Babeczki z niespodzianką Tak naprawdę dzisiejsza propozycja z babeczkami ma niewiele wspólnego - nie ma w nich ciasta i nie trzeba ich piec, z pewnością jednak spodoba się dzieciom. Bo kto nie lubi niespodzianek? :) Bezowe babeczki świetnie sprawdzą się na przyjęciach urodzinowych, ponieważ w środku można schować nie tylko słodycze, ale także nagrody urodzinowych konkursów - drobne zabawki, baloniki, gumy do żucia
Ciastkozercyrybką Nemo wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe , przyczepiając masę cukrową kremem budyniowy m. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Możemy do każdej włożyć po kostce czekolady. Po wyciągnięciu z pieca odstawiamy do przestudzenia. Niebieską masę cukrową ugniatamy chwilę w dłoniach, żeby zmiękła. Rozwałkowujemy na cienki placek podsypując w razie potrzeby cukrem pudrem, wycinamy kółko o średnicy nieco większej od babeczki
Ciastkozercygrubości. W równych odstępach nakładamy dżem i pocięte na kawałki jabłka. Przykrywamy je drugą warstwą ciasta i odciskamy kółka szklanką. Gotowe drożdżówki przekładamy na blaszkę i posypujemy kruszonką. Pieczemy około 15 min w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercypapilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Krem przygotowujemy według przepisu . Dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy zielony barwnik, do drugiej zielony i żółty, żeby uzyskać inny odcień, dokładnie mieszamy. Gotowy krem przekładamy
Ciastkozercypapilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. W gotowych babeczkach wykrawamy nożem wgłębienia i wykładamy wiśnie ze słoika. Krem przygotowujemy według przepisu . Gotowy krem budyniowy przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i wyciskamy różyczki
Ciastkozercywyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę i rozgniatamy palcami na całej powierzchni (żeby się nie przyklejało można nałożyć na ręce trochę masła). Na ciasto nakładamy owoce i kruszonkę . Pieczemy około 20 min w piekarniku nastawionym na 200 stopni. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercytemperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej foremki wkładamy po kostce czekolady lub czekoladowe draże. Pieczemy 20-25 minut. Krem robimy według przepisu . Dzielimy na 3 części - małą, średnią i dużą. Do największej części dodajemy trzy duże łyżki kakao i dokładnie mieszamy, do najmniejszej dwie rozgniecione
CiastkozercyBabeczki Ulica Sezamkowa Kiedy na dworze jest tak gorąco, najczęściej piekę późnym wieczorem, a na następny dzień zostawiam sobie tylko zrobienie dekoracji. Tak samo było z dzisiejszymi babeczkami. Proste babeczki waniliowe z czekoladą w środku udekorowane kremem maślanym i kolorowymi postaciami z Ulicy Sezamkowej na pewno zrobią furorę wśród dzieci. Dużą zaletą takiej dekoracji jest fakt, że do jej zrobienia
CiastkozercyPalcami ugniatamy ciasto na spodzie foremek i wkładamy do środka kulki z porzeczkami (gładką stroną do góry). Z reszty ciasta kulami małe kulki na uszka i doczepiamy do misi. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyprzestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 35 min. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu . Ważne, żeby rozmiksować go bardzo dokładnie, jeśli zostaną w nim grudki budyniu będzie ciężko przecisnąć go przez szprycę. Do gotowego kremu dodajemy
Ciastkozercymuffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 35 min. Odstawiamy babeczki do ostygnięcia - nie muszą być zupełnie zimne, ale nie mogą być gorące, kiedy zaczniemy dekorowanie. Masę cukrową wyciągamy z foli i ugniatamy chwilę w dłoniach
Ciastkozercyjogurtem i kiełkami. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy bez tłuszczu, dodajemy do mieszanki jajecznej i doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Przelewamy do 4 naczynek przeznaczonych do zapiekania. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C. Smacznego
Niezły Młynekwiórki kokosowe oraz ziarenka Cynamonowy Raj . Wymieszałam to też z wcześniej przygotowaną płynną masą z masła orzechowego i oleju(na 3 łyżki masła orzechowego, 1 płaska łyżka oleju) Następnie piekłam w piekarniku, mieszając co 10-15min przez ok.45 min w 170C. Miłego Dnia
Chocolate Stop TemptingWszytko mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepujemy i wlewamy do nich kremówkę. Dodajemy szczyptę soli i pierzu. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniWariacja na temat sosu BBQ. Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów. SKŁADNIKI 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chili oliwa z oliwek
Moje Kuchenne Rewelacje