakołyków 😍: Śledzie w sosie musztardowym Śledzie w majeranku Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka(...)śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Śledzie w pomarańczach i szafranie Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania 2 dni Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z buraków, fasoli i sera feta 162

Sałatka z fasolą Jaś, burakami i serem feta Fasola i ser feta lub kozi to super połączenie, które świetnie sprawdza się w różnych sałatkach. Te składniki

Korniszonki
Sos pomidorowy ze śliwkami 128

chwilę czekam cały rok. Uwielbiam pieczone śliwki pod kruszonką migdałową i sałatki z pomidorów ze świeżymi ziołami i mozzarellą. Idealnie sprawdzają się jako lunch do pracy. W tym roku przygotowałam po raz pierwszy bardzo aromatyczny sos na bazie pomidorów i śliwek. Doskonały do pizzy, makaronu, grillowanego mięsa czy ryb. Sprawdzi się świetnie jako dip na grillowe spotkania z przyjaciółmi

Moja smaczna kuchnia
Sos hamburgerowy domowy 212

również do surowych warzyw, mięs i ryb. Sos hamburgerowy Składniki: 450 – 500 ml sosu 300 ml domowego majonezu, tutaj przepis 1 duża czerwona papryka 2 czerwone chili sólo do smaku 1 łyżeczka soku z limonki lub wedle smaku Paprykę i chili upiecz w piekarniku nastawionym na 220ºC na funkcję pieczenie lub grill. Słodką paprykę obierz ze skórki i usuń

codojedzenia
Dorsz w razowej panierce 142

udaje, ale ostatnio dostałam książkę "Ryby są super" z Kuchni Lidla i pomyślałam, że piątkowy obiad to doskonała okazja na wypróbowanie przepisu.  Na pierwszy ogień poszedł dorsz w razowej panierce.  W książce jest on podany z sałatką z brokułów i paprykową salsą, ale u mnie był w towarzystwie pieczonym ziemniaczków w tymianku ( klik ) i kapusty.  Polecam

Sto kolorów kuchni
Wigilijny karp z faszerowanymi pieczarkami 170

Karp smażony na wigilijnym stole to u mnie tradycja. Co nie znaczy, że nie można go podać trochę inaczej. Bardzo nam pasuje łączenie karpia z grzybowym

Buniabaje w kuchni
PARÓWKI Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM. 177

Ogólnie rzecz biorąc, nie znoszę jedzenia typu fast-food. Na samą myśl, aż się wzdrygam, widząc przed oczami olbrzymie hamburgeryociekające tłustymi sosami, wielkie kebaby, hot-dogi

W kuchni Karmel-itki
Pieczony łosoś w kolorowych warzywach 171

Zaproponuję dziś łososia z brązowym ryżem i kolorowymi warzywami. Kolejny szybki obiad w piątkowe popołudnie.Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Sałatka z makreli wędzonej na zimno 411

Nie sądziłam, że padnę ofiarą pomyłki. Zawsze kupowałam makrelę i była  taka, jaką lubię - pachnąca, świeżutka, wędzona na gorąco. Tak też miało być i tym razem

mojewypiekiinietylko
Tradycyjny zakwas z buraków 83

jajami, kaszą, mięsem lub rybami. Była to ulubiona zupa króla Władysława Warneńczyka (1424 – 1444). W XVIII wieku najchętniej kiszono barszcz biały (żur) na otrębach lub mące żytniej. W średniowieczu znano tylko liściastą odmianę buraków, a duże bulwy sprowadziła dopiero królowa Bona Sforza (1494 – 1557) w epoce renesansu. Wtedy pieczono je albo dodawano do kapusty kiszonej. Na początku

smakowitehistorie.com
Tradycyjny zakwas z buraków 89

jajami, kaszą, mięsem lub rybami. Była to ulubiona zupa króla Władysława Warneńczyka (1424 – 1444). W XVIII wieku najchętniej kiszono barszcz biały (żur) na otrębach lub mące żytniej. W średniowieczu znano tylko liściastą odmianę buraków, a duże bulwy sprowadziła dopiero królowa Bona Sforza (1494 – 1557) w epoce renesansu. Wtedy pieczono je albo dodawano do kapusty kiszonej. Na początku

smakowitehistorie.com
Makaronowy torcik z pstrągiem i pieczarkami 115

ząbek czosnku sól, pieprz, papryczka chili olej rzepakowy dekoracja: 7 pomidorków koktajlowych 6 oliwek czarnych 1 cebula czerwona 1 łyżka groszku mrożonego natka pietruszki pieprz czerwony ziarna Filet ryby odcinam od skóry i kroję na kawałki. Posypuję solą i pieprzem. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Groszek przekładam na patelnię, wlewam 1/4 szklanki wody i lekko go duszę około(...)makaronu, wylewam połowę masy jajecznej, układam kawałki ryby i mieszam widelcem. Dodaję połowę groszku, pieczarki całe, wykładam resztę makaronu wylewam masę jajeczną, dodaję resztę groszku./ łyżkę groszku zostawiam do dekoracji/. Delikatnie mieszam widelcem z wierzchu. Na górze układam pomidorki koktajlowe, plastry cebuli. Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni i wstawiam formę. Piekę około 25 minut. Po wyjęciu układam oliwki, posypuje

wesoła kuchnia
KARP PACHNĄCY KMINKIEM 156

Karpia podać w innej odsłonie ,nie tylko jako rybę smażoną w bułce tartej ,ale np.duszoną, ze smakiem,polotem i inaczej.Przepyszny jest w tej postaci.Polecam.   1 kg.karpia 3 dag.słoniny 5 dag.prawdziwego masła 1 czubata łyżka mąki 1 łyżeczka sproszkowanego kminku 1/4 szkl.rosołu rybnego natka pietruszki kilka plasterków cytryny ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Rybę oczyścić,wypatroszyć,wypłukać,odciąć ogon i głowę,filetować(...)kilku miejscach dość głęboko od strony skóry i posypać mielonym kminkiem,a następnie obtoczyć w mące.W rondlu topimy masło i pociętą w kawałki słoninę,wkładamy kawałki filetów i pieczemy w piecu 40 min.w gorącym piekarniku,podlewając rosołem ugotowanym z głowy i płetw karpia.Upieczone kawałki karpia układamy na talerzu i posypujemy natką pietruszki i przybrać plasterkami cytryny.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pizzerinki na cieście francuskim z kurczakiem i cheddarem na brokułowym spodzie 200

brokułowy zrobiony jak w tym przepisie do ryby:  klik - listki bazylii - sól morska Płat gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 9 równych prostokątów. Każdy z nich smarujemy sosem brokułowym, pomijając brzegi. Na każdym prostokącie układamy kawałki kurczaka i pokrojoną w prórka cebulę. Posypujemy serem, układamy pomidorki, listki bazylii i posypujemy solą morską. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Cook&Love
Curry na zmęczenie lub przeganianie lenia 154

jogurtem i po minucie układam kawałki ryby (mięsa). Zmniejszam trochę ogień i przykrywam naczynie. Duszę 15 minut. Po tym czasie potrawa jest prawie gotowa. Można ewentualnie dodać sól i pieprz tak  jak lubimy, dorzucam natkę pietruszki pokrojoną średnio, mieszam. Można jeść z ryżem, pieczywem, można odstawić na chwilę, na czas pieczenia ciapatek. Ciasto dzielę na pożądaną liczbę części. Rozwałkowuję

I tu będę miała takie te
Śledzik na kilka sposobów, czyli przepis na Ostatki 146

kilka sposobów na tę pyszną rybę. Kliknijcie na tytuł przepisu na pod zdjęciem, a zostaniecie przekierowani na stronę z przepisem. Śledź po kaszubsku Domowe rolmopsy z papryką Śledź w oleju z cebulą Śledź po kaszubsku II   Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Śledź wiejski Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź pod buraczkiem

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem naturalnym 179

Pysznie i zdrowo, chleb akurat wyjęłam z pieca więc będą kanapki. Wędzona makrela jest idealna na pasty, kilka dodatków w kilka minut i gotowe!. Składniki: - 1 wędzona makrela - 2 jaja ugotowane na twardo, najlepiej wiejskie - małe opakowanie jogurtu naturalnego, 180-200 ml - szczypiorek - sól - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy. Rybę obieramy ze skóry i wyjmujemy wszystkie ości. Makrelę

Apetyczna babeczka
Łosoś w sosie teriyaki z sezamem 141

sezamu W naczyniu żaroodpornym rozprowadzam olej, układam rybę układam najpierw stroną bez skóry tak żeby złapała trochę oleju, odwracam - więc mamy ja już stroną bez skóry do góry. Solimy, pieprzymy. Robimy mieszankę do polania. Sos teriyaki dokładnie mieszamy z płynnym miodem. Przyprawionego łososia polewamy dokładnie naszą miksturą i posypujemy ziarnami sezamu. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania