pieczona pierś z kurczaka - 2721 przepisów (strona:61/182)

Indyk pieczony z bananami 128

przygotowania potrawy (2 -3 porcji) potrzebujemy: – pierś z indyka lub kurczaka – 3 słodkie śmietany, każda po 200 ml – 25 dag startego żółtego sera – 2 łyżki keczupu – 2 łyżki curry – 3 łyżki płatków migdałowych – banany w ilości pozwalającej przykryć mięso – sól, pieprz do smaku Sos: Do miski wlać śmietanę, dodać ser, ketchup(...)Mięso pokroić w wąskie, podłużne plastry – przyprawić i lekko podsmażyć z obu stron. Usmażone kawałki układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym, układać połówki bananów. Zalać przygotowanym wcześniej sosem. Piec ok 30-40 minut w 180-200 stopni. Posypać płatkami migdałów

Szybko Tanio Smacznie
pieczony kurczak z farszem z ciecierzycy 278

estragonu przygotować masło ziołowe. Ręką oddzielić skórę na piersi kurczaka i napchać pod nią masła. Główki czosnku przekroić na pół, ułożyć w brytfannie a na nich położyć kurczaka. Całość posolić, popieprzyć, polać oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na przynajmniej godzinę. Podczas pieczenia można podlewać powstającym sosem. Kiedy kurczak się upiecze, wyjąć z niego nadzienie, dodać trochę(...)oliwy, sosu vinaigrette oraz przetarty przez sito miąższ z pieczonej cytryny i czosnek, na którym piekł się kurczak. Dodać trochę soli i pieprzu, lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków

stajnia gołębie od kuchni
Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami 125

wszystkiego kofeina, aby równoważyć efekty działania innych substancji. To dlatego facetom rosną piersi, a kobiety mają celulit. A co jedzą nasze polskie kurczaki? Może są trochę łagodniej traktowane niż amerykańskie lub chińskie. Trudno określić, jaką dawkę tych trucizn zjada amator drobiu. Alternatywą są ekologiczne kurczaki, ich mięso jest bez wątpienia droższe, ale też o wiele zdrowsze(...)związku z powyższym dzisiaj kupiłam dwie zdrowe i szczęśliwe kaczki, które mieszkały na wsi i skubały trawkę. Będzie rosól, pasztet i pieczona z jabłkami. Składniki: • 500 g mięsa z piersi indyka • 1 szklanka orzechów włoskich • 5 cienkich łodyg selera naciowego • 4 jabłka • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki sosu sojowego

To co kocham
Pieczone nuggettsy z kurczaka 209

przygotowuję dal mojego synka nuggettsy pieczone, które są o wiele zdrowsze od tych tradycyjnych. Aby mięso było bardziej miękkie najpierw namaczam je w maślance po czym obtaczam w mieszance z płatków kukurydzianych. Tak przygotowane kawałki kurczaka są lekkostrawne i dietetyczne a do tego niezwykle smaczne;)  Składniki:  1/2 kg filetu z piersi kurczaka,  1/2 szklanki maślanki(...)lodówki.  Płatki drobno zblendować, zaś jajka rozkłócić.  Wyjąć mięso z marynaty, obtaczać kolejno w jajku i płatkach kukurydzianych.  Ułożyć na lekko  natłuszczonej blasze.  Piec ok. 10-15 min w temp. 200st.                                   Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
ZAWIJANIEC Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 222

można posypać czarnuszką lub sezamem.. Pieczemy w temperaturze 185 st ok 45 min. Ja podałam to danie z czerwonym barszczem. FARSZ: Do zrobienia farszu możemy zawsze wykorzystać inne składniki i za każdym razem będzie smacznie. Ja do tego dania dałam: 300 g kiszonej kapusty 1 duża cebula upieczona 1 pierś z kurczaka 1/2 szklanki pomidorów pelati sól pieprz(...)cebulę podsmażyć na maśle, dodać ugotowaną kapustę. Jeżeli lubimy bardziej kwaśny farsz to nie odciskamy kapusty. Upieczoną pierś kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy na patelni i doprawiamy, chwilę dusimy. Często bywa tak, że pozostaje mi z obiadu jakieś gotowane lub pieczone mięsko i wtedy wystarczy trochę pomysłu i farsz jest gotowy. Wszystko co dodamy do farszu zależy tylko

harrisa
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem 742

Zapiekanka szybka, można najeść się nią do syta, ma milion kalorii, ale warto ; ) Piekłam przez 30 minut w 200 stopniach pod przykryciem. Czytaj więcej »

Pychotkaaa
Pierś z kurczaka ze śliwką. 132

Składniki: 1 duża pierś kurczaka suszone śliwki papryka ostra mielona Filet myjemy, robimy nożem z ostrą końcówką dziurę, wkładamy  śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami

Moje-pitraszenie
Piersi kurczaka w cieście francuskim 198

dosyć szerokie paski (pozostawiając górę i dół nie przecięty). Na przygotowane ciasto wyłożyć pierś z kurczaka. Zawinąć, tj. na początku piersi otulić ciastem, a następnie zawijać (na przemian) paskami z ciasta francuskiego. Wierzch ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać startym serem. Piec w 180 ° C przez około 30-40 minut*.  * nie polecam piec w wyższej temperaturze (aby skrócić czas

Ugotować
Pierś kurczaka z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami oraz jalapeno 187

pomidory kroimy na pół a jalapeno w plasterki. Na każdym plasterku szynki parmeńskiej układamy kawałek rozbitej piersi z kurczaka a na nią kilka 2-3 kawałki suszonych pomidorów i kilka plasterków jalapeno. Dokładnie zawijamy całość i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowane roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35-40 minut. Gotowe, smacznego

Mango Papaja
Kurczak w chipsach 277

Inny sposób na podanie kurczaka w formie nuggetsów. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka 150-200g chipsów paprykowych duży jogurt grecki (ok. 340ml) 5 ząbków czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Do jogurtu przeciskamy przez praskę obrany czosnek. Mieszamy dokładnie i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na jakiś czas. Filety oczyszczamy z błonek i kroimy(...)nieduże kawałki, bądź paski. Chipsy drobno rozkruszamy (można przemielić na przykład w blenderze, ale wystarczy dokładnie pognieść). Kawałki kurczaka moczymy dokładnie w przygotowanym sosie czosnkowym i obtaczamy w chipsach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180-200 stopni, aż panierka nabierze ładnego, rumianego koloru

Gotuj z Rumcajsem
Kurczak pieczony po toskańsku – wiązanie kurczaka 236

razem z sosem zostawcie na godzinę na blacie, dopiero po tym czasie wstawcie go do nagrzanego piekarnika. Szykujemy sobie grubą, głęboką blaszkę do pieczenia. Oczyszczamy kurczaka z resztek odstających kości, skrawków tłuszczu. Odcinamy mu szyję, myjemy kurczaka w środku. Osuszamy całego dokładnie papierowymi ręcznikami. Obieramy cebule, nie odcinamy im piętek. Kroimy cebule na ósemki. Piętka je przytrzyma i nie pozwoli(...)wkładamy do środka kurczaka razem z pozostałymi dwoma ząbkami czosnku. W miseczce mamy już przeciśnięty czosnek, sok i skórkę z cytryny. Dodajemy tu jeszcze oliwę, sól, pieprz, tymianek i posiekany świeży albo suszony rozmaryn. Wszystko razem mieszamy. Smarujemy mieszanką kurczaka – w środku i pod skórką, która na kurczaku z wolnego wybiegu spokojnie odchodzi od mięsa. Teraz kurczaka przed smarowaniem

Karo in the Kitchen
filet z kurczaka faszerowany fetą 168

nią ser. Pierś kurczaka wyjmujemy z lodówki i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) wycinamy w niej wewnętrzna kieszeń  (uważając aby nie rozciąć mięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy kawałki fety obtoczone  bazylią. Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą  i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy nasze piersi przez

Miód i pieprz
Pesto z dyni z grillowanym kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz serem Comte 237

gram makaronu razowego pół szklanki puree z dyni (dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie blenderujemy na gładki krem) 1/4 szklanki nasion słonecznika 50 gram francuskiego sera Comte lub innego twardego o delikatnym smaku i zapachu 7 suszonych pomidorów 250 gram piersi kurczaka łyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz chili

Mango Papaja
Pasztet drobiowy z żurawiną 121

smakują wtedy najlepiej. Trzeba jednak uważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy z żurawiną   Składniki na 2 formy 11 x 11cm:   2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule 2 jajka(...)być sucha, powinna być kleista. Na końcu dodajemy żurawnię i mieszamy. Masę odstawiamy na 30 minut do przegryzienia. Następnie przekładamy do foremek wysmarowanych smalcem i obsypanych bułką tartą. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Pasztet możemy przykryć folią aluminiową w pierwszej fazie pieczenia, by nie wysychał, folię zdejmujemy 15 minut przed końcem pieczenia. Po upieczeniu pasztet odstawiamy

Smak mojej kuchni
Pierś w migdałach i pomidorowym sosie 171

  Nie zawsze musi być nudno.Tym razem do panierowania piersi do bułki tartej dodałam tarte migdały.Do tego pomidorowy sos i makaron,wyszło smacznie . Składniki: pierś

Ala piecze i gotuje