pieczarki - 22920 przepisów (strona:1150/1528)

Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym 161

sosie pomidorowym nadziałam nią moje kanie a obiad wyśmienity wjechał na stół. Polecam zróbcie sobie takie, jeśli znajdziecie takie nierozwinięte kapelusze. Jeśli nie znacie czubajki kani lepiej sobie nadziać pieczarki i nie zrywać aby się nie pomylić i zerwać niejadalnego grzyba. Polecam danie gorąco, będzie smakowało. Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasztet z selera i pieczarek 186

Przepis na idealny pasztet z selera i pieczarek . Czytaj więcej

Biały fartuszek
Kasza z tofu i szpinakiem 203

zestaw. Miks kaszy, tofu i szpinaku jest bardzo smaczny i sycący. Przepisy z kaszą bulgur: Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem kasza ze szpinakiem Przepis na kaszę z tofu i szpinakiem Kasza z tofu i szpinakiem, składniki: 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego garść

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 1293

grzyby same się nie oczyszczą! Trzeba jeszcze pomyśleć jak te skarby wykorzystać. Koniecznie musiałam zrobić sos grzybowy. Taki sos możecie zrobić z dowolnych grzybów - z maślaków , opieniek czy choćby pieczarek. Jest prosty i pasuje prawie do wszystkiego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Gulasz wieprzowy z marchewką 204

marchewką, z piękną zielenią w tle. Młodej marchewki już nie mam, soczystej zieleni z okna już też nie widzę, dałam więc do gulaszu pokrojoną czerwoną paprykę, ale można też pieczarki, fasolkę, kalafiora czy co tam się w lodówce pałęta.  I rzecz w każdym gulaszu najważniejsza! Mielony kminek. Uzależnienie całkowite ♥ A jeśli już o kminku, to spróbujcie tej domowej przyprawy

bistro mama
Szybka zupa z świeżych grzybów 229

szybka w przygotowaniu zupa z świeżych aromatycznych grzybów leśnych fantastycznie komponuje się z makaronem lub grzankami. Poza sezonem jesiennym z powodzeniem możemy przygotować ją z grzybów suszonych lub pieczarek.   Składniki: 2 łyżki masła klarowanego 1 biała cebula ząbek czosnku 400g leśnych grzybów (borowiki, podgrzybki, maślaki) łyżeczka suszonego oregano sól, czarny pieprz kieliszek (około 150ml) wytrawnego białego wina 1l bulionu

Pyry na Gaz
SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 139

suszonych moreli 50 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 20 g pestek słonecznika 150 g zielonej papryki 200 g czerwonej papryki 60 g czerwonej cebuli 200 g pieczarek sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi olej szklanka bulionu INGREDIENTS (3 portions): 550 g pork chop 40 g dried apricots 50 g dried plums 20 g dried cranberries 20 g sunflower seeds

Martyna Cooks
Krążki cukiniowe z mięsem 164

rosołowego też kilka porcji w zamrażarce zawsze jest, to połączyłam jedno z drugim. Sosu miało nie być, ale próbując pierwszego miałam wrażenie, że czegoś właśnie takiego dodatkowego im brakuje. Pieczarki były pod ręką- więc bach i jest!  Gdybym robiła je teraz, podałabym zapewne z sosem paprykowym, który ostatnio zrobiłam. Pikantny więc fajnie ożywiłby ciut mdławy smak cukinii

Kuchnia w czekoladzie
Puszysta pizza z kiełbasą krakowską 210

ciepłego mleka Pół szklanki wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka ziół do pizzy lub prowansalskie   Dodatki : Kiełbasa Krakowska sucha z Łukowa Pieczarki, czerwona cebula, papryczka chili, pomidorki rzymskie, ser mozarella Sosy: domowy czosnkowy na bazie jogurtu greckiego oraz domowy ketchup z cukinii Normal 0 21 false false false PL X-NONE

W garach u Gosi
A la gołąbki szybko i pysznie 155

odciśniętą bułkę, ugotowany ryż, majeranek. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować klopsiki. Kapustę pokroić drobno, ale nie na papkę. Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Wrzucić pieczarki, smażyć chwilkę. Dodać poszatkowaną kapustę, suszone grzybki i smażyć aż kapusta lekko się przesmaży. Musi stracić kolor surowizny i lekko nabrać „rumieńca”. Wlać wodę, dodać przecier pomidorowy, listek

Kuchnia Pokoleń
Makaronowe muffinki z grzybami. 176

przygotować na przekąskę i podać na zimno. A, że trwa sezon grzybowy to bardzo polecam je przygotować, na pewno Wam posmakują. W zimie można użyć mrożonych grzybów i ewentualnie pieczarek, ale nie ma co ukrywać, że te leśne, a najbardziej moje ulubione prawdziwki są najlepsze, pięknie pachną i po ugotowaniu utrzymują swój jasny kolor. Bardzo polecam Wam takie muffinki. Zapraszam

Izabelawkuchni
Sałatka z wędzonym serem 215

Składniki: 50 g roszponki kawałek wędzonego sera 4 jajka 100 g pieczarek 1 szalotka sos: 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu 4 łyżki oliwy 1 … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym serem

czarrna od kuchni
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 504

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone kacze udka 211

mięso drobiu. Wspaniały obiad! z dodatkami żurawiny i pieczonych jabłek lub gruszek Podałam je z pieczonymi ziemniakami i sałatą z jogurtem. Polecam także z puree ziemniaczanym, kaszą pęczak z pieczarkami i chili oraz buraczkami lub surówką z pora. Jest domowo, ale zarazem wytwornie Składniki: 6 udek z kaczki 3 duże jabłka lub gruszki przyprawy suszone: oregano, majeranek, słodka papryka, vegeta

Zasmakuj Kuchni
Barszcz ukraiński SyS 175

poście - zapraszam do lektury. Po więcej szczegółów zapraszam na stronę http://sklep-sys.pl/. Tym razem w paczce znalazłam: Barszcz ukraiński Barszcz czerwony Borowikowa z łazankami Koperkowa Kasza jęczmienna z pieczarkami Kasza gryczana z grzybami Ryż z jabłkami i rodzykami Placki ziemniaczane klasyczne Buraki suszone Włoszczyzna suszona Tak więc dużo kulinarnych eksperymentów przede mną :). Pierwszy do garnka poszedł barszcz ukraiński

Trufelkowo