pieczarki - 22920 przepisów (strona:765/1528)

Sałatka Isaura 153

Kukurydza ·        10 dag sera żółtego ·        5 ogórków konserwowych ·        Pieczarki marynowane ·        4 jajka ·        Pieprz ·        Sól ·        Majonez Sposób przygotowania(...)miski. 2.   Do makaronu dodajemy paprykę pokrojoną w drobne paseczki. 3.   Następnie odlaną z zalewy kukurydzę. 4.   Ser oraz ogórki kroimy w kostkę. 5.   Pieczarki kroimy drobno, kilka możemy zostawić do dekoracji oraz marchewkę, która jest w zalewie. 6.   Jajka gotujemy na twardo, studzimy obieramy ze skorupek i siekamy. 7.   Doprawiamy pieprzem oraz solą

Kulinarna Chwila
DROŻDŻOWE PIEROŻKI NA KEFIRZE Z GRZYBAMI+ FILMIK 125

Pierożki z grzybami smakują świetnie na ciepło i zimno, można je przygotować z grzybami leśnymi lub pieczarkami. Pieczone w piekarniku są chrupiące a po ostygnięciu mięciutkie.  SKŁADNIKI :             ciasto ; 3 szklanki mąki pszennej 250 ml kefiru 1/2 kostka masła 1/2 kostka drożdży (50 g ) 1 łyżeczka cukru(...)FARSZ : 500 g grzybów lub pieczarek 2 cebule sól, pieprz do smaku odrobina oleju                                                                   PRZYGOTOWANIE : Do garnka przekładamy masło i kefir, podgrzewamy aż masło się rozpuści

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety devolay (de volaille) 318

zwykle na weselach lub imprezach rodzinnych. Jednak warto czasem przygotować taki smakołyk samodzielnie w domu Powstało wiele wariantów tych pysznych kotletów – jedni środek wypełniają różnorodnymi ziołami, a inni pieczarkami lub serem. Poniżej podaję wersję z samym masełkiem, ale jeśli masz ochotę, włóż też swój ulubiony dodatek. Do podania polecam ryż, frytki, gotowane lub pieczone ziemniaki, surówkę, sałatkę obiadową(...)tyle, by pokrył kotlety ), włóż kotlety i smaż, aż się zarumienią. Podawaj zaraz po przygotowaniu.   Zamiast natki pietruszki, do środka możesz włożyć… żółty ser, szynkę, suszone pomidory, pieczarki, szpinak, czosnek, świeży koperek, masło ziołowe. Im bardziej urozmaicisz nadzienie, tym bardziej odbiegną od wersji tradycyjnej, ale z pewnością będą pyszne       A do obiadu polecam – Mizeria

Kulinarne S.O.S.
Kotlety devolay (de volaille) 318

zwykle na weselach lub imprezach rodzinnych. Jednak warto czasem przygotować taki smakołyk samodzielnie w domu Powstało wiele wariantów tych pysznych kotletów – jedni środek wypełniają różnorodnymi ziołami, a inni pieczarkami lub serem. Poniżej podaję wersję z samym masełkiem, ale jeśli masz ochotę, włóż też swój ulubiony dodatek. Do podania polecam ryż, frytki, gotowane lub pieczone ziemniaki, surówkę, sałatkę obiadową(...)tyle, by pokrył kotlety ), włóż kotlety i smaż, aż się zarumienią. Podawaj zaraz po przygotowaniu.   Zamiast natki pietruszki, do środka możesz włożyć… żółty ser, szynkę, suszone pomidory, pieczarki, szpinak, czosnek, świeży koperek, masło ziołowe. Im bardziej urozmaicisz nadzienie, tym bardziej odbiegną od wersji tradycyjnej, ale z pewnością będą pyszne       A do obiadu polecam – Mizeria

Kulinarny S.O.S.
Strogonow z grzybami 204

Strogonow z grzybami Strogonow to gęsty gulasz wołowy z dodatkiem papryki i ogórków kiszonych. W klasycznej wersji do jego przygotowania dodaje się także pieczarki, jednak z uwagi na tegoroczny wysyp grzybów w lesie postanowiłam zamienić pieczarki na te właśnie pyszne dary jesieni. Wyszło rewelacyjnie. Gulasz był mega aromatyczny, pożywny i rozgrzewający. Idealne danie na chłodne dni. Polecam spróbować

Blog z Apetytem
Pieczarkowe bombki 147

Majeranek ·        Papryka ostra ·        Papryka czerwona Dodatkowo: ·        Pieczarki duże ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy(...)jajko, doprawiamy solą, wsypujemy bułkę tartą, majeranek, paprykę ostrą. 2.   Z papryki usuwamy nasiona i bardzo drobno kroimy, dodajemy do mięsa i wszystko razem dokładnie wyrabiamy. 3.   Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki i nadziewamy masą mięsną. 4.   Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 5.   Kotlety

Kulinarna Chwila
Pizzerinki z burratą 121

inaczej. Składniki: 4 pizzerinki Ciasto:  250 g mąki orkiszowej jasnej T 630 szczypta soli szczypta cukru 8 g świeżych drożdży 1 łyżeczka drożdży 130 g wody Nadzienie: 4 pieczarki trochę oliwy do posmarowania 4 gałązki oregano 4 plastry szynki prosciuto 1 kulka sera burrata Przygotowanie ciasta: Do misy robota włożyłam wszystkie składniki, drożdże wkruszyłam i wyrobiłam elastyczne ciasto. Ciasto(...)części i z każdej uformowałam małą pizzę. Ułożyłam pizze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek ciasta posmarowałam oliwą, ułożyłam na nim szynkę, pokrojone w plastry pieczarki, ułożyłam kawałki sera i gałązki oregano. Piekłam pizzerinki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut. Smacznego. Przepis własny. "Podróże małe i duże" Zabytkowy kościół

Moje Małe Czarowanie
WEGAŃSKA ZUPA GRZYBOWA Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ, MLECZKIEM KOKOSOWYM I CHRUPIĄCĄ MIĘTĄ 180

się w smaczne grzyby na targu lub sklepie i wypróbujcie mój przepis, gorąco zachęcam! Przygotowanie: 35 min. Gotowanie: 40 min . Porcja dla 4 osób Składniki: Na zupę: ● 300 g pieczarek (lub mieszanki grzybów) ● 100 g czerwonej soczewicy ● 1 cebula ● 2 cm świeżego imbiru ● 15 g masła roślinnego ● 2-3 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżeczka ziaren kolendry ● 2 szczypty mielonego(...)kuminu ● 70 cl bulionu warzywnego z kostki bio ● 20 cl mleczka kokosowego ● 3 szczypty mielonego curry ● sól, pieprz Do podania: ● 50 g mieszanki grzybów (pieczarek, shitake, kurek…) ● 1 pęczek świeżej mięty ● 15 g masła roślinnego ● 1 łyżka oliwy z oliwek ● sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę obierz i drobno poszatkuj. Imbir obierz i zetrzyj na tarce do cytrusów. Grzyby (330 g) obierz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kopytka z kaszy jaglanej 135

Składniki: – 200 g kaszy jaglanej – ok. 100 g mąki (mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej) – 1:3 proporcji mąki do ugotowanej kaszy – jajko – sól + cebula, pieczarki, cukinia, ketchup, szczypiorek Sposób przygotowania Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać kilka razy w gorącej wodzie aż woda będzie przezroczysta. Kaszę ugotować w proporcji 2:1 wody do kaszy przez(...)jajkiem. Podzielić na części, uformować rulony i pokroić na kopytka. Kopytka gotować w osolonej wodzie przez ok. 2-3 min od czasu wypłynięcia. Podawać np. ze smażoną cebulką, pieczarkami i cukinią. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Kopytka z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Krokiety po meksykańsku z mięsem mielonym 193

meksykańsku z mięsem mielonym[/caption] Zobacz inne przepisy na krokiety: Krokiety Z Gyrosem Krokiety Z Pieczarami I Serem Żółtym Zapiekane Krokiety Z Cukinią I Mięsem Mielonym Krokiety Z Szynką, Pieczarkami I Serem Krokiety Z Ryżem I Pieczarkami Artykuł Krokiety po meksykańsku z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Leczo z pieczarkami 158

Dziś polecam moją wersję dania węgierskiego. Jest to leczo. Ja wzbogaciłam je o pieczarki i suszone pomidory, które świetnie podkręciły smak lecza. Oczywiście nie musicie dodawać tych składników ale mi taka wersja smakuje i tak też przyrządziłam moje leczo. Podałam je po prostu z pieczywem. Leczo z pieczarkami

Ewa w kuchni
Grill Kamado Mini- recenzja 121

komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂   Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną   Składniki:   500 piersi z indyka 150 g wędzonej paprykowanej słoniny 1 cukinia 200 g drobnych pieczarek 1 papryka czerwona   Marynata:   50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki słodkiego(...)sobą i zalej nimi mięso. Odstaw na minimum pół godziny. W tym czasie przygotuj inne składniki. Słoninę pokrój w cienkie kwadraty, cukinie w plasterki, paprykę w kostkę. Z pieczarek oderwij nóżki.   Składniki nadziewaj na patyczki szaszłykowe zaczynając i kończąc na mięsie. Gotowe posmaruj pozostałą marynatą z indyka, aby warzywa nabrały smaku.   Grilluj na rozgrzanych węglach około 12 minut

kuron.com.pl
Zamaskowany schabowy 208

Pietruszka ·        1/3 główki kapusty pekińskiej ·        1 opakowanie ciasta francuskiego ·        15 dag pieczarek Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy(...)pieczenia. 5.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6.   Do cebuli dodajemy stratą na tarce o dużych oczach marchew. 7.   Następnie pokrojone pieczarki. 8.   Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie. 9.   Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 10.      Ciasto kroimy

Kulinarna Chwila
Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami 173

mamy drób ;) Delikatny, ale bardzo smaczny gulasz, który zazwyczaj podaje z ryżem. Składniki na 2 osoby: 2 i 1/2 szkl wody jeden podwójny filet z piersi kurczaka 200 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 mała marchewka 1/2 małego korzenia pietruszki 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 i 1/2 łyżki gęstej śmietany np. 18% pieprz, sól, papryka słodka(...)obtoczenia mięsa  i  do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i przesmażamy na tym samym tłuszczu z dodatkiem pieprzu. 3. Następnie obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Obsmażamy tak tylko

Gotowanie...to proste !
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z JARMUŻEM I SEREM + FILMIK 120

FARSZ :   150 g jarmużu 150 g pieczarek 1 cebula, 3 ząbki czosnku 100 g  serka topionego ( gouda lub ementaler ) 1 łyżeczka masła 50 g sera żółtego 20 g sera blue (niekoniecznie ) bułka tarta do posypania(...)PRZYGOTOWANIE :  Udka należy wyfiletować od kości, lekko ubić i przyprawić.  Jarmuż, pieczarki,czosnek  i cebulę przekładamy do dzbana robota i miksujemy 10 s/o 4.  Następnie dodajemy troszkę masła, sól, pieprz i podpiekamy 10 minut, temperatura 90 % C. Do farszu dodajemy sery i ogrzewamy 10 minut, obrót 1.  Farsz przekładamy do miseczki.  Mięso z udek

Kulinarne Fantazje Marioli