pieczenia - 22046 przepisów (strona:1090/1470)

Po prostu pizza 216

Placki smarujemy oliwą, posypujemy szczyptą soli, majeranku, bazylii czy oregano. Nakładamy sos pomidorowy i farsz. Jeśli nie używamy sera żółtego czy sosu to farsz warzywny musimy skropić oliwą. Pizzę pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut uważając by się nie przypaliła

prawdziwe jedzenie
Jak zwykle udane pieczywo zwijane 225

ciasta rolujemy i układamy w formie. Znów zakrywamy ściereczką i zostawiamy do podrośnięcia nie dłużej niż godzinę.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto smarujemy jajkiem rozmieszanym z ziarnami. Pieczemy 35 minut

prawdziwe jedzenie
Pączuszki super bomba 208

usmażone pączki i obtaczamy. Oprócz tego możemy posypać pączki dodatkowo drobnym cukrem z prawdziwą wanilią lub cukrem wanilinowym. Jeśli wolisz wypróbować inny sposób na zrobienie pączków to wybierz pączki pieczone i sprawdź mój przepis na pączki w polewie czekoladowej

prawdziwe jedzenie
Pączuszki na karnawał w Rio 199

zimne. Do strzykawki nabieramy ajerkoniak. Delikatnie i powoli wbijamy strzykawkę i wlewamy trochę nadzienia. Smacznego wieczoru ... Jeśli wolisz wypróbować inny sposób na zrobienie pączków to wybierz pączki pieczone i sprawdź mój przepis na  pączki dla początkujących

prawdziwe jedzenie
Kolorowe szaszłyki 205

Pasuje tu także boczek albo łata wołowa. Mięso z indyka (zwłaszcza pierś) może być w szaszłykach zbyt suche. Z drobiu raczej wybrałabym kurczaka. Szaszłyki podajemy do chleba lub do pieczonych ziemniaków i surówki

prawdziwe jedzenie
Borówka brusznica do mięsa i sera 208

odstawiamy nakrętkami w dół aż do ostygnięcia. Do podstawowej borówki możemy dodać też przyprawy jak imbir czy cynamon.  Można też dodać kilka czarnych jagód.   Tradycyjnie podajemy do pieczonych mięs (zwłaszcza do dziczyzny) oraz do twardych serów

prawdziwe jedzenie
Moja mała przygoda z Trzema Znakami Smaku 216

żywo cały proces przygotowywania tej potrawy. Muszę przyznać, iż wymaga to precyzji i wprawy, by tak pięknie i sprawnie rozwałkować ciasto, które tworzy niezwykle cienkie i kruche warstwy. Pierekaczewnik piecze się przez 3 godziny w okrągłym naczyniu. Przygotować go można na słodko i na wytrawnie. Po upieczeniu jest złocisty i kształtem przypomina ślimaka. Pyszności!  Pierekaczewnik to tatarski piróg, który

Sajkofanka smaku
Domowy kebab z jagnięciny 205

łączymy z pozostałymi składnikami. Przygotowanie: porcja na 5 kebabów W dużej misce łączymy mięso z przyprawami i dobrze mieszamy, formujemy w lekką spłaszczoną kulę i owijamy folią aluminiową, pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 C góra - dół przez 50 minut. Następnie wyciągamy z foli i nabijamy na 2 metalowe wykałaczki, układamy je w naczyniu

Niezły Młynek
Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. 2734

The post Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Rożki budyniowe 8346

schłodzić w lodówce przez 30 minut. Z ciasta odrywać kawałki, wałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.Układać na blaszce posmarowanej masłem i oprószonej mąką i piec w temperaturze 180ºC przez około 12 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą

Moje domowe kucharzenie
Kokosanki 321

cukrem i mlekiem. Dodać wiórki i wymieszać, chwilę pogotować. Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z resztą składników. Gotowe ciasto nakładać łyżką (najlepiej gałkownicą do lodów) na natłuszczoną blachę. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut, do złotego koloru. Poczekać chwilę przed zdjęciem z blachy, wystudzić

Moje domowe kucharzenie
Jabłkowo - cynamonowy odrywaniec - pycha! 263

części. Każdą część układamy pionowo w keksówce wysmarowanej masłem. Ciasto zostawiamy na 20-30 min do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Następnie wsadzamy do rozgrzanego do 180st. piekarnika i pieczemy przez 30 min. Ciasto cud! Jedno z najlepszych jakie w życiu jadłam.  Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Sałatka z fasolki szparagowej 495

intensywność w gotowcach. Składniki na 1 porcję: Garść fasolki szparagowej (ja dałam żółtą) Kilka liści sałaty lodowej (może być każda inna) 1 nieduży pomidor malinowy 1 małe wędzone lub pieczone udko z kurczaka (możecie zastąpić drobiową wędliną) Dressing musztardowy: 2 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki wody ½ łyżeczki musztardy – u mnie stołowa Koperek – około łyżeczki Sól Pieprz Szczypta cukru Przygotowanie

Fabryka pomysłów
Paluszki z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym 367

zostawić na noc. Następnego dnia rozrobić ciasto z mąki, wody, jajka i vegety. Ciasto ma być trochę gęściejsze niż naleśnikowe. Przygotowane piersi z kurczaka obtaczać w cieście i piec na rozgrzanym oleju.  Wspomnę jeszcze, że w takim cieście nie tylko kurczaka można upiec, ale również małe cebulki

Co w głowie piszczy