pieczenie - 19054 przepisów (strona:525/1271)

Muffiny Brownie 302

mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej.Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą.Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku.Możemy podawać na ciepło z lodami, albo na zimno.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Wytrawne muffiny ze szparagami i cheddarem 254

mniejsze kawałki.Do miski wbijamy jajka, zalewamy to mlekiem, jogurtem, musztardą i olejem. Wszystko lekko roztrzepujemy do połączenia się składników. W oddzielnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia(...)startym serem sola i pieprzem.Do suchych składników dolewamy płynne i mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone szparagi.Blaszkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami, następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C.Podajemy na ciepło i na zimno!Smacznego

Słodkie Przyjemności
Gofry biszkoptowe z kajmakiem 201

. Do ubitych białek dodajemy wymieszane żółtka i sypkie składniki - mieszamy za pomocą łopatki albo łyżki.Gofrownice rozgrzewamy (około 5-6 minut ) smarujemy olejem i wylewamy partiami ciasto. Pieczemy w zależności od mocy naszego sprzętu - od 3 do 5 minut. Gotowe gofry odstawiamy do wystudzenia i lekkiego wysuszenia. Następnie posypujemy cukrem pudrem, nakładamy na wierzch bitą śmietankę

Słodkie Przyjemności
Detoks / Marchewkowe babeczki z karobem 147

średniej wielkości)100 g cukru60 g mlecznej czekoladySposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej i wlewamy mleko - mieszamy.W drugiej misce łączymy mąkę, cukier dodajemy karob i proszek do pieczenia, łączymy a następnie wsypujemy do płynnych składników.Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na małych oczkach. Całość dodajemy do reszty składników i mieszamy.Przygotowaną masę przekładamy do blaszek(...)się mawiać, że formę napełniamy do 3/4 wysokości - ja napełniam do 4/5, wtedy babeczek mam mniej ale są 'dorodne'Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30 minut.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sernik z kaszą manną i truskawkami 371

lekko mieszamy.Gotowe ciasto przekładamy do okrągłej formy - wyłożonej papierem do pieczenia ( chyba, że korzystacie z silikonowych form, wtedy to pomijamy.Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175`C piekarnika i pieczemy około 65-70 minut.Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na kilka godzin.Truskawki myjemy, odcinamy szypułki. 150 g wrzucamy do blendera i miksujemy na mus, który wylewamy na wierzch ciasta. Resztę

Słodkie Przyjemności
Domowy twaróg - metoda szybka 6192

soczysty (choć to zależy akurat od długości gotowania) i bialutki. Nie miałam pojęcia, że to może być tak proste! Dlatego mam nadzieję, że tak jak przyszła moda na pieczenie domowego pieczywa, tak namówię Was na przygotowanie domowego twarogu. Wystarczy dobre mleko (nie UTH), cytryna, garnek, sitko i gaza.Składniki:2,5 l mleka krowiego ( butelkowane lub wiejskie

Słodkie Przyjemności
Malinowo gruszkowe ciasto z żurawiną 209

wbijamy jajka i ubijamy do podwojenia objętości. Następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Gdy masa będzie jednolita dolewamy olej i ponownie miksujemy.W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Suche składniki dosypujemy stopniowo do masy(...)jajecznej.Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki, na wierzchu układamy maliny i pokrojone w cienkie paski gruszki. Całość posypujemy suszoną żurawiną i polewamy miodem.Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 35 minut - do suchego patyczka.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Szyszki z żurawiną 177

sobą łączymy, następnie polewamy przygotowaną mieszanką miodową i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy około 15 minut.Po tym czasie formę pozostawiamy do wystudzenia. Po po około 10 minutach masę można pokroić na batoniki lub jeżeli macie na to ochotę z gotowej masy skleić małe

Słodkie Przyjemności
Pierniczki z czekoladą 222

rozwałkować na grubość 3 mm, ewetualnie lekko podsypując mąką. Wykrawać z ciasta foremkami pierniczki o dowolnych kształtach, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach.Piec w 180 st. C. przez 10-12 minut.Wystudzić na kratce.Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce, ewentualnie polukrować.Smacznego!Ja zaczynam powoli wariować - nienawidzę czekania. A teraz już zupełnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
GULASZ CIELĘCY Z TYMIANKIEM, W DELIKATNYM ŚMIETANOWYM SOSIE 223

Może warto zaszaleć i przygotować je również w wersji smacznej dla wszystkich, nie tylko tych najmłodszych. Cielęcina ma bardzo charakterystyczny zapach i smak, zawsze przygotowywałam ją tradycyjnie, typowa pieczeń, ewentualnie gulasz. Tym razem chodził za mną bardziej konkretny smak. Nie wiem dlaczego ale skojarzył mi się z tym daniem tymianek. I to był strzał w dziesiątkę, dodatek tymianku

Smaczne Zdrowe
sernik pomarańczowy z polewą czekoladową... 205

minut wsypać budyń, skórki z pomarańczy w cukrze krojoną w kostki i mieszać z 2 minuty tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę sernikową, piec w 200C około 45-50 minut i z blaszki wyjąć jak będzie całkiem zimny czekoladę mleczną 100 gram rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami śmietany 18% i polac sernik, ozdobić

W Mojej Kuchni Lubię
Babeczki owsiane z wiśniami 318

drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, płatki, proszek do pieczenia, sodę, cukier, ewentualnie przyprawy). Połączyć skłądniki mokre i suche i dodać wiśnie. Przełożyć do foremki na muffinki i piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180st C.Smacznego

happycreatiff.blogspot.com
Tort bezowy słodko - słony 222

cukier puder i posiekane orzechy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na nim wykładamy masę białkową tworząc dwa krążki - jeden może być trochę mniejszy. Łyżką strzepimy wierzch krążków. Pieczemy ok 1h. Upieczone blaty studzimy.100ml śmietanki wlewamy do rondelka i zagotowujemy. Dodajemy masę kajmakową i na małym ogniu często mieszając doprowadzamy do połączenia składników. Dodajemy sól i mieszamy. Następnie wlewamy

happycreatiff.blogspot.com
Tort wiśniowo - czekoladowy z nutką kawy 341

23cm) wykładamy papierem do pieczenia. Białka jaj ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier nadal ubijając. Dodajemy żółtka. Przesiewamy mąkę i kakao i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki i pieczemy ok 35min w 160st.     Kawę zaparzamy i studzimy. Mieszamy ją z żółtkami i cukrem w misce umieszczonej w rondelku z gotującą się wodą. Mieszamy  do uzyskania

happycreatiff.blogspot.com
Ciasto z masą budyniową 223

Pyszne ciasto..najlepiej smakuje na drugi dzień..50 dkg mąki6-7 łyżek miodu1 duże jajko10 dkg masła10 dkg cukru pudru1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 8 łyżek kwaśnej śmietanyKrem0,5 litra mleka 0,5 szkl. cukru1 cukier wanilinowy2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennej1 kostka masłaW garnku rozpuścić miód,cukier puder i masło,wystudzić(...)sodą,dodać jajko,śmietanę oraz wystudzoną masę z miodem.Zagnieść ciasto, podzielić na 3 lub 4 części.Każdą część rozwałkować na grubość około 3-4 mm.Każdy placek piec osobno około 15 minut w temperaturze 180 stopni.Z 0,5 l mleka odlać niewielką ilość do szklanki. Resztę wstawić na gaz i zagotować z 0,5 szkl, cukru.Do szklanki z odlanym

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania