pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:75/315)

Pieczony kalafior 259

liści zewnętrznych usunięte oliwa z oliwek  ½ łyżeczki przyprawy  sumak ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sok z cytryny garść pietruszki, posiekana sól morska przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 190 st.C.  Kalafiory    obficie  skropić  oliwą, posypać  solą, sumakiem i kminem. Piec 45 minut do godziny, zmniejszyć nieco  temperaturę jeżeli kalafiory zaczynają się zbyt

Stare Gary
Babka ziemniaczana z pieczarkami i mielonym mięsem 315

pieczarek 2 średniej wielkości cebulki 1 jajko sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1 duża łyżka jogurtu greckiego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego – najlepiej z łopatki 1 łyżeczka soku z cytryny Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach , skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy , żeby nie ściemniały(...)piekarnika , przykrywamy górę folią i zapiekamy około 60 minut w temperaturze 160 C . Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię , żeby wierzch ładnie się zezłocił ( około 10 minut ) . Gotowe , wspaniała odsmażona na drugi dzień z patelni..z mizerią ..mniam Post Babka ziemniaczana z pieczarkami i mielonym mięsem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Szaszłyki z salami 188

skóry i kości 1 średnia zielona papryka (250g) 1 średnia czerwona papryka (250g) 1 średnia cebula (150g) 1 dość duże słodkie jabłko (250g) 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju rzepakowego 200g ryżu do podania Instrukcje Salami kroimy na 12 kawałków o grubości 1 cm. Boczek(...)warzywa, najlepiej używając do tego specjalnego pędzelka. Następnie oprószamy całość solą, pieprzem i mieloną papryką. Szaszłyki obsmażamy na patelni grillowej, na średnim ogniu, przez ok. 1 minutę z każdej strony. Następnie niezwłocznie umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Pieczemy 20 minut, w połowie pieczenia odwracamy szaszłyki na drugą stronę. Szaszłyki podajemy na ciepło, np. z ugotowanym

Kulinarna Pokusa
Pieczony pstrąg z muślinowym sosem oraz zielona sałatka ze szparagów i fasolki z pistacjowo-szałwiowym pesto 152

pstrąga łososiowego sok z połówki pomarańczy oliwa z oliwek łyżka świeżej szałwii, posiekanej świeżo mielony pieprz sól morska Rybę oczyścić, oprószyć solą oraz pieprzem, skropić sokiem z pomarańczy i posypać świeżą szałwią. Skórę posmarować oliwą z oliwek. Piec na papierze do pieczenia w 200 o C przez 20-30 minut, aż ładnie się zarumieni. Sos muślinowy

Food Square
babeczki z masą krówkową i śliwkami... 168

szklanka mleko, 3/4 szklanki cukier 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1/2 łyżeczki soda, - ile potrzeba masa krówkowa, - ile potrzeba śliwki bez pestek odmrożone lub świeże, 1 szklanka śmietana 30% + 1 łyżka cukier puder + 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej, - ile potrzeba czekolada mielona jajka, olej, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem(...)sodą i wymieszać "byle jak" foremki silikonowe 4x7cm - do każdej foremki włożyć do połowy ciasta - 1 łyżeczkę masy krówkowej - pół śliwki - 1 łyżkę ciasta na wierzch piec w 200C około 20-25 minut - zostawić do do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody mieszając i ostudzić zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno - na koniec dać żelatynę szprycką nakładać

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczeń z dzika 184

przedstawiam. Jeśli ktoś chce może spróbować ...raz na jakiś czas. Mięso piekłam we folii. Składniki : około 80 dag mięsa z dzika - szynka płaska łyżka soli z 30 g opakowania soli zmiękczającej mięso 3 ząbki czosnku rozetrzeć, 2 w całości 1 duże jabłko 1 cebula papryka mielona ostra, pieprz czarny mielony kilka ziaren jałowca olej Przygotowanie : Do garnuszka(...)soli, roztarłam całość i natarłam umyte, osuszone mięso Osypałam mięso papryką mieloną ostrą i odrobiną pieprzu, mięso nakłułam ostrym widelcem Przełożyłam do rękawa foliowego, obłożyłam je pokrojoną cebulę, dołożyłam obrane, pokrojone na ósemki jabłko, ziarnka jałowca i 2 ząbki czosnku Rękaw zawiązałam, zrobiłam kilka malutkich otworów i piekłam około 20 min. w temp. 220*C, dopiekałam przez około

Proste Potrawy
"SERNIK" BEZ SPODU PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY. 224

Przez pierwsze 30 minut piekę go w 200 stopniach, po czym zmniejszam  temperaturę do 170 i piekę kolejne pół godziny. Upieczony "sernik" zostawiam na kwadrans w piecu, aby odpoczął. Najlepiej, kiedy jest schłodzony - dobrze się kroi, gdyż masa gorąca zachowuje się dość nieprzyjaźnie, obkleja nóż i z trudem wychodzi z blachy. SMACZNEGO! * len mielony można zastąpić mielonymi

W kuchni Karmel-itki
Karkówka pieczona 245

ciepło - pokrojone w plastry stanowi danie obiadowe, polecamy taką pieczeń - bez trudu mamy konkretne danie! S kładniki: 1 kg karkówki po pół łyżeczki przypraw: tymianku, rozmarynu, papryki słodkiej, kminu rzymskiego, suszonej pietruszki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżka oleju sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Karkówkę myjemy, osuszamy delikatnie dociskając ręcznik papierowy, mięso smarujemy olejem i musztardą. Pozostałe(...)przyprawy łączymy razem  se sobą,  posypujemy karkówkę lekko wgniatając przyprawy. Odstawiamy na noc do lodówki.  Na następny dzień  wkładamy do naczynia żaroodpornego bez przykrycia pieczemy w piekarniku około 1,5 godz w temperaturze 180 stopni  C. Smacznego

kgwjanczewo
Sernik na kruchym spodzie 7557

Sernik na kruchym spodzie SKŁADNIKI: mąka -1,5 szkl cukier -mniej niż pół szkl proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki żółtka -2 szt margaryna -0,5 kost cukier waniliowy -1 opak Składniki na masę: ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg mąka -6 łyżek mąka ziemniaczana -3 łyżki jaja -12  szt cukier -2 szkl masło(...)Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać. Na ciasto wyłożyć mase serową, włożyć ciasto do piekarnika, i piec ok.godz.w 180 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Pieczona pierś z gęsi 192

Składniki: 1 podwójna pierś z gęsi  (u mnie 1kg mrożonej), 3 łyżki sosu sojowego, pieprz świeżo mielony, makaron świder Czaniecki, glazurowane marchewki- przepis tutaj .   Przygotowanie:    Pierś z gęsi rozmrażamy, najlepiej jak przez noc będzie w lodówce się rozmrażać. Następnie myjemy o osuszamy ręcznikiem papierowym. Skórę nacinamy w kratkę ostrym nożem, tak by nie uszkodzić mięsa(...)dołu w celu wytopienia trochę tłuszczu ze skóry (ja nie odkroiłam kości, więc podsmażamy tylko z jednej strony). Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z wytopionym tłuszczem i pieczemy ok. godziny w 170 stopniach. Podajemy z makaronem i glazurowanymi marchewkami

Aga w kuchni
Pieczony królik 2. 187

Wciąż najczęściej odwiedzanym przez Was wpisem jest przepis na pieczonego królika. Dziś podrzucam kolejny aromatyczny pomysł. Proponuję podać z łagodną w smaku sałatą. Składniki : tusza królika 4-5 łyżek oleju 1-2 łyżeczki soli pieprz mielony łyżeczka czerwonej czubrycy 5 ziaren ziela angielskiego Królika włożyć do naczynia żaroodpornego. Polać olejem i posypać przyprawami. Dorzucić zgniecione w palcach ziarna ziela(...)odstawić do lodówki na minimum 24 godziny (to bardzo ważne, jeśli chcemy mieć soczyste mięso). W środku tego czasu przewrócić królika, by w oleju poleżała dotychczasowa wierzchnia część. Piec pod przykryciem ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni C. Pół godziny przed wyjęciem odwrócić królika. Mięso powinno być miękkie i powinno odchodzić od kości.   Kawałki mięsa podawać

Weekendy w domu i ogrodzie
Mięso pieczone w cieście 229

Składniki : 1300 g łopatki wieprzowej, jeszcze lepszy będzie schab 3-4 ząbki przeciśniętego czosnku sól, pieprz, papryka mielona ostra, oliwa,  Przygotowanie : Mięso umyć, przygotować marynatę z olejem i wymienionymi składnikami Nasmarować marynatą przygotowane mięso, nakłuć mięso ostrym widelcem, zawinąć w folie i pozostawić na co najmniej 12 godz Przygotować ciasto z około 15 dag mąki pszennej(...)mąki żytniej- zagnieść z wodą jak na kluski, rozwałkować na płat, którym należy mięso oblepić, nakłuć ciasto w kilku miejscach (choć mnie i tak pękło podczas pieczenia), owinąć w papier do pieczenia,włożyć do brytfanki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 *C, ja swoje mięso piekłam

Proste Potrawy
sernik z nutą dyniową 198

maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru wykonanie: Twaróg mielimy dwu krotnie, następnie łączymy z puree dyniowym i miksujemy. Dodajemy przyprawy, mąkę, cukier oraz jajka i miksujemy na jednolitą masę ale nie za długo, tylko do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 90 min. składniki na polewę śmietanową

Domowy Smak Jedzenia
Pieczona ciecierzyca 141

niską zawartość tłuszczu. Tak przygotowana ciecierzyca idealna jest na wieczór filmowy czy przekąska do pracy. Polecam. 'pieczona ciecierzyca' Składniki: - puszka ciecierzycy - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego - 1/4 łyżeczki mielonego kminku - świeżo zmielony pieprz (dałam ok 0,5 łyżeczki) - 0,5 łyżeczki soku z limonki(...)osuszyć. Pozostałe składniki wsypać do miski i dokładnie wymieszać. Dodać ciecierzycę i dokładnie wymieszać, tak aby ciecierzyca była cała pokryta przyprawami. Ciecierzycę wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Piec w 180C (z termoobiegiem) przez ok 35-40 minut*. W połowie pieczenia ciecierzycę zamieszać.  Smacznego! * jeśli chcecie, żeby ciecierzyca była bardziej chrupka, pieczcie ją dłużej, uważając, żeby

CookYourself
Chleb orkiszowo żytni na zakwasie 179

się na innych przepisach czy poradach to jednak nigdy nie wykorzystuję ich tak do końca w oryginalnej postaci. Pieczenie chleba to sztuka, która w dużej mierze zależy od rodzaju mąki jakiej używamy. Najlepsza jest mąka ta wysokoproteinowa, mielona kamieniem. Zawsze podkreślam, że mąka mące nierówna i chociaż mój przepis na chleb w pełni satysfakcjonuje mnie(...)Chleb będzie miał lepszą strukturę. Po tym czasie przełóż chleb do podłużnej foremki o rozmiarach 10 cm x 25 cm. Foremkę wysmaruj tłuszczem, oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia na 4 godziny w ciepłym miejscu, a następnie włóż na noc do lodówki. Na drugi dzień nastaw piekarnik na 200ºC na termoobieg

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania