pieczarki - 22920 przepisów (strona:769/1528)

Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami 85

Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami – krótko mówiąc, są takie dni, że człowiekowi nic się nie chce i szuka pomysłu na szybki obiad. Ten właśnie taki jest. Minimum wysiłku, krótki czas przygotowania, a do tego jest The post Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 244

kotletów schabowych – rozbić i doprawić 2 papryki 7-8 pieczarek trochę startego sera przyprawy dowolny sos Papryki pokroić w kostkę, pieczarki obrać i również porkoić. Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystko razem, można podsmażyć lub podpiec. Do naczynia żaroodpornego wylewamy część sosu, a na to układamy kotlety. Na mięso wykładamy warzywa i zalewamy sosem. Zapiekamy i podajemy z ziemniakami

Moje Wyroby
Strombolli z kurczakiem, cukinią i papryką 153

drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ małej cukini, 5 pieczarek, ½ czerwonej papryki kulka mozarelli Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia Dodatkowo: jajko WYKONANIE: Cukinię, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju aż zmiękną

słodki bratek
Kurczak z farszem i dodatkami 144

czegoś większego. Kurczak z farszem i dodatkami SKŁADNIKI: - kurczak w całości (średniej wielkości) - 2 cebule - 1 woreczek Malvit, Trendy Lunch Greece: Pęczak, papryka, oliwki, bakłażan - 1/2 marchewki - 150g mini pieczarek - szczypiorek - oliwa z oliwek (z chilli) - przyprawy (kminek, pierz ziarnisty, czarnuszka, oregano, suszone piri-piri, rozmaryn, sól) - pół szklanki bulionu drobiowego Cebule siekamy na drobno, pieczarki kroimy na ćwiartki

Związek na patelni
Sałatka Leśna polana 102

Sałatka Leśna polana lub jak kto woli sałatka Grzybowa polana to świetna propozycja na danie, które na pewno zrobi wrażenie na gościach :) Jednym z jej głównych składników są marynowane pieczarki, które pięknie się prezentują na trawce ze szczypiorku The post Sałatka Leśna polana appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bitki schabowe w sosie pieczarkowym 264

Składniki na 2 duże lub 3 mniejsze porcje: ok. 400 g schabu sól, pieprz, słodka czerwona papryka mielona  mąka do obtoczenia 1 duża cebula ok. 300 g pieczarek 550-600 ml bulionu warzywnego (można użyć wody, tylko wtedy sos trzeba będzie bardziej doprawić na koniec duszenia)   Schab umyć, osuszyć i pokroić w nie za grube plastry. Rozbić(...)patelni dobrze rozgrzać olej, położyć na nim mięso i smażyć z obu stron aż zacznie się rumienić. Wtedy dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, przesmażyć kilka minut. Pieczarki pokroić w półplasterki i dodać na patelnię. Delikatnie posolić. Gdy zaczną się kurczyć całość zalać bulionem i dusić pod przykryciem, aż mięso zacznie mięknąć (u mnie dusiło się ok. godziny

Simply Food
Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką 146

mieć na kilka obiadów. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki orkiszowej 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 100 g pieczarek Pęczek natki pietruszki 300 g passaty pomidorowej z ziołami Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy delikatnie mąką(...)orkiszową.  Cebulę kroimy w piórka. Szklimy na oleju rzepakowym w garnku. Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki oraz plastry pieczarek. Gdy warzywa zmiękną dokładamy kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor wlewamy passatę pomidorową. Fasolkę płuczemy na sitku, również wsypujemy do garnka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy – sól, pieprz, słodką czerwoną paprykę oraz czosnek

VioletoweKucharzenie
SAJGONKI 128

kiszonej kapusty z dużą ilością dodatków.   Składniki: 500g mięsa mielonego wołowego 0,5 pęczka szczypiorku 200g szpinaku 2 ząbki czosnku 1 niewielka cebula 2 marcewki 300g pieczarek 3 pomidory 1 torebka ryżu basmati sos sojowy pieprz, sól papier ryżowy Surówka: 400g kapusty kiszonej 1 marchewka 2 jabłka 0,5 puszki fasoli czerwonej  2 łyzki pestek słonecznika(...)Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem podsmażyć w niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Na oddzielnej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pomidory.  Wszystkie składniki razem połączyć i wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Dodać posiekany szczypiorek. Jak zwijamy sajgonki? Makaron ryżowy delikatnie

Słodki Zakątek
Pyszne naleśniki zapiekane z mozzarellą i warzywami 388

szczypta soli 100g szpinaku (świeży lub mrożony) + olej do smażenia FARSZ: ok 200g mozzarelli w kulce (w zalewie) pół czerwonej papryki pół młodej cukinii ok 10dkg podsmażonych na maśle pieczarek – w plasterkach DODATKOWO: 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka posiekanego szczypiorku sos czosnkowy – do podania PRZEPIS TUTAJ     *** Szpinak myjemy, osuszamy(...)pomocą obieraczki do warzyw kroimy w cieniutkie plasterki *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek cukinii *** *** Następnie wykładamy kilka pasków czerwonej papryki *** *** Na paprykę wykładamy kilka plasterków podsmażonych wcześniej pieczarek *** *** Następnie układamy 2-3 cienkie plasterki mozzarelli *** *** Naleśniki z farszem składamy na pół i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniki polewamy z wierzchu przecierem pomidorowym *** *** Całość posypujemy z wierzchu startym na tarce

Blog z Apetytem
Hiszpańskie leczo z ryżem 154

Hiszpańskie leczo z ryżem Składniki: - ryż paraboiled - puszka pomidorów pelati - puszka kukurydzy - 200g pieczarek - 2 papryki - 1 cebula - 2 łyżki oleju - curry, pieprz i sól - natka pietruszki 🍜Wersja standard: 300g chudego schabu/piersi z kurczaka 🌿Wersja wege: bez mięsa Sposób przygotowania: - ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu - pieczarki pokrój wraz z cebulką i podsmaż na łyżce oleju - w garnku blenduj pomidorki

MintTaste
Domowy sos tatarski. Z nim wszystko smakuje lepiej. PRZEPIS 113

dobrego majonezu (zwróćcie uwagę na skład, poza olejem, musztardą, jajkami, octem i przyprawami nie powinno być w nim nic więcej), 200 ml gęstego jogurtu naturalnego, mała cebula, duża garść pieczarek marynowanych, 2-3 średnie ogórki konserwowe, pieprz. Zrób tak: cebulę, pieczarki i ogórki najpierw pokrój w kostkę, a następnie posiekaj razem za pomocą noża na bardzo drobne kawałeczki. Przełóż

Kulinarna Polska
Kurczak po chińsku 133

przygotować w domu ze zwykłych produktów, bez grzybów mun będzie równie pyszne. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 1 marchewka kawałek selera po 1/4 papryki czerwonej i zielonej 4 średnie pieczarki 2 suszone grzyby lesne 1 średnia cebula najlepiej czerwona przyprawy:sól,pieprz,papryka czerwona ostra, przyprawa do potraw chińskich,sos sojowy ciemny, ocet balsamiczny, 1-2 łyżek mąki ziemniaczanej(...)dodajemy łyżkę oleju i pozostałe warzywa, skrapiamy wszystko octem balsamicznym i smażymy tak , aby warzywa były chrupkie, warzywa odkładamy i na tym samym tłuszczu smarzymy pokrojone w ciękkie plasterki pieczarki i grzyby leśne, łączymy mięso,warzywa i grzyby i smażymy razem około 10 min. podlewając wodą od moczenia grzybów i rosołem , gotujemy makaron ryżowy lub nudle, łączymy z mięsem

Kuchnia Beaty
Łosoś z brokułami w śmietankowym sosie 156

pomysł na błyskawiczny obiad. Przygotowanie go zajmuje dosłownie 20 minut. Sos śmietankowo koperkowy znakomicie pasuje z wędzonym smakiem łososia! 1 cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła 10 pieczarek 200 g łososia wędzonego na zimno 1 szklanka wody 4 łyżki śmietany 18% (gęstej) 1 łyżeczka mąki orkiszowej 2 łyżki koperku Sól Pieprz 2 garści brokułów Makaron nitki lub dowolny(...)ulubiony Cebulkę kroimy w kosteczkę, szklimy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w ćwiartki pieczarki. Gdy wszystko zmięknie dodajemy pokrojonego w paski łososie. Dokładnie mieszamy i przesmażamy kilka minut.  Śmietanę mieszamy z wodą, mąką orkiszową i koperkiem). Całość wlewamy na patelnię. Dodajemy wcześniej ugotowane i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

VioletoweKucharzenie