pieczona karkówka - 1980 przepisów (strona:58/132)

Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 286

smalec z boczkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów, a jeżeli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło za polubienie strony. Karkówka duszona w sosie własnym Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Pieczone ziemniaki z piekarnika Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 128

smalec z boczkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów, a jeżeli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło za polubienie strony. Karkówka duszona w sosie własnym Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Pieczone ziemniaki z piekarnika Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Karkówka pieczona w piwie i cebuli 169

Przygotowujemy marynatę: keczup i musztardę mieszamy z solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Marynatą nacieramy karkówkę, odstawiamy na min. 1 godzinę.  3. Karkówkę mieszamy z cebulą i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy piwem, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny. W tym czasie piwo powinno odparować a w naczyniu powinna zostać niewielka ilość sosu. Jeśli piwo za szybko

Szefowa kuchni
Karkówka w sosie cebulowo-paprykowym wg Aleex 150

smak po smażeniu mięsa i cebulki rozpuścił się. 6. Pokroić paprykę na paseczki. Powkładać je pomiędzy plastry obsmażonego mięsa. 7. Wodą z patelni zalać karkówkę z cebulką i papryką. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, cebulką. 8. Piec w piekarniku w temp. 200 stopni C w opcji dół-góra przez 1 godzinę. 9. Wyjąć naczynie z piekarnika. Mięso wyłożyć na pokrywkę

W mojej kuchni
Zrazy z karkówki wg Aleex 131

miłość odpowiada pierwszymi uśmiechami. Będąc w domu, zadbałam trochę o chłopaków. 2 dni to tylko pozornie mnóstwo czasu. Wykorzystałam go na sprzątanie, gotowanie, pieczenie. Jednym z dań, które przygotowałam dla nas były zrazy z karkówki. Zazwyczaj robiłam je z wołowiny, ale po ostatnich doniesieniach mediów, dotyczących polskich ubojni, jednogłośnie stwierdziliśmy, że odpoczniemy od krowiego mięsa. Nie mam na tyle wiarygodnego

W mojej kuchni
Kiełbasa pieczona 121

zamrozić. Przepis nie jest skomplikowany i może każdy pokusić się o przygotowanie takiej domowej kiełbasy. Mięso najlepiej wykorzystać różne np: łopatkę,szynkę, karkówkę, boczek. Można dodać trochę wołowiny. Składniki 2 … Czytaj dalej Kiełbasa pieczona

gotuj ze mną
PULLED PORK Z KARKÓWKI 170

Długo pieczona w niewysokiej temperaturze, miękka, soczysta i rozpadająca się pod naciskiem – karkówka to nie tylko kotlety z grilla. Składniki: 1 kg kawałek karkówki słodka papryka czosnek granulowany cebula suszona oregano bazylia pieprz czarny mielony karkówkę przetnij „na około” tak, żeby powstał kilkucentymetrowy, płaski płat mięsa posyp jedną stronę wszystkimi przyprawami, zwiń mięso i [...] Artykuł PULLED

SandraFrej.com
Karkówka w kapuście 160

dodajemy przyprawy:sól, pieprz, cukier, tłuszcz, dodajemy cebulę z czosnkiem, gotujemy około 15 min. na małym ogniu, na dno naczynia żaroodpornego kładziemy kapustę następnie karkówkę i znowu kapustę, na wierzch kilka płatków masła, naczynie przykrywamy, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 1 godziny

Kuchnia Beaty
Karkówka pieczona pod warzywami 191

plastry, ziemniaki- w pół plastry. 3. 2 plastry boczku pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na nim cebulę 4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: karkówkę, cebulę, marchew, ziemniaki (delikatnie je posolić) i resztę boczku. 5. Piec w 160-180 st. SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
Karkówka w sosie x 5 wg Aleex 185

więcej niż w przepisie, około 10 łyżek) wymieszać, żeby powstał sos. 6. Cebulę pokroić w talarki, rozłożyć je na plastrach karkówki. 7. Sosem zalać karkówkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. 8. Piec 1,5 godziny. 1 godz. piec pod przykryciem, potem odkryć naczynie, aby mięso się zarumieniło. 9. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
Karkówka z pieczarkami i cebulką 192

cukier, koncentrat, wodę oraz zioła dokładnie ze sobą mieszamy. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę, cebulę w półkrążki. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na karkówce układamy pieczarki, cebulę i całość polewamy zalewą. Przykrywamy pokrywką i pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Karkówka pieczona z młodymi ziemniakami 183

przyprawami . Karkówkę wyjmujemy z marynaty , przekładamy na patelnię grillową i obsmażmy z obydwu stron na lekko złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego , na karkówce układamy ziemniaki . Przykrywamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30-40 minut. Podajemy z ulubioną surówką . Do dania możemy użyć zwykłych ziemniaków

Bajeczna Kuchnia
Zapiekane gyros z sałatką. 444

oliwy z przyprawami i odstawić na 2-3 godz.( im dłużej tym lepiej), naczynie żaroodporne posmarować masłem, ryż ugotować, rozsypać na dno naczynia, karkówkę upiec z rożna w piekarniku (nadziewamy na szpikulec, a jeśli piec nie jest w niego wyposażony, to na stojak do rożna), plastry przekładać cebulą, mięso ścinać  warstwami i zostawić na blaszce na której ustawiony jest

Kuchnia Beaty
Karkówka z suszonymi pomidorami (pieczona) 194

czasie mięso wyjąć z wody, osuszyć i natrzeć majerankiem. Następnie karkówkę naszpikować czosnkiem i suszonymi pomidorami.   (Zrobić małe nacięcia w mięsie i powpychać w nie kawałki czosnku i pomidorów.) Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego (z niewielka ilością wody na jego dnie) i przykryć folią aluminiową. Piec w 180 stopniach przez ok 2,5-3 godziny. (Pod koniec pieczenia zdjac

Di gotuje
Kotlety sojowe z grilla 57

Ania wymyśliła sobie, że chce karkówkę z grilla. Bo tak, bo ma ochotę. No w sumie dlaczego nie. Skoro ma ochotę, to czemu miałaby nie dostać

Marder&Marder Manufacture
Karkówka w jogurtowo – paprykowej marynacie 190

Karkówka w jogurtowo – paprykowej marynacie to idealnie zamarynowane mięso, które świetnie się nadaje się zarówno do grillowania, jak i pieczenia w piekarniku. Trzeba przygotować marynatę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarkowe rolady z szynki 169

może się ze mną nie zgodzić i twierdzić , że jest ona najlepsza na świecie . Owszem jest , ale jako wędzona lub suszona , no ..ewentualnie pieczeń w pozostałych przypadkach zdecydowanie wolę inne kawałki mięsa , takie jak żeberka , karkówka lub chociażby soczysta łopatka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wracając(...)przykryciem , na wolnym ogniu około 30-40 minut , aż będą kruchutkie i miękkie . W razie potrzeby podlewamy wodą , gdyby się okazało że zbyt odparowuje podczas duszenia . Powstały przy pieczeniu sos zagęszczamy mąką , rozprowadzoną w około 1/2 szklanki wody , gotujemy w nim około 5 minut roladki . Gotowe , danie smakuje doskonale z każdym dodatkiem , kaszą , ziemniakami lub soczewicą . Smacznego Post Pieczarkowe rolady

Ogrodnik w podróży
Przepis jak zrobić idealny stek z patelni 109

być wiele gatunków mięsa. W potocznym języku mianem steku określa się jednak mięso wołowe czyli befsztyk. Befsztyk jest to więc potrawa ze smażonego, pieczonego lub grillowanego mięsa wołowego. Na steki najczęściej wybiera się polędwicę lub karkówkę. Kroi się je w w poprzek włókien mięśniowych. Jeśli natomiast chodzi o stopień wysmażenia to stek może być wysmażony całkowicie, średnio lub nawet(...)stek musi odpocząć przed podaniem. Połóż go na talerzu, przykryj go drugim talerzem i zaczekaj 5 minut. Po tym czasie można podawać. Stek można podać z frytkami, talarkami, ziemniaczkami pieczonymi i innymi dodatkami według uznania. Do steków używaj specjalnych sztućców. Sztućce do steków marki WMF ( https://www.garneczki.pl/marka/wmf/ ) są idealne do krojenia steków. Są bardzo ostre, delikatnie ząbkowany nóż

ProstePesto.pl
Szaszłyki ze schabem, karkówką, cukinią i pieczarkami 108

każdym razem wszystkim smakują, dlatego podzielę się przepisem z wszystkimi. Oczywiście najlepiej  przygotować wszystko w przyprawach kilka godzin przed pieczeniem, nawet już ponadziewać na patyki.  Dobrze, ale zacznijmy od potrzebnych składników: - schab w plastrach - karkówka w plastrach - około 30 niezbyt dużych pieczarek - 2 małe cukinie - 2 cebule - przyprawa do mięsa, jaką lubicie, u nas to pełnoziarnista Appetita(...)cebulka, pieczarka owinięte paskiem karkówki, schabik, cebula, cukinia i powtarzamy do wypełnienia całego patyczka. Zresztą kolejność i ilość cebuli możecie modyfikować. Ja staram się, żeby na jeden szaszłyk wchodziły minimum 2 części cukinii i 2 pieczarki, przeplatane mięsem, ale wiadomo, że długość patyków jest różna i bywa różnie. A cebulki nie żałujcie.  Takie szaszłyki pieczemy na tackach, pocięte kawałki

I tu będę miała takie te