pieczona karkówka - 1980 przepisów (strona:15/132)

Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej 1141

czynność co 10-15 minut aż będzie gotowa. U mnie łączny czas pieczenia to 25 minut pod przykryciem + 55 minut bez przykrycia). Podczas pieczenia przemieszać karkówkę z 2-3 razy. Podawać np. z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! Zobacz przepis na: chrupiące ziemniaki z piekarnika – przepis tutaj KLIK lub na chrupiące ziemniaczki z grilla – przepis tutaj KLIK(...)post Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Królewska karkówka. Ten składnik marynaty mocno podkręca smak 64

smaku. Z czym podać królewską karkówka z piekarnika? Jeśli chcecie podać tak przygotowaną karkówkę na obiad, jako dodatek świetnie sprawdzą się gniecione ziemniaki z koperkiem i np. marynowane grzyby. Również zasmażane buraczki czy surówka z kiszonej kapusty będą dobrze się komponować. Składniki na królewską karkówkę (4-5 porcji): 1 kg karkówki duża cebula mąka pszenna do obtoczenia mięsa 3 łyżki(...)Włóż do niego przykryte naczynie żaroodporne. Mięso piecz pod przykryciem przez około 2 godziny. Królewska karkówka. Ten składnik marynaty mocno podkręca smak   Królewska karkówka. Ten składnik marynaty mocno podkręca smak Zobacz inne przepisy na karkówkę: Karkówka pieczona w plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym Karkówka po cygańsku z pieczarkami

e-PrzepisyKulinarne
TOP 5 sosów do jajek na twardo 61

twardo lub mięs. Sosy sprawdzają się na codziennych śniadań, obiadów, kolacji oraz imprez w tym potraw na Wielkanoc. Sos tatarski doskonale komponuje się z pieczonym mięsem np. karkówka pieczona. Pikantny sos majonezowy smakuje z frytkami, domowymi fast foodami typu: hamburger, kebab. Delikatny, ale charakterny sos chrzanowy bardzo często podaję do drobiu. W sosach na ciepło jogurt lub majonez

Ania gotuje
Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem 231

abyśmy pokazali nasze wędliny i opowiedzieli jak je przygotowujemy domowym sposobem bez specjalnych urządzeń. Przygotowanie schabu, łopatki, szynki czy karkówki to banalnie prosta rzecz, a na blogu znajdziecie ogrom przepisów na wędliny suszone, parzone, pieczone. Warunkiem ich przygotowania to ulubione przyprawy, czas na marynowanie, czy peklowanie oraz wybrany sposób przygotowania. Oczekiwanie wieńczy dzieło, czyli(...)smakowita domowa wędlina. Za każdym razem możemy przygotować sobie inną wędlinę. Szczególnie polecamy przepisy na: domowa szynka schab suszony z pończochy schab peklowany parzony schab suszony w piekarniku. pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym pieczona szynka Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem wyszedł doskonały, już jego wygląd powodował, że ślinka ciekła, kropką na i… był jego rewelacyjny smak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab gotowany w sosie własnym 61

sitko) do mięsa, zagotowujemy. Podobne przepisy: Karkówka duszona w sosie cebulowym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Schab pieczony w ajvarze Schab pieczony w soku jabłkowym Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Artykuł Schab gotowany w sosie własnym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Karkówka zapiekana z cebulą 246

Pyszna karkówka pieczona z cebulą. Mięsko można doprawić ulubionymi przyprawami. Ja wybrałam czubrycę zieloną, tymianek i słodka paprykę. składniki: 1 kg karkówki 3-4 średnie cebule 1 łyżka czubrycy zielonej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Karkówkę pokroić na plastry o grubości ok 1-1,5 cm. Przyprawy wymieszać i natrzeć dokładnie karkówkę(...)kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami, można odstawić tez na cała noc. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 60 minut, pod koniec pieczenia można naczynie odkryć aby karkówka się przyrumieniła. Gotowa karkówkę podałam z ziemniakami i surówką z pora

Monia miesza i gotuje
Grillowana karkówka w winnej marynacie 215

gdyby się zachciało, proponuję pyszną karkówkę ;) Odpowiednio doprawiona, choć oczywiście każdy może ją jeszcze bardziej wyostrzyć, z delikatną winną nutką, która znika całkowicie w trakcie pieczenia.  Polecam Wam serdecznie!  Składniki: 1½ karkówki pociętej na 2cm plastry 250ml czerwonego wytrawnego wina 5 ząbków czosnku 1 mała cebula Sok z 1 cytryny 125ml oleju 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki ½ łyżeczki(...)godzin do chłodu. W tym czasie karkówkę obracamy jakieś 2-3 razy. Karkówkę grillujemy po ok 10 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie. Zbyt długie pieczenie karkówki spowoduje, że będzie ona twarda i gumowata

Kuchnia w czekoladzie
Karkówka po cygańsku 94

KARKÓWKĘ: : około 1,1 kg karkówki 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki mielonej mąka pszenna do panierowania sól i pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia DODATKOWE SKŁADNIKI DO KARKÓWKI PO CYGAŃSKU: 2 duże czerwone papryki około 500 g 500 g pieczarek 5 średnich ogórków kiszonych około 300 g 3 bardzo duże cebule około 700 g SKŁADNIKI NA SOS DO KARKÓWKI(...)żaroodporne. Na dnie układamy połowę karkówki . Na karkówkę kładziemy połowę pokrojonych warzyw. Następnie powtarzamy. Znowu kładziemy karkówkę i drugą część pokrojonych warzyw. Przygotowujemy sos. W garnku mieszamy wszystkie składniki na sos. Tak przygotowany sos wylewamy na wierzch naczynia z karkówką. Przykrywamy naczynie żaroodporne i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy z funkcją góra – dół

Olcia gotuje!
Karkówka w marynacie ketchupowej pieczona w całości 153

godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do blachy lub naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach do miękkości. W trakcie pieczenia karkówkę obracać na drugą stronę i polewać wytwarzającym się sosem. Po upieczeniu odczekać 15 minut i wtedy można ją kroić. (Dzięki temu soki zostaną w mięsie i będzie ono soczyste

Di gotuje
Karkówka w piwie 214

Karkówka w piwie Delikatniejszej pieczonej karkówki jeszcze nie jadłam. Dodanie piwa do karkówki spowoduje, że mięso bardzo skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A dodając kurki, sos, nabierze aksamitnego, grzybowego posmaku. Całość jest bardzo wyborna, świetnie nadaje się na świąteczny stół, bądź wykwintny obiad niedzielny. Składniki: karczek (u mnie prawie 2 kg) 3 duże cebule(...)obtoczyć w mące, nadmiar mąki otrzepać. Plastry karkówki podsmażyć krótko na rozgrzanym oleju (1-2 min z każdej strony), przełożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego. Cebulę posiekać, zeszklić na patelni.  Kurki umyć, jeśli są duże, pociąć na mniejsze kawałki, podsmażyć krótko na patelni. Zawartość patelni przełożyć do mięsa, zalać wszystko piwem. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach. Pierwszą

na moim stole...