resztą margaryny, jogurtem i 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej. Ostygniętą masę blenderujemy z cukrem, resztą mąki i przyprawami. Mieszamy z kakaem oraz orzechami. Ciasteczka wykładamy na formę. Pieczemy ok. 15 minut. Po upływie czasu przelewamy masę jaglaną i pieczemy ok. 45 minut. Ciasto należy porządnie wystudzić i podawać polane lub posypane czekoladą, wysmarowane masłem orzechowym lub posypane cukrem pudrem
Czarnawisienkapapryką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju,posypujemy słodka papryką, przekładamy przygotowanego kurczakai skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Ci pieczemy pod przykryciem przez 60 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C, zdejmujemy pokrywę naczyniai pieczemy ok. 20 minut.Gotowe. Studzimy, zdejmujemy sznurek i ...Dziękujemy pani Basi
Maminek kulinarnysmarujemy olejem. Wykładamy mięso z sosem (jeśli jest za rzadkie zostawiamy część sosu) a na wierzch wykładamy ziemniaczane puree. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy do zrumienienia wierzchu. Jeśli wkładamy do naczynia mięso gorące to nie trzeba się martwić czy będzie ciepłe po zapiekaniu… Jeśli przygotujemy mięso/ puree dzień wcześniej to w czasie zapiekania powinno(...)bąblować przy brzegach naczynia. Można również piec przykryte folią aluminiową i po około 30 minutach zdjąć folię i dalej dopiekać do zrumienienia wierzchu.Smacznego Post Zapiekanka mięsna z zielonym puree pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plwydaje się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy na złoty kolor. Ciasto francuskie z zewnątrz staje się chrupiące, a mięso pozostaje soczyste. Jest to niesamowicie sycące danie i jedna pierś(...)małymi dziurkami:)Filet w cieście wstaw ponownie do lodówki na 15 minut.Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Wyjmij przygotowane filety z lodówki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz je około 35-40 minut. Ciasto powinno być pięknie zrumienione.Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego! I jeszcze dwa zdjęcia instruktażowe
Słodko-Słony Świat Ilonyproszku do pieczenia2 łyżki cukru1 łyżeczka soli2 jajka2 szklanki mleka4 łyżki oleju100g masłasyrop klonowy do polaniaSkładniki wystarczają na przygotowanie około 14 placków.Mąkę przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier i sól.Jajka roztrzepać z mlekiem i olejem - a następnie wlać je do miski z mąką. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby nie było żadnych grudek. Przykryć ciasto ściereczką
Świat Domowej Kuchniłyżeczki oregano Składniki na sos ketchupowy: 4 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu Oryginalne tortille powstają po zagnieceniu mieszanki mąki kukurydzianej i pszennej z wodą, uformowaniu cienkich placków i pieczeniu ich na specjalnych patelniach. Powinno się je spożywać ciepłe, gdyż po ostygnięciu nabierają konsystencji gumy. Tortille podaje się je na wiele sposobów – smażone, grillowane, zapiekane. Ciasto można doprawiać
Świat Domowej Kuchnisposób, jak dzielimy pizzę). U podstawy trójkąta kłaść około 1/2 łyżeczki nadzienia (fot.3) i zwijać od podstawy formując rogaliki (fot.4). Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośniecia na 20-30 minut, przykryte ściereczką. Gdy już wyrosną posmarować je roztrzepanym jajkiem z łyżką mleka.Piec w temp. 180ºC przez około
Świat Ciastapieprz, suszony szczypiorek , czosnek granulowany kawałek pora1 cebulka Wykonanie :Piersi umyć i pokroić w drobną kosteczkę . Ser zmielić w malakserze dodać , mleko , jajka , przyprawy , mąkę ,proszek do pieczenia , wymieszać na niskich obrotach. Dodać pokrojone piersi , cebulkę i pora , jeszcze raz wymieszać. Smażyć w dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku
Sama słodycz i szczypta chilismakowały bardzo, a Tobie przypadły do gustu? Składniki: 40 g mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1 małe jabłko 100 g jogurtu naturalnego 3-4 łyżki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2-3 łyżeczki cukru brązowego Przygotowanie: Jajko rozbełtać, mąkę przesiać z proszkiem i połączyć z jajkiem oraz jogurtem. Dodać cynamon. Jabłko pokroić na bardzo drobną kostkę
Czarnawisienkaananasami.Delikatne … słodkie … w sam raz na leniwe śniadanie , ale i obiad na słodko!SKŁADNIKI:- mąka – 1 szklanka- cukier puder – 3 czubate łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- masło – 2 łyżki- kefir – 1,5 szklanki- kurkuma – 1 płaska łyżeczka- olejek waniliowy – 1 łyżeczkas- ananas w puszcze – 8 krążków- sól
Ostra na SłodkoJuż na samą myśl cieknie ślinka … 5 minut pracy … 15 pieczenia … i mamy gotowy wspaniały deser , który nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje rewelacyjnie! Takie jabłko świetnie sprawdzi się nie tylko na deser , ale i podwieczorek czy kolację na słodko! A dodając gałkę lodów … mmm …. zachwyci każdego! SKŁADNIKI: - jabłko
Ostra na Słodkonikt się nie oprze! SKŁADNIKI :NALEŚNIKI: * mąka – 1 szklanka * mleko – 200 ml * woda gazowana – 100 ml * jajko – 1 szt * olej – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – szczyptaFARSZ: * kapusta biała – 200 g * mięso mielone wieprzowe – 200 g * masło – łyżka * sól * pieprz * papryka * kminekDODATKOWO : * jajko – 2 szt * bułka
Ostra na Słodkobłyskawicznie znikają!Polecam! SKŁADNIKI:* mleko – 90 ml* olej – 60 ml* duże jajko – 1 szt* olejek waniliowy – 1 łyżeczka* mąka pszenna – 180 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* cukier puder – 70 g* marmolada truskawkowa – 50 gDODATKOWO :* masło – 50 g* brązowy cukier do obtoczenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mleko , olej , jajko i olejek
Ostra na Słodkogest pokaże , że naprawdę kochamy. Dobra dobra koniec pitu pitu , bierzemy się do dzieła! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI :** mąka – 1 szkl** mleko – ok. 2 szkl** kakao – 1 czubata łyżka** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka** sól – 1 szczypta** jajko – 2 szt** olej – 70 ml NADZIENIE :** dojrzały banan – 3 szt** płatki migdałów – 50 gDODATKOWO :** cukier puder do posypaniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Mąkę przesiewamy z kakaem
Ostra na Słodkowielbicieli słodkości!SKŁADNIKI:( blacha 24 x 28 )CIASTO :* jajko – 4 szt* kisiel pomarańczowy – 1 op* mąka pszenna – 3 łyżki* cukier – 0,5 szkl* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* kakao – 1 łyżka MASA BUDYNIOWA :* płatki migdałów – 180 g* mleko – 700 ml* margaryna – 250 g* budyń waniliowy – 1 op* cukier
Ostra na Słodko