pieczenie - 19054 przepisów (strona:690/1271)

Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 271

plasterki, a por w piórka Pałki kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka. Nie dodawałam już soli i pieprzu, użyłam tylko tej przyprawy) Dodać pokrojone warzywa Wstawić danie do piekarnika i piec ok. 45 minut. Można dłużej, ale ryż może się rozgotować. Akurat w tym daniu mi to nie przeszkadzało, a piekłam godzinę. Wydaje mi się jednak, że 45 minut wystarczy - sprawdźcie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Rafaello Siostry Anastazji 210

rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drożdżowe różyczki 197

rulon zaczynając od tego na samym spodzie - u mnie od tego, które jest na zdjęciu po lewej stronie Następnie należy przekroić rulon na pół Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i przekrojoną różyczkę układamy w tortownicy stroną płaską zaczynając od środka foremki. Tworzymy różyczki aż do zużycia całego ciasta Można odstawić na 20 minut, ale ja tego nie robiłam, ponieważ

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Parówki zapiekane z serem i boczkiem 315

stopni C Parówki przekroić w środku zostawiając krawędzie po bokach nieprzekrojone Plasterki żółtego sera kroimy na pół i wkładamy do środka Do naczynia żaroodpornego wkładamy papier do pieczenia - jeśli ser żółty trochę wypłynie, to z papieru jest go łatwiej zdjąć Następnie boczkiem owijamy parówki... ...przekładamy do naczynia żaroodpornego... ... i wkładamy do piekarnika na 15 minut Podajemy z warzywami, żeby

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Beza! 160

szczyptą soli. Dodawaj partiami cukier. Na samym końcu mąkę ziemniaczaną i barwnik. Masa powinna być bardzo gęsta, szklista i błyszcząca. Masę przełóż do szprycy i na papierze do pieczenia formuj serca. Suszymy w temp 130 stopni C przez minimum godzinę. Słodkiego dnia! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni

SMYKWKUCHNI
Chlebki pita 161

Wyjąć gorące blachy i ułożyć na nich placki. Na każdej po 4. Jeśli się nie zmieszczą, to mogą troszkę na siebie nachodzić. Nic się nie stanie. Krok 5 Piec ok 10-15 minut przekładając na drugą stronę. Mój piekarnik nierówno piecze, dlatego musiałam przestawiać też blachy co nieraz oprócz przewracania chlebków.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof

CoolinarniePL
Placuszki szpinakowe 194

lepsze... ~ Szpinakowe placki kakaowe z winogronami ~ Składniki: 60g mąki gryczanej 50g rozdrobnionego szpinaku około 60ml wody lub soku owocowego (np.winogronowego) 1 łyżka kakao naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię i smażymy małe placuszki (1 łyżeczka = 1 placuszek) po kilka minut z każdej strony. Gotowe przekładamy na talerz, podajemy z dowolnymi

Kuchenny Skrawek Nieba
PIECZONE PODUDZIE Z INDYKA 240

znudziły nam się te smaki.Dziś bedzie indyk, szybki do przyrządzenia, idealny na niedzielny obiad.   Składniki: 2 podudzia indyka opakowanie miszanki warzywnej mrożonej bukiet 9 warzyw Iglotex mieszanka PIEKŁO NIEBO z Ziarenkowa olej lniany  Wykonanie: Podudzia, myjemy obsuszamy. Dobrze nacieramy solą i pieprzem , odkładamy  na min 2 godz do lodówki. Po tym czasie skrapiamy olejem lnianym(...)czerwona, kukurydza, seler. Zapraszam na stronę  IGLOTEX  znajdziecie tam cały asortyment firmy i przepisy na ciekawe dania z ich wykorzystaniem Do przygotowania dania użyłam mieszanki prazonych ziaren Piekło- Niebo z  ZIARENKOWA  . W skład p rażone ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego są bogatym źródłem niezbędnych witamin, minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych omega 3 i omega

Z Majeczką w kuchni
limonkowo cytrynowa tarta z bezą 176

cukier i sól mieszamy, dodajemy masło i ucieramy. Następnie dodajemy jajko i śmietanę, ucieramy. Formujemy ciasto, przekładamy ostrożnie na formę do tarty i wkładamy do lodówki na 30 min, Pieczemy w 200 stopniach C 5 minut, a następnie 10 minut w 190 stopniach C Nadzienie:  100 g masła 4 jajka (żółtka) 1 cytryna  2 limonki  pół szklanki(...)białka były ubite bardzo dobrze, ale nie należy ich przebić.  Cytrynową masę po ostudzeniu przekładamy na upieczony wcześniej spód tarty. Na samą górę przekładamy ubitą pianę z białek. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. inspiracja : (nadzienie lemon meringue tart) - Ina Garten – Barefoot Contessa. Zmieniłam trochę proporcje jeśli chodzi o nadzienie i dodałam zdecydowanie mniej cukru. Inspiracja beza

noteskulinarnyfiga
Żytnie bułeczki z ziarnami 189

minut.     Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy wałek.    Dzielimy na 9 części. Z ciasta formujemy bułeczki.    Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką  i odstawiamy do wyrośnięcia.   Nacinamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 25 minut.    Po wyjęciu wierzch bułek

Maminek kulinarny
Chleb żytni na zakwasie 184

temp. 230 stopni Celsjusza (450F). Chleb przed włożeniem do nagrzanego piekarnika delikatnie nacinamy kilka razy ostrym nożem. Na dno piekarnika wkładamy też blaszkę wypełnioną wrzącą wodą (chleb powinien się piec na początku w naparowanym piekarniku). Ja jeszcze dodatkowo przez pierwsze 10-15 minut otwieram co kilka minut piekarnik i spryskuję go lekko spryskiwaczem do kwiatów). Po 10 minutach zmniejszam(...)temperaturę piekarnika do 210 stopni Celsjusza (410F) i piekę tak kolejne 40 minut. W tym czasie mniej więcej dwa razy obracam chleb. Zapach w domu jaki się w tym czasie unosi jest obłędny, nieporównywalny z niczym innym. Po wyjęciu z piekarnika wyjmujemy chleb z foremki i kładziemy na jakiejś kratce, żeby odparował. Nie można takiego chleba jeść od razu

w mojej kuchni
Bigos najlepszy 280

Sposobów na bigos jest bardzo dużo. Mój wygląda następująco:   70 dag szynki wieprzowej 70 dag pieczeni wołowej 35 dag kiełbasy np. podwawelskiej lub toruńskiej 20 dag smalcu 3 łyżki papryki mielonej słodkiej 1/2 łyżki papryki mielonej ostrej 1 łyżka pieprzu 2 i 1/2 płaskiej łyżki przyprawy typu Kucharek 1 łyżka przecieru pomidorowego Pudliszki lub Łowicz

Praktyczna pl
Poniedziałkowy "fit" - frytki marchewkowe 173

cieńsze. Przekładamy do miski i posypujemy słodką papryką i odrobiną soli. Całość polewamy oliwą z oliwek i mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Po upieczeniu możemy jeszcze delikatnie posypać solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 174

połówki i łyżką usuwamy środek z pestkami. Tak przygotowane cukinie posypujemy pieprzem i natką pietruszki i uzupełniamy przygotowanym farszem i wkładamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 30 minut. Po tym czasie wyciągamy aby ułożyć na wierzchu plastry mozzarelli. Pieczemy jeszcze ok 10 minut i podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
"Słodkie środy" - ślimak, ślimak pokaż rogi .... 183

uzyskania jednolitej masy serowej. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy całość uzyskaną masą serową i zwijamy w roladę, którą kroimy w krążki. Białko roztrzepujemy, każdy krążek smarujemy białkiem i oprószamy cynamonem. Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 18-20 minut, ślimaczki pieczemy do ładnego zarumienienia.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki