pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:265/377)

A'la lazania cukiniowa 188

małe cukinie 600g mięsa mielonego z indyka (może być inne) 2 cebule 6 sztuk pomidorów 3 ząbki czosnku 250g sera żółtego łyżeczka bazylii łyżeczka oregano pieprz sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę,do momentu aż się zeszkli. Dodajemy mięso i dalej smażymy, aż mięso zmieni swój kolor. Następnie dodajemy pomidory(...)warstwę sosu, posypujemy serem. Na ser układamy kolejną warstwę płatów z cukini, sos i ser. Układamy tak do wyczerpania się składników. Ostatnia warstwa to sos i gruba warstwa sera. Pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach celsjusza. Ja użyłam okrągłego naczynia o średnicy 24cm. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie 248

pomidorowym na polencie   Drukuj Prep time 30 min Cook time 1 godzina 15 min Total time 1 godzina 45 min   Serves: 5 Ingredients KLOPSIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 posiekane ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki 100 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz tłuszcz do smażenia (olej, smalec) SOS: 1 duża cebula(...)rosołu ½ litra mleka 200 g kaszki kukurydzianej sól do smaku 60 g masła 70 g parmezanu Instructions Mięso przełożyć do miski, dodać czosnek i posiekaną natką, sól i pieprz i wyrobić ręką. Ser pokruszyć albo pokroić na drobne kawałki, dodać do mięsa wymieszać. Uformować pulpeciki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć pulpeciki, żeby się zarumieniły, przełożyć do formy do zapiekania. Piekarnik

Cooking for Emily
Polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie koniaku 455

Oczywiście alkohol wyparowuje podczas gotowania, więc nie musimy obawiać się podawania dania kierowcom. Polędwiczki w sosie najlepiej podać z ziemniakami (gotowanymi, puree lub pieczonymi) oraz ulubionymi warzywami (fasola, brokuły, pieczone warzywa korzeniowe itp.) Polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie koniaku: 1 polędwiczka wieprzowa 2 duże cebule szalotki – pokrojone w drobną kostkę 2 ząbki czosnku 60-80 ml koniaku(...)łyżeczka mąki do oprószenia 3 łyżki masła (najlepiej klarowanego) do smażenia sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Polędwiczki kroimy w 1,5 cm plastry. Lekko spłaszczamy otwartą dłonią. Posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Na dużej patelni rozgrzewamy masło (ok. 2 łyżki). Podsmażamy mięso na dużym ogniu ok. 1 minutę (do 1,5) z każdej strony. Zdejmujemy

Poezja smaku
Gołąbki z kapusty włoskiej 269

niebo lepsze od tych z sosem pomidorowym. Ale to już k west i a smaku. Skł adniki: 1 główka kapusty włoskiej Farsz: 2 szklanki ryżu 50 dag mięsa mielonego 2 cebule 20 dag pieczarek   sól, pieprz majerane k przyprawa do gołąbków Sposób przygotowania: 1. R obimy farsz: ryż gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy i przekładamy(...)patelni rozgrze wamy olej, dajemy pieczarki i d u simy, aż pieczarki będą miękkie. Dodajemy do ryżu. 3. Cebulę s iekamy, rumienimy na patelni, dodajemy do ryżu.   4. Mięso smażymy na patelni, aż straci suro wość. Doda jemy do ryżu, przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem i mieszamy całość. 5. Przygotowujemy kapustę. Ściągamy wierzchnie liście, zostawiamy je do wyłożenia naczynia

Kuchnia domowa Ani
Pieczone skrzydełka w Coca-Coli / Coca-Cola baked chicken wings 327

Dziś przedstawiam przepis na pieczone skrzydełka w glazurze z Coca-Coli, idealne dla fanów obgryzania tych pyszności. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nadają się

karmelowy
Makaron z pieczonym łososiem 157

można zepsuć. Ta elegancka ryba wybacza większość błędów kulinarnych i pomimo braku doświadczenia zawsze się udaje, a kocha ją praktycznie każdy. Z kolei czarny makaron świetnie komponuje się z mięsem ryb oraz sprawia, że całość wygląda atrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje(...)osuszyć, usunąć ości, polać przygotowaną marynatą w naczyniu żaroodpornym i przykryty folią spożywczą odstawić na około 1h lub dłużej. 3) Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. (najlepiej kontrolować proces pieczenia i dostosować czas, ponieważ filet z łososia może mieć różną grubość), a następnie usuwamy skórę wraz z brązową częścią (tłuszczem) i dzielimy

Fitsweet.me
Pulpeciki z indyka zapiekane w sosie pomidorowym. 246

pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, odrobina cukru, suszona bazylia ok. szklanka wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty czosnek, jajko. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku aby zmiękła, następnie odciskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy koperek. Mokrymi dłońmi formujemy małe(...)dolewamy wodę. Dusimy kilka minut. Na samym końcu doprawiamy do smaku. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, na nim układamy pulpeciki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 45 min. Podajemy z ziemniakami lub kaszami. Pulpeciki są bardzo mięciutkie i sprężyste. Najlepiej smakują tuż po wyjęciu z piekarnika. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Klops mięsny faszerowany kalafiorem 185

posiekana 1 łyżka masła 1 sucha bułka – namoczona i odciśnięta 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól i pieprz Masa mięsna: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 cebula drobno posiekana 1 łyżka masła 1 sucha bułka – namoczona i odciśnięta 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżeczki czerwonego pesto (można pominąć(...)wyłożenie wierzchu). Do środka nałożyć farsz z kalafiora i lekko docisnąć, by nie było wolnych przestrzeni. Na wierzchu wyłożyć pozostałe mięso i lekko docisnąć. Na wierzchu ułożyć dodatkowy liść kapusty i zawinąć wystającymi liśćmi. Przykryć folią aluminiową Piec w temperaturze 175 stopni (grzałka góra-dół) około 40 minut. Na ostatnie 5 minut ściągnąć folię

Trzeci talerz
Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi 249

Polędwice wieprzowe to wdzięczne mięso, które można przygotować na wiele sposobów! Dzisiejsze będą z farszem mięsno-grzybowym. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie marchewka kandyzowana z prażonymi migdałami czy po prostu młoda fasolka z masełkiem i bułką. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe(około 600-800g) 500g chudej karkówki 200g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych 3 g grzybów suszonych przyprawy: sól, pieprz(...)cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 jajko 1 łyżka oleju winogronowego lub innego WYKONANIE: suszone grzyby namoczyć  na noc, polędwiczki rozbić na prostokątne płaty, posypać solą i grubo mielonym pieprzem, odłożyć do lodówki na 2 godz., karkówkę zmielić na grubych oczkach, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem,  czosnek i cebule drobno posiekać zeszklić na maśle i dodac

Kuchnia Beaty
RoloPizza 256

mleka ciepłego 500 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oleju 2 łyżki bazylii suszonej Farsz 1 cebula 1 łyżka masła 450 g pieczarek 500 g mielonego mięsa (użyłam wołowego) 3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego Papryka ostra, papryka słodka , bazylia, sól i pieprz do smaku 400 g startego żółtego sera (użyłam goudy) Odrobina oleju(...)patelni szklimy na maśle, dodajemy pieczarki pokrojone w paski i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.  2. Na tej samej patelni na oleju podsmażamy mięso, dodajemy sprasowany czosnek oraz przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy, solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz bazylią, tak aby powstał gęsty sos przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części

Niezły Młynek
Kurczakburger - domowy fast food. 172

odpowiedź). To tym razem się przygotowałam! Przed treningiem piłkarskim syna wyrobiłam ciasto na bułki. Po powrocie było pięknie wyrośnięte, a więc już w postaci bułeczek trafiło do piekarnika. Przygotowałam mięso mielone z udek kurczaka i usmażyłam kotlety. Podświadomie czułam, że tym razem będzie 1:0 dla mnie :) Wszystkim smakowało. Wydaje mi się, że dzisiaj miałam swoje pięć minut(...)roztopione masło i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić dobrze ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia, do czasu aż podwoi swoją objętość. Z wyrośniętego ciasta formować kulki, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, docisnąć ręką, nadając im płaski kształt. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem. Piec w temperaturze 190°C przez około 25 minut

zadanie-gotowanie
Pide z cukinią i fetą 194

ciekawe, tematem naszego wirtualnego pichcenia miało być lahmacun, które w oryginale przygotowuje się z mielonym mięsem. Jednak z uwagi na mój wegetarianizm, chciałam sięgnąć po podpatrzony u Rebecci Seal "lahmacun z cukinią i fetą". Jak wyjaśniła mi Emilia, lahm oznacza mięso a macun pasta. W związku z modą na wegetarianizm, wersje bezmięsne tego dania zaczęły pojawiać się(...)ciepłej wody 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy 500 g mąki pszennej typ 650 lub mąki chlebowej 2 łyżeczki soli semolina lub kaszka kukurydziana do posypania blachy do pieczenia na wierzch: 2 małe cukinie 200 g sera feta 4 łyżki oliwy pul biber lub płatki chilli do smaku Przygotowanie: W miseczce wymieszaj drożdże, cukier, oliwę i 100 ml wody

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka ziemniaczana po meksykańsku /mięso 372

Pikantna zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, papryką, pomidorami, czerwoną fasolą i kukurydzą, pod warstwą cheddara. Przepyszna i sycąca. Polecam ! Składniki: 1 kg ziemniaków 400g mielonej wieprzowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 puszki rozdrobnionych pomidorów (po 400g) 1 puszka czerwonej fasoli (400g) 100g kukurydzy z puszki 1 średnia czerwona papryka 1 papryczka chilli 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego(...)masłem i układamy w nim na przemian ziemniaki i sos. Przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 170-180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1 godziny (do miękkości ziemniaków). Po około 45 minutach pieczenia, zdejmujemy pokrywkę i posypujemy wierzch zapiekanki startym serem (już nie przykrywamy). Smacznego

Oryginalny smak
Lasagne z mięsem i cukinią 376

wyszło pysznie, lekko, mimo że pojawiło się mięso. Lasagne jest bardziej sycąca -  no i zjadamy mniej a energii wystarczy na resztę dnia.  Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 łyżka masła  1 średnia cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnki 100 ml wody garść świeżej bazylii 1 łyżeczka sosu węgierskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz(...)beszamelowy: 500 ml mleka 100 g masła 1/3 szklanki mąki pszennej sól Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę, dodajemy sprasowany czosnek i mięso - wszystko razem obsmażamy. Dodajemy wodę, sos węgierski, paprykę i bazylię porwaną na mniejsze części smażymy ok 15-20 minut na małym ogniu aby woda wyparowała i doprawiamy

Niezły Młynek
Ziemniaki z grilla na szybko. Zamiast buły. 261

Ponieważ pogoda w końcu rozpieszcza i zdecydowanie sprzyja grillowaniu opowiem Wam szybciutko o ziemniakach z grilla, które bez zbędnych przygotowań możecie zrobić w ten dla niektórych

Kuchnia po mojemu
Mini burgery koreczki na dwa kęsy 194

szklanka mleka 2 łyżki rozpuszczonego i wystudzonego masła 1,5 łyżki cukru łyżeczka soli łyżeczka drożdży jajko 3 szklanki mąki sezam czarnuszka (opcjonalnie) żółtko łyżka mleka KOTLETY: 1 kg mielonej wołowiny 4 łyżki musztardy 2 łyżki sosu sojowego 2 posiekane ząbki czosnku sól i pieprz DODATKI: sałata ser żółty w plastrach średnie pomidorki kiełki SOS: 3 łyżki musztardy(...)bułeczki smarujemy żółtkiem rozmieszanym z łyżką mleka i posypujemy sezamem (jeżeli lubicie, posypcie czarnuszką tak jak ja). Wkładamy do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem do 180 stopni. Pieczemy około 15 minut do zrumienienia. 2 Mięso łączymy z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym oraz musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i formujemy mini kotleciki (wyjdzie nam około 25-30). Kotleciki smażymy

Kuchnia Bazylii
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 163

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane do smażenia tarty żółty ser do posypania faszerowanych bakłażanów sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka słodka i ostra – wedle uznania vegeta natur – do przyprawienia mięsa Jak przyrządzić(...)środkowej półce przez około 10 minut. Na oddzielnej patelni podsmaż mięso, przypraw vegetą. Gdy zmieni kolor i będzie gotowe dodaj pomidorowo – pieczarkowy sos. Wszystko razem dobrze wymieszaj, chwilę podduś. Bakłażany posyp lekko żółtym serem (zostaw jeszcze na wierzch). Następnie faszeruj mięsno-pomidorowym sosem bakłażany, posyp tartym serem. Piecz bez termoobiegu na środkowej półce w temp. 180C przez około

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki zapiekane z mielonym mięsem 454

dodatkiem mielonego mięsa, sera mozarella i sosu pomidorowego. Takie danie sprawdzi się również jako ciepły posiłek na imprezie. Można spokojnie przygotować je wcześniej a kiedy przyjdą goście zapiec w piekarniku. Składniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej) szczypta soli 3 łyżki masła lub oleju roślinnego 250 g mielonej szynki wieprzowej(...)suszonego oregano Przygotowanie: 1. Przygotowujemy naleśniki: mąkę, jajka, wodę dokładnie mieszamy. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. 2. Cebulkę oraz czosnek podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy mięso i chwilę razem podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy. Mieszamy. Na każdego naleśnika nakładamy porcję mięsnego nadzienia i zwijamy. 3. Przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulkę i czosnek podsmażamy na maśle

Życie ze smakiem
Gołąbki bez zawijania z kalarepką i sosem serowym z liści kalarepki 200

gołąbków zamiast kapusty dodałam kalarepkę.  W połączeniu z sosem kalarepko serowym  wyszedł bardzo ciekawy smak Składniki •1/2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 duża kalarepka z liśćmi  • 1 marchewka • 1/2 szklanki ryżu  • sól  •pieprz • gałka muszkatołowa szczypta  • 1 szkl śmietany 30 % • 1 szklanka mleka  • 2/3 szklanki wody  • 2 serki topione(...)Sposób przygotowania przepisu: 1.  • Kalarepkę i marchew zetrzeć na grubej tarce  wrzucić do wrzątku parzyć ok 2-3 minut  i odcedzić na sicie 2.  • Do mięsa dodać ryż jajka ostudzoną kalarepkę  przyprawę. doprawić solą i pieprzem wszystko  razem wymieszać .Z powstałej masy formować gołąbki . obtoczyć w tartej bułce .smażyć na oleju na złoty kolor

W królestwie smaków Beaty
Pstrągi pieczone w ziołowej marynacie 285

rzeczywiście jako marynatę – zanurzyć w niej pstrągi i schować do lodówki na minimum godzinę. Wyjmujemy z lodówki pstrągi, oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Skórkę nacinamy do połowy grubości mięsa, z obu stron. Jeśli używacie marynaty z pierwszego sposobu – smarujemy nią rybę grubo z obu stron i wewnątrz. Do wnętrza wkładamy przekrojone plastry cytryny. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C, grzanie góra(...)dół. Szykujemy sobie blaszkę z rusztem/grillem albo ruszt piekarnika ustawiamy na środkowym poziomie i wkładamy pod niego blachę z wyposażenia piekarnika. Do zagrzanego już piekarnika wkładamy ryby i pieczemy przez 20-25 minut – zostaną w środku idealnie soczyste. Żeby marynatę przypiec na skórce na 5 minut włączamy termoobieg lub przenosimy ryby wyżej, pod grzałkę grilla.   Gorące ryby podajemy

Karo in the Kitchen
Jak przyrządzić pasztet belgijski? 479

garnka. Wszystkie rodzaje mięsa, za wyjątkiem wątróbek, układamy na warzywach. Pomiędzy kawałki mięsa wkładamy grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i kilka ziaren pieprzu. Do garnka wlewamy 1,5 litra wrzącej wody i wsypujemy łyżeczkę soli. Potem gotujemy pod przykryciem, zmniejszając po zagotowaniu ogień. Gotujemy 3 godziny. Mięso w tym czasie porządnie zmięknie. Wówczas przecedzamy, oddzielając mięso z warzywami i przyprawami(...)mięso, kroimy na małe kawałki i przepuszczamy 3-krotnie przez maszynkę. Potem następuje ucieranie i wybijamy kolejno jajka, wlewając po kilka łyżek wywaru. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką, mieszamy w końcu z całymi orzechami. Przygotowaną, wysmarowaną smalcem formę lub formy, napełniamy masą pasztetową. Pamiętajcie, że nie należy wypełniać foremek po brzegi, bo pasztet urośnie. Wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Masa makowa do rogalików i strucli z makiem 250

żeby odkurzyć przepisy wyszperane gdzieś z notatników lub starych zapisków. Ja tak właśnie mam. Ciągle coś znajduję, przypominam sobie dawne czasy, a w sumie jakby to było wczoraj, kiedy piekłam z moją Mamą świąteczne wypieki. Zapisywałam skrzętnie, żeby nic mi nie umknęło. Bo moja Mama prawie wszystko robiła z głowy. Teraz ja, w oparciu o stare przepisy, dodaję nowe składniki(...)gotowania na małym gazie na 15 minut. Po wystudzeniu przełożyłam na sito i odcedziłam.     Następnie zmieliłam mak w maszynce do mięsa przez  bardzo drobne sitko (specjalne do mielenia maku). Zmieliłam 2 razy.   Do drugiego mielenia wsypałam cukier. Orzechy i migdały rozdrobniłam w blenderze. Rodzynki namoczyłam w gorącej wodzie. Masło roztopiłam, wlałam

Kuchnia u Krysi
Kanapka Reuben 246

naprawdę kilka minut, pod warunkiem, że wcześniej odparujemy pastrami. Nie musicie piec własnego chleba, spokojnie możecie kupić, najlepiej jasny chleb żytni, bo na takim podawane są te kanapki choćby w legendarnym Katz`s Delikatessen w Stanach Zjednoczonych. Postarałam się o kilka zdjęć z etapów przygotowania, żebyście mieli łatwiej, strzelane były na szybko, bo trudno mi było samej robić zdjęcia etapów(...)odparować. Tu będzie nam potrzebny garnek do gotowania na parze, taki z wkładką z dziurkami, coś a`la sito, durszlak, na pewno wiecie o jaki chodzi. Ściągamy folię, mięso wkładamy na sito, na dno garnka wlewamy trochę wody, całość szczelnie przykrywamy pokrywką i na małym ogniu gotujemy na parze przez 3 godziny. W połowie tego czasu sprawdzamy czy nie trzeba

Blondynka Gotuje
Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy / Easy peanut orange chicken 291

oliwek 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na sos z masła orzechowego: 1/3 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1/2 szklanki dżemu pomarańczowego (lub innego jasnego) 2 łyżki keczupu 1/3 szklanki masła(...)więcej do smaku (np. tabasco) 1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej lub skrobii kukurydzianej posiekane i uprażone na suchej patelni orzeszki ziemne do podania posiekana dymka do podania 6 porcji mięsa z udek kurczaka (lub 4 piersi) Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj składniki sosu i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. W malej miseczce wymieszaj wszystkie składniki mieszanki

karmelowy
Kotlety drobiowe w panierce z płatków owsianych 222

Składniki: - 2 duże podwójne piersi drobiowe - 2-3 jajka (+ 1 łyżka zimnej wody) - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony - papryka wędzona w proszku - skórka starta z 1 cytryny - płatki owsiane - olej kokosowy do smażenia       Mięso oczyszczamy z tłuszczu, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Jeżeli filety są duże (jak u mnie), rozkrajamy je wzdłuż na dwie połowy(...)której przygotowanie nie wymaga sepcejalnych umiejętności kulinarnych. Chrupiąca, dobrze przylegająca, o lekko orzechowym posmaku panierka stanowi świetne połączenie ze skórką cytrynową, której delikatny aromat przeniknął do mięsa. Soczyste, delikatne kotlety podane, np. z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką to propozycja dla tych, którzy szukają nowych, ciekawych smaków… i nie tylko. Smacznego. :)   Wydrukuj przepis The post Kotlety drobiowe w panierce

mojewypiekiinietylko