pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:53/377)

Kotlety z indyka z marchewką - dietetyczny obiad :) 831

smaczne, do obiadu w sam raz z porcją ulubionych warzyw i na przykład tak jak u mnie frytek z ziemniaków i batatów 😊 Składniki (6 dużych sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku  1 duża marchewka 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego  przyprawy: sól himalajska, curry, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra(...)drobnych oczkach marchewkę i smaż przez ok. 5 minut, co chwilę mieszając, aby nie przypalić. Do miski przełóż mięso mielone, warzywa z patelni, jajko i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Uformuj 6 kotletów, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 190*C piekarniku przez 35 minut.  Podawaj z warzywami i pieczonymi ziemniakami

Zdrowie na języku :P
Faszerowana cukinia 185

pełni, a one jota w jotę takie cudne. Więc kupiłam, nafaszerowałam, zapiekłam i się dzielę…. Składniki: 6 cukinii w kształcie baryłki (mogą być też tradycyjne) 500 g mięsa mielonego woreczek ryżu woreczek kaszy gryczanej cebula marchewka pokrojona w kostkę i kilka różyczek brokuła (mogą być z mrożonki) 2 ząbki czosnku sprasowane łyżeczka majeranku, słodkiej papryki, ziół prowansalskich(...)dente. 3. Wstawiamy piekarnik na 180 stopni. 4. W dużej misce mieszamy składniki na farsz: ryż, kaszę, mięso mielone (surowe), warzywa, czosnek, przyprawy, bulion. Mieszankę nakładamy do cukinii.Zakładamy odcięte kapelusze. 5. Cukinie wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy na dno szklankę wody. Układamy wszystko w odkrytym rondlu i wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Tak nadziane

Mama z miasta
Burgery z szynki 202

wole domowe sosy i wiem wtedy co jem;) I burgery zawsze są świeże, gorące, prosto z pieca;) Można je jeść nie tylko w bułce, do tłuczonych ziemniaków, puree czy frytek też świetnie pasują;) Składniki: 500 g mielonego mięsa z szynki 1 średnia cebula ząbek czosnku 5 łyżek octu winnego sól, pieprz, słodka papryka - papryki dość dużo

Zasmakuj Kuchni
VEGE burgery z buraka i kaszy jaglanej 197

kakao, które znakomicie komponuje się z burakiem. Buraki na burgery mogą być gotowane lub pieczone, choć my zdecydowanie wolimy pieczone. W przepisie znajdziecie podstawowy zestaw przypraw ale w swojej kuchni możecie zaszaleć :). Sprawdzi się marokańska przyprawa do mięsa mielonego, francuska "4 przyprawy", wszelkiego rodzaju masale... lub wasza własna kombinacja, nie żałujcie, burgery powinny być dobrze doprawione. Odpowiednią konsystencję

SzczyptaSmaQ
Makaronowe gniazda z klopsem 577

daniem z pewnością zaskoczycie domowników. Do tego dania wykorzystałam produkty Melissa Primo  Gusto .  Składniki: 1 opakowanie makaronu Pappardelle Primo Gusto Kulki mięsne: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 średnia cebula 2 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól morska pieprz(...)niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski dodać zrumienioną cebulkę, bułkę tartą, jajko, śmietanę, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę i wymieszać. Doprawić dosyć pikantnie solą i pieprzem. Z mięsa uformować osiem równej wielkości kulek. Makaron ułożyć na kształt gniazd w naczyniu żaroodpornym 26*20 cm. Do każdego gniazda włożyć mięsną kulkę i lekko docisnąć by mięso wypełniło gniazda makaronowe

Ala piecze i gotuje
Kofty wołowo – drobiowe 183

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na patelni grillowej i podałam je z dipem z pieczonej papryki oraz ryżem curry z warzywami. W sam raz na pożywny obiad dla mięsożerców, polecam

Marta Gotuje
Pierogi z kapusta i grzybami 189

kapustą i grzybami leśnymi Pierogi z kapusta i grzybami Słowo „pierogi” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. W Polsce jako nadzienie najczęściej występują: mięso (mielone i wstępnie podsmażone, w kołdunach litewskich surowe), kiszona kapusta z grzybami (także razem przemielone), owoce sezonowe (jagody, truskawki itp.), kasza

Gotowanie-uk
kurczak faszerowany 166

Składniki: 1 szt kurczak świeży  1 szt papryka czerwona 200 g pieczarek 500 g mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 jajko bułka tarta ( odrobina do miesa mielonego ) sól pieprz olej przyprawa do kurczaka pikantna Prymat Sposób wykonania: Kurczaka umyć, osuszyć , a następnie wytrybować. Natrzeć przyprawą do kurczaka z wierzchu i w środku. Pozostawić na całą(...)Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h. Można podawać na ciepło jak i na zimno

Darcia w kuchni
Schab imbirowy z dynią 159

miąższu z dyni, Po przyprawy zapraszamy do  SKWORCU Wykonanie; Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą i pieprzem. Rozkładamy wokół mięsa i pieczemy jeszcze

Anioły w kuchni
Cukinia faszerowana "Bolognese" pod beszamelem 226

przekroić wzdłuż na pół. Wybrać lyżką  gąbczasty miąższ z pestkami. Delikatnie posolić środek cukinii łódeczki cukiniowe wypełnić przygotowanym mięsem mielonym "bolognese". Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać przygotowanym sosem beszamelowym, posypać startym parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200`C 20-25 minut podawać z ulubionymi dodatkami. Podałam z kaszą gryczaną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolada z mielonego mięsa z pieczarkami 191

mięsa mielonego dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, musztardę, słodką paprykę, sól, pieprz i cebulkę podsmażoną. Składniki połączyć. Na stół rozłożyć folię spożywczą, posypać nią bułką tartą i rozłożyć mięso mielone. Na całe mięso wyłożyć pieczarki.  Zwinąć roladę. Delikatnie zdjąć folię spożywczą i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec

Amatorka kuchenna
Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku 146

golonki z indyka garść świeżych ziół rozmarynu, tymianku i szałwii sól, pieprz czosnek  granulowany mielona papryka  rękaw do pieczenia Golonki myjemy i nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. zioła drobno siekamy a następnie wcieramy w mięso. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy 180 - 190 stopniach C około 40 minut. Mięso

Bon Appetit Małgorzaty
Schab imbirowy z dynią 206

oleju, 1/2 kg miąższu z dyni, Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU Wykonanie; Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą i pieprzem. Rozkładamy wokół mięsa

Anioły w kuchni
SCHAB Z WĘDZONĄ ŚLIWKĄ 195

papryki słodkiej 1 łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję a następnie osuszam ręcznikiem papierowym. Robię po środku otwór na całej długości mięsa za pomocą cienkiego ale ostrego noża. Następnie faszeruje śliwkami wędzonymi. W osobnej miseczce robię marynatę. Mięso nacieram marynatą. Owijam dokładnie folią aluminiową i pozostawiam w lodówce na min 10 godzin. Piekę mięso nie odwijając foli w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Drożdżowe paszteciki z wołowiną 208

pół łyżeczki soli 1/3 łyżeczki cukru 1 jajko + 1 jajko do posmarowania pasztecików przed pieczeniem  pół szklanki kwaśnej śmietany 1/3 szklanki ciepłego mleka 5 g świeżych drożdży ziarna kminku świeży rozmaryn składniki na farsz: 1 kg mielonego mięsa wołowego (albo wieprzowego) 1 duża cebula 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz, suszony majeranek(...)wyrośnięcia. Ja zagrzałam piekarnik do 50 stopni C i tam trzymałam zaczyn. W tym czasie podsmażamy mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięsa nie smażymy zbyt długo, wystarczy by mięso się podgotowało. Mięso odkładamy do wystudzenia, a jak już się ochłodzi wbijamy 1 jajko i mieszamy. Do dużej miski dajemy przesianą mąkę, jajko

Bon Appetit Małgorzaty
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 191

drobno pokrojony kwaśna śmietana do podania Do 3 litrowego garnka włożyć mięso oraz ziele, liście, nasiona kolendry, 1 łyżeczkę soli, zalać zimną woda, zagotować i gotować do miękkości mięsa (u mnie 30 min w szybkowarze). Warzywa umyć, obrać i pociąć na talarki lub zetrzeć na tarce. Gdy mięso odchodzi od kości, wywar przelać przez sitko, aby go odszumować i pozbyć(...)mięsa z kością (u mnie kości schabowe) 2 litry zimnej wody 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 10 ziarenek nasion kolendry 3 marchewki 2 buraki 1 korzeń pietruszki 250 gr puree z pieczonej dyni lub 400 gr świeżej dyni 1/4 korzenia selera 50 gr pasty z kolendry można zastąpić pęczkiem żywej kolendry drobno posiekanym 1 łyżeczka mielonego

moj przepis na
Faszerowany kalafior 179

wodę, osolić i włożyć kalafiora. Gotować 10 minut od zagotowania się wody. Włożyć go tak żeby góra kalafiora była u góry. Następnie zahartować zimną wodą i odsączyć. Przygotować mięso mielone – posiekać cebulkę, ząbek czosnku i dodać do mięsa. Jajko, bułkę tartą, słodką paprykę, majeranek również wrzucamy do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dokładnie wymieszać masę. Można dodać(...)ktoś chce. Są dwa sposoby nadziewania kalafiora, pierwszy to wypełnić mięsem mielonym między nóżkami kalafiora. Ale myślę że to jest dość trudne. drugi łatwy to – uformować z mięsa półkulę, położyć na dnie żaroodpornego naczynia. Natomiast kalafiora powoli dzielić na mniejsze kawałki i wciskać kwiatki kalafiora w mięso. Tworząc w ten sposó pięknego dużego kalafiora. Sos – śmietanę, serek

Kuchnia Pokoleń
Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur 183

miałam czyli mięskiem mielonym i resztką ugotowanej kaszy bulgur. Bakłażany w tej wersji są przepyszne i bardzo pożywne. składniki: 3 bakłażany po ok 450 g 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 350 g ugotowanej kaszy bulgur 1 duża kulka mozzarelli olej sól,pieprz oregano Bakłażany umyć i osuszyć, przekroić wzdłuż(...)skropić olejem. Bakłażany ułożyć na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut, funkcja termoobieg. Upieczone bakłażany przestudzić. Ze środka wybrać łyżką miąższ i odstawić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Potem dodać przecier pomidorowy

Monia miesza i gotuje
KLOPSIKI W WERSJI SŁODKO-KWAŚNEJ 133

wersji słodko-kwaśnej i pieczone w piekarniku... z sosem na bazie soku pomarańczowego, z dodatkiem sosu chili oraz sojowego. Są doskonałe i smakują o niebo lepiej niż te szwedzkie 😉 Można je podać z ziemniakami lub ryżem, a także z żurawiną. Pasują na obiad lub jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 jajka 1/2 szklanki(...)łyżeczka cukru brązowego 2 łyżeczki mąki kukurydzianej sól, pieprz  Wykonanie: Mięso mielone umieszczamy w misce i dodajemy bułkę tartą, jajka, przyprawę harissa oraz odrobinę pieprzu i soli. Mieszamy wszystko dłonią, a następnie formujemy nieduże kulki. Kulki mięsne układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 min. Następnie kulki

Kuchnia MagdaLeny
Papryki faszerowane chili con carne 196

chili con carne i podałem je z sosem guacamole. Może i Wy skusicie się na odrobinę Meksyku w Waszej kuchni? (: Składniki (na 4 porcje) : 500 g mielonej wieprzowiny (choć najlepiej użyć mięsa wołowego) 4 średniej wielkości czerwone papryki 2 małe papryczki chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 3 ząbki czosnku 300 ml pasty pomidorowej (lub 1 puszka pomidorów(...)połówki i oczyścić z gniazd nasiennych. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 200 °C. W tym czasie przygotować farsz. Oliwę z masłem rozgrzać na głębokiej patelni. Dodać posiekany czosnek, a następnie cebulę. Przysmażyć na złoty kolor. Dodawać partiami mielone mięso. Przyrumienić. Dodać przyprawy: kumin, pieprz cayenne, oregano, cukier, sos Worcester. Następnie wlać

Food Square
Sernik na spodzie brownie z musem malinowym 258

mleko i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12 minut. [MASA SEROWA]: 700 g twarogu 200 g kwaśnej śmietany 3 czubate łyżki mąki pszennej 140 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka Twaróg mielimy w maszynce do mięsa. Ubijamy śmietanę z cukrem i stopniowo dodajemy ser. W międzyczasie - wbijamy do masy

psgotujemy