pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:73/417)

Zdrowe bo domowe - HOT DOGI 151

dogów sezam lub mak lub sól gruboziarnista i przyprawy typu oregano, bazylia Nadzienie 5 parówek (ja użyłam z Lidla z szynki wieprzowej) 5-7 plasterków sera 10 cienkich pasków papryki  po łyżeczce na każdego hot doga kukurydzy konserwowej  ketchup lub koncentrat pomidorowy Robimy zaczyn, drożdże rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłego mleka z kopiastą łyżką mąki i łyżeczką cukru(...)dłuższe niż parówki i by dały się zawinąć. nakładamy plasterki sera żółtego na to leje trochę ketchupu (nie za dużo bo wypłynie podczas pieczenia) na ketchup układam parówkę, wzdłuż  parówki kładę po dwa paski papryki i z boku lekko sypie kukurydzą. Tak przygotowanym ciastem zawijam parówkę dokładnie ściskając boki i łączenie. Można dodatkowo zrolować gotowe hot dogi żeby nabrały

Piekielna Kuchnia Pati
Boczek pieczony 161

Robiłam polędwiczkę w mleku i razem piekłam boczek..użyłam tych samych przypraw, ale piekłam normalnie bez mleka...pycha..lepszy niż polędwiczka. 1 kg boczku 1/2 łyżki  słodkiej papryki 1 łyżka  majeranku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.Wymieszać z przyprawami i olejem, następnie natrzeć dokładnie boczek

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki bez zawijania 247

zawijania...Okrągłe kotlety na bazie mięsa mielonego i ryżu.Z dodatkiem drobno poszatkowanej kapusty i cebuli.Dobrze przyprawione kminkiem, czosnkiem oraz słodką i ostrą papryką.Smażone jak kotlety - na gorącym oleju i dodatkowo pieczone w bulionie.Szybsze, prostsze od tradycyjnych, a tak samo smaczne.Zapraszam!Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka);Mała główka białej kapusty;100 g białego(...)ryżu (u mnie 1 torebka);1 duża cebula;1 duże jajo;200 ml kaszy manny;1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego;1 łyżeczka kimnku;2 ząbki czosnku;Szczypta słodkiej papryki;Szczypta ostrej papryki;Sól;Pieprz;Olej do smażenia;Bułka tarta do obtoczenia kotletow;1 łyżka przyprawy uniwersalnej np. vegety;1 litr gorącej wody (do rozpuszczenia vegety).Sposób przygotowania:Kapustę umyć

Gospodyni Miejska
Bułka otrębowa z wkładką ;) 142

łyżki gęstego jogurtu (najlepiej z biedronki 0%) 1 łyżeczka przyprawy do pizzy (lub jak nie mamy: 1 łyżeczka słodkiej papryki, 0,5 łyżeczki oregano, szczypta soli i pieprzu) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka koncentratu (najlepiej z NETTO) wkładka (czyli kto co lubi i akurat ma w lodówce;) ) ja dałam: 1/4 papryki pokrojonej(...)mieszamy przekładamy do miski lub pojemnika, który może być używany w mikrofali wstawiamy na około 8 minut do mikrofalówki, jednak wszystko zależy od mikrofalówki w innej będzie trzeba piec dłużej a w innej krócej SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pizza trochę inaczej (w dwóch wersjach) 172

salami kroimy na 4 części. Cebulę najlepiej przygotować w formie piórek, a paprykę długich pasków. Korniszonki tniemy na plasterki, a papryczki chilli siekamy.Gdy przygotujemy wszystkie składniki, możemy wreszcie zacząć rozkładać je na cieście, które kroimy na pół i kładziemy na dwóch blachach na papierze do pieczenie lub podkładzie silikonowym. Zaczynamy od równomiernego rozprowadzenia sosu pomidorowego na obu pizzach. Następnie rozkładamy(...)plasterkach do damskiej. Na koniec posypujemy żółtym serem w proporcjach odwrotnych do mozzarelii (2/3 na męską i 1/3 na damską). Obie pizze posypujemy papryką i oregano i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Jeżeli pieczemy równocześnie na dwóch blachach lepiej ustawić funkcję termoobieg by ciepło rozprowadzało się równomiernie, a jeśli tylko jedną to lepszym wyjściem będzie funkcja góra-dół

Zakręcony Widelec
Szakszuka - pomidorowy bałagan 140

Szakszuka (w dosłownym tłumaczeniu oznacza wielki bałagan) - danie kuchni tunezyjskiej, składające się z kiełbasek merguez i drobno pokrojonego mięsa, które razem z pomidorami i papryką smaży się na patelni. Zamiast pikantnych kiełbasek z jagnięciny pieczonych w ogniu dałam po prostu kabanosy, a do "bałaganu" dołożyłam od siebie bakłażana. Pyszne i bardzo syte, podane z bagietką może stanowić danie obiadowe(...)Bardzo na czasie, bo stragany pełne są pachnących pomidorów, bakłażanów i papryk, a przygotowane ze świeżych pomidorów smakuje na pewno najlepiej. Jeśli nie znasz szakszuki konieczne spróbuj, jest rewelacyjna, na pewno Ci posmakuje! Składniki: 4 pomidory 2 czerwone papryki 1/2 bakłażana 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kabanosy 4 jajka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ziemniaki jak z ogniska 166

upieczenia takich ziemniaków przybierałam się od dawna..ale jak już dostałam paprykę wędzoną musiałam wypróbować..w sumie można zrobić i bez takiej papryki, ale akurat ta wędzona daje przyjemny posmak i zapach jakby ziemniaczki były naprawdę pieczone w ognisku..Przepisów na takie ziemniaki w sieci jest wiele ...ja korzystałam z tego. 1 kg ziemniaków 1/2 szkl. mąki żytniej(...)łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Obrane i umyte ziemniaki przekroić na pół jeśli są zbyt duże. Mąkę wymieszać z przyprawami [ najlepiej w misce z pokrywką lub torebce], dodać ziemniaki i zrobić im „trzęsienie ziemi”. Potrząsać torbą/miską, by ziemniaki obtoczyły się w mące i przyprawach. Ziemniaki przełożyć na blaszkę. Piec je w piekarniku nagrzanym

Moje domowe kucharzenie
Chrupiące krakersy 142

niej są tak chrupiące) 1/2 szklanki mąki żytniej  1/3 szklanki oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia  ulubione przyprawy: złocista przyprawa do kurczaka, przyprawa gyros, papryka ostra Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na tyle części, ile smaków chcemy otrzymać. Do każdej części ciasta dodajemy(...)złocista i gyros). Zagniatamy ciasto razem z przyprawami. Przekładamy na blat oprószony mąką i bardzo cienko (ok. 2 mm) rozwałkowujemy. Przekładamy na blaszkę, posypujemy odrobinę solą i użytą przyprawą. Pieczemy w 180*C, ok. 15 minut, uważając, aby nie przypalić krakersów.  Chrupiemy z dipem lub solo :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sałatka z dynią pieczoną i kaszą gryczaną 160

zupełnie niechcący – wyszła mi akurat ta sałatka Szybciutko też zniknęła z talerzy…:) Zapraszam, oto pyszna sałatka z dynią pieczoną i kaszą gryczaną :)!Sałatka z dynią pieczoną i kaszą gryczanąSkładniki: (4-6 osób)około 1 kg dyni (u mnie piżmowej czyli butternut)2 czerwone cebule1 paprykagłówka czosnku2 woreczki kaszy gryczanej200 g fetykilka koktajlowych pomidorków – opcjonalnesól, pieprz(...)zostawiać te, które jeszcze muszą się dopiec. Po upieczeniu dobrze jest z papryki ściągnąć skórkę. 3. Upieczone warzywa -bez czosnku- połączyć z ugotowaną kaszą gryczaną i pokruszoną fetą. Dodać pomidorki. Polać ulubionym sosem. U mnie mieszanka oleju sezamowego, miodu i octu balsamicznego.Smacznego Post Sałatka z dynią pieczoną i kaszą gryczaną pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Wytrawne muffiny bolognese 232

pomidora oraz koncentrat. Dolewać wody tak aby powstał sos jak do spaghetti. Przyprawić solą, dużą ilością oregano, papryki słodkiej i bazylii. Dodać odrobinę papryki ostrej oraz czosnku w proszku.Do dużej miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i połączyć z przestygniętym sosem oraz 2 łyżkami oliwy, wymieszać z mąką i proszkiem. Dolać

Czarnawisienka
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 225

Śliwki w zalewie octowej do słoików i ocet śliwkowy Fale Dunaju ze śliwkami z tęczą w tle Powidła śliwkowe bez cukru, w 100% ze śliwek Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Blok sezamowy ze śliwkami i nerkowcami Rustykalna tarta ze śliwkami Placek śliwkowo-kokosowy Kaszak "Dzieciństwo Mańki" ze śliwkami Chleb pszenno-gryczany(...)Kuchcik gotuje | blog: Kuchcik gotuje Chutney z dyni i śliwek autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Sos imbirowo-śliwkowy autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczona owsianka ze śliwkowym musem. autorka: kapitan.warzywo | blog: Ageless Nation .138. bezglutenowe babeczki ze śliwkami, orzechami i fit białą czekoladą autorka: Maja Wierzbicka | blog: rategazelle Kruche ciasto z budyniem

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa z pieczonych batatow 126

Uwielbiam zupy z pieczonych warzyw. To jedno z tych dań, które robi się samo. Wystarczy tylko przygotować warzywa, upiec je w piekarniku lub na grillu, dodać do bulionu i zmiksować. Uprzednie pieczenie warzyw pomaga osiągnąć zupie lepszy, głębszy i pełniejszy smak. Dodatek zimnego awokado skropionego sokiem z limonki dodaje lekko słodkiemu kremowi z batatów zaskakujące, orzeźwiające wrażenia smakowe. Pomysł(...)litra bulionu sól, pieprz 1 awokado 1 limonka świeża kolendra 3 łyżki oliwy Przygotowanie: W piekarniku nagrzanym do 190 stopni C (termoobieg) pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 45 minut skropione oliwą warzywa: bataty (obrane i pokrojone), paprykę (pozbawioną gniazd nasiennych), główkę czosnku (przekrojoną na pół) i cebule (przekrojone na pół). Upieczone i przestudzone warzywa obieramy, czosnek wyciskamy z łupin. Wszystkie

Smakowity Blog Kulinarny
Okrągłe cukinie faszerowane mięsem mielonym i kaszą 108

/wp-content\/uploads\/2020\/09\/faszerowana-cukinia-480x270.jpg"],"description":"Okr\u0105g\u0142e cukinie nadziewamy mi\u0119sem mielonym, kasz\u0105 p\u0119czak, ziemniakami i warzywami. Pieczone w piekarniku tworz\u0105 syc\u0105ce kocio\u0142ki.","keywords":["cukinia","kapusta","kasza","mi\u0119so mielone","papryka","ziemniaki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-09-01T07:45:31+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT40M(...)mięsem mielonym i kaszą 5 od 4 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Główne Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 230 kcal Okrągłe cukinie nadziewamy mięsem mielonym, kaszą pęczak, ziemniakami i warzywami. Pieczone w piekarniku tworzą sycące kociołki. Składniki: 4 okrągłe cukinie 2 ziemniaki 1/3 główki białej kapusty 200 g mięsa mielonego z łopatki

ProstePesto.pl
żeberka w musztardzie 172

Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 2-3 łyżeczki soli zmiękczającej mięso 3-4 łyżki musztardy 3 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki pieprzu słodka i ostra papryka kolendra 3 ząbki czosnku Żeberka najlepiej przygotować dzień przed pieczeniem. Natrzeć mięso solą zmiękczającą i odstawić na kilka godzin, następnie wypłukać. Ketchup wymieszać z musztardą, startym czosnkiem i przyprawami. Marynatą dokładnie natrzeć mięso, umieścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia