pieczona kaczka - 1171 przepisów (strona:38/79)

Pieczona kaczka z brukselką 131

skórą do góry. Naczynie żaroodporne przykryć, włożyć do piekarnika na mniej więcej 1,5 godziny (pół godziny przed wyjęciem na chwilę jeszcze wyjąć, zdjąć pokrywkę, polać kaczkę marynatą i ponownie wkładamy do piekarnika). Piec do zarumienienia się skórki. Ryż lub kaszę gryczaną gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość podać razem. Ryż czy kaszę najlepiej polać sosem który utworzył się

MarciochaKucharzy
Pomidory z mozzarellą i pesto 187

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony boczek z fenkułem 138

stopni piekarnika z funkcją grzania góra dół lub termoobieg + grzanie dół. Pieczemy około 2 godzin i 15-30 min. Ja do swojego boczku podałem pieczone ziemniaczki takie jak w przepisie na kaczkę , ziemniaków nie obieramy, kroimy w ćwiartki i obgotowujemy, trwa to około 10 min. Po tym czasie ziemniaki lądują na blaszce, oblane oliwą, oprószone solą i bazylią

Kuba Gotuje
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152) 388

kiedy nie było czasu na gotowanie i cały obiad najlepiej było przyrządzić w jednym garnku. Przygotuje również cielęcinę w pomidorach z ziemniakami, figatelle – pulpeciki z kaczki w kapuście ze śliwkami i pieczone na blasze plastry ze steku Bavette podane z sałatką ziemniaczaną. Zobacz odcinek programu. Cielęcina w pomidorach z ziemniakami w wydaniu jednogarnkowym eintopf Steki bavette z sałatką(...)rada: ziemniaki można by dorzucić do mięsa, wówczas mielibyśmy prawdziwy „eintopf” czyli potrawę z jednego garnka. Ale zrobione osobne nie rozgotują się, lepije smakują i wyglądają.   Pulpety z kaczki duszone w kiszonej kapuście Składniki: 600 g kiszonej kapusty z sokiem 2 łyżki miodu 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka suszonego majeranku 600 g zmielonego

WojnaNaSmaki.pl
kaczka z jabłkami w winnym sosie 199

Na 4 osoby: kaczka jabłko czerwone wino sól pieprz majeranek ząbek czosnku Kaczkę wyfiletować. Z korpusu i tego, co zostało, ugotować rosół. Skórę ponacinać w kratkę

stajnia gołębie od kuchni
Pieczona kaczka z jabłkami 176

nich gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki. Jabłka smaż na maśle przez ok. 2 min. Większą część podsmażonych jabłek włóż do wnętrza kaczki. Kaczkę wyłóż na wcześniej wysmarowaną olejem brytfankę i przykryj pokrywą. Całość piecz w piekarniku przez ok. 2 godz. w temp. 180°. Po upieczeniu posyp kaczkę majerankiem i podawaj z resztą podsmażonych jabłek

Czerwień i błękit
Francuski smalec rillettes 94

Robiąc kaczkę konfitowaną , przygotowane w ten sposób udka wykorzystaliśmy do zrobienia rillettes , czyli francuskiego smalcu . Pomysł na to smarowidło do pieczywa poznaliśmy, uczestnicząc w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Łukasza Konika i przekazaliśmy go dalej częstując nim Koleżanki z pracy. Gdy ktoś nie ma czasu na konfitowanie kaczki, może użyć mięsa pozostałego z pieczenia i zalać go wytopionym tłuszczem – sposób

niecodziennikpary
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 398

sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo-ziołowym Pstrąg pieczony w rozmarynie Smażona pierś z kaczki na puree brokułowym Gulasz z jelenia Gulasz z dzika Co jeszcze warto wiedzieć o adaptacji? Aby keto-adaptacja przeszła sprawnie i jak najmniej uciążliwie warto zapoznać

Ola la LCHF
Pasztet z kaczki i wołowiny 201

Idealny pasztet na świąteczny stół. Zachęcam już dziś aby taki pasztet zrobić domownikom a także gościom. Aromatyczny, kremowy, idealny jako przekąska z ogórkiem kiszonym. Polecam gorąco, pieczecie pasztety na święta? Pasztet z kaczki i wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kolorowa sałatka z awokado 286

cebulą. - smacznie - zdrowo - kolorowo Sałatka pasuje idealnie na każdy posiłek. Można ją spakować również do pracy lub do szkoły. Polecam np. do: - kurczaka szarpanego   - kurczaka pieczonego - nuggetsów z kurczaka - piersi z kaczki  Czas przygotowywania:  do 15 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Smażona pierś z kaczki 5 smaków 243

opakowaniu. Dymkę siekamy na plasterki (białe i zielone części i przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą sos ostrygowy, sok grejpfrutowy oraz cukier. Piersi kaczki zdejmujemy i do słoiczka wlewamy wytopiony tłuszcz (będzie genialny np. do pieczonych ziemniaków, można go długo przechowywać w lodówce) – zostawiając odrobinę na patelni. Kaczka musi odpoczywać ok. 4 minuty – w tym czasie

Poezja smaku
Pieczone kacze udka w sosie słodko-kwaśnym / Roasted duck legs with sweet sour sauce 211

przepis na moją ukochaną kaczkę. Jestem niepoprawną fanką tego mięsa i na moim blogu możecie już znaleźć multum przepisów z kaczką w roli głównej – wszystkie przepyszne! Dziś zapraszam po przepis na udka kacze w sosie słodko-kwaśnym z dodatkiem miodu i pomarańczy. Dosłownie rozpływają się w ustach, polecam! Scroll down for recipe in English Pieczone kacze udka(...)sosie słodko-kwaśnym (4 porcje) Składniki: 4 udka z kaczki 1 łyżeczka mielonej kolendry, mielonej gałki muszkatołowej i mielonego imbiru Składniki na sos: sos z pieczenia udek 25 g cukru 2 łyżki miodu 150 ml octu z czerwonego wina sok z 2 pomarańczy sok z 2 cytryn 1 łyżka masła Przygotowanie: Nakłuj skórkę udek widelcem i natrzyj porządnie mieszanką przypraw

karmelowy
Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu). 300

Barszcz czerwony to tradycyjna wigilijna potrawa . Niektórzy gotują go na zakwasie, który najlepiej zrobić samemu, ale jeżeli go nie mamy, to nic straconego :-) Ten barszcz czerwony z pieczonych buraków gotuję na rosole jarzynowym, przez co jest naprawdę bardzo, bardzo pyszny o zdecydowanym przyjemnym smaku. Barszczyk należy zacząć przygotowywać minimum jeden dzień przed Wigilią, można go także przygotować już(...)momencie (sprawdzone). Barszczyk jest postny - wigilijny, na bulionie jarzynowym, jednak jeżeli najdzie Was ochota na niego w inny dzień roku, warto dodać także np. mięso z kaczki. Do barszczu można podać paszteciki lub pieczone pierogi z kapustą kwaszoną . Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu). Składniki: Na rosół jarzynowy:  pęczek włoszczyzny, liść kapusty cebula, 2 liście

Poezja Smaków - blog kulinarny
CYTRUSOWE UDKA KACZE 162

udka , więc tym razem zrezygnowałam z pieczenia całej kaczuszki, na rzecz przygotowania tylko jej nóżek. W towarzystwie cytrusów mięsko wyszło, że palce lizać. Składniki: 1,5 kg nóżek z kaczki sól,pieprz świeże gałązki rozmarynu 1 cytryna 3 pomarańcze 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z 1 pomarańczy i cytryny wyciskamy(...)czasie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy marynatą. Pozostałe pomarańcze kroimy na ćwiartki, obieramy ze skórki, obkładamy udka, przykrywamy. Pieczemy półtorej godziny. Po tym czasie odkrywamy żeby udka się zrumieniły, pieczemy jeszcze pól godziny. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniakami i sałatą

Z Majeczką w kuchni
Kaczka pieczona z żurawiną i jabłkami 99

Lubicie kaczkę? Bo ja bardzo, nawet już o tym nie raz pisałam.  Dzisiejszy przepis to kaczka faszerowana żurawiną i jabłkami, wyszła przepyszna.   Koniecznie spróbujcie zrobić kaczkę z tego przepisu. Tu znajdziecie przepis na  kaczkę faszerowaną kaszą i kapustą   a tu  kaczkę w pomarańczach 1 kaczka 2,5 kg 3 jabłka 100 g suszonej(...)Kaczkę oczyścić, umyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, solą, pieprzem oraz majerankiem również w środku. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, przełożyć do miski, dodać żurawinę i posypać majerankiem, wymieszać. Nafaszerować kaczkę, zaszyć lub spiąć wykałaczką.  Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, włożyć mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez

magiczna kuchnia Kasi
Istenić - Slovenian Bubbles 118

ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym z burakami karmelizowanymi w miodzie z tymiankiem - pieczonego sandacza podanego na musie z zielonego groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór bardzo dobry, chociaż słyszałam głosy, że sandacz

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania